Radu Gyr, poetul închisorilor, omagiat în Piaţa Universităţii la 40 de ani de la moartea sa - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Radu Gyr, poetul închisorilor, omagiat în Piaţa Universităţii la 40 de ani de la moartea sa

RADU GYR 40 de ani de la adormire - MarturisitoriiM.O.V. ( Mişcarea Oamenilor Visători ) îi cheamă miercuri, 29 aprilie, între orele 18 și 20, la Fântâna de la Universitate, pe cei care îl cunosc și cei care acum îl descoperă pe Radu Gyr, poetul care a fost condamnat la moarte pentru o poezie – “Ridică-te, Gheorghe, Ridică-te, Ioane!” – , care și astăzi își păstrează actualitatea.

„La 40 de ani de la trecerea sa în eternitate, oricare dintre noi va avea ocazia să retrăiască cu puterea imaginației felul în care Radu Gyr a privit cerul prin pătratul unei ferestre cu zăbrele, va putea să se apuce cu mâinile de gratii și să recite tare, curajos, din suflet, una dintre poeziile sale, la alegere”, spun cei de la M.O.V, după cum transmite ActiveNews.

Evenimentul este anunţat şi de Mănăstirea Petru Vodă: Miercuri, 29 Aprilie, creştinii din Bucureşti iubitori ai Sfinţilor închisorilor se vor întâlni în Piaţa Universităţii, între orele 18 şi 20, pentru a sărbători prin poezie pe marele mîngîietor al inimilor unui popor întemniţat, mărturisitorul lui Hristos, poetul Radu Gyr, de la a cărui trecere în Împărăţia cea veşnică se împlinesc 40 de ani. Veşnica lui pomenire!

Mănăstirea Părintelui Justin Pârvu mai anunţă că pomenirea a 40 de ani de la săvârşirea marelui poet Radu Gyr se va face în dimineaţa zilei de Sâmbătă, 2 Mai. Sînt aşteptaţi toţi cei ce îl iubesc pe poetul suferinţelor acestui neam greu încercat.

Mai multe detalii despre acţiunea de la Universitate, găsiţi pe pagina specială creată pe Facebook.

Sursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

  1. Pingback: Radu Gyr, poetul închisorilor, omagiat în Piaţa Universităţii la 40 de ani de la moartea sa | MAGAZIN CRITIC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.