ATENŢIE LA HOŢI! Un nou semn la Muzeul Naţional al Ţăranului Român după ce directorul Virgil Niţulescu a sustras premiul în bani oferit de Radio România Muzeului - Ziaristi OnlineZiaristi Online

ATENŢIE LA HOŢI! Un nou semn la Muzeul Naţional al Ţăranului Român după ce directorul Virgil Niţulescu a sustras premiul în bani oferit de Radio România Muzeului

muzeul-taranului-roman-virgil-nitulescu-atentie-la-hoti mtrProtestul la Muzeul Ţăranului continuă. Directorul Virgil Niţulescu acuzat de însuşirea unui premiu în bani câştigat de către instituţia de cultură

La Muzeul Naţional al Ţăranului Român continuă protestul grupului de cercetători printr-o nouă scrisoare deschisă. După reamintirea unor abuzuri decizionale, scrisoarea aduce în discuţie însuşirea de către directorul interimar Virgil Niţulescu a unui premiu în bani câştigat de către muzeu.

Se menţine situaţia de protest şi sunt aduse noi dovezi în sprijinul ideii unui management defectuos la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Noua scrisoare deschisă a cercetătorilor Muzeului adresată ministrului Culturii Corina Şuteu, reaminteşte abuzurile manageriale ale directorului interimar Virgil Niţulescu şi aduce în discuţie suspiciunea însuşirii personale de către acesta a premiului Societăţii de Radiodifuziune în valoare de 1500 ron.

Iată constatările şi revendicările cuprinse în scrisoarea cercetătorilor MNŢR:

– ”Directorul interimar Virgil Niţulescu a transformat Consiliul de Administraţie al MNŢR dintr-un organism deliberativ (aşa cum stipulează art. 11 pct. 5. alin. b) din ROF) într-unul consultativ.”

– ”Prin desfăşurarea unui număr de activităţi fără avizul şi împotriva deciziei unanime a Consiliului de Administraţie şi consultarea Consiliului Ştiinţific, a prejudiciat desfăşurarea activităţilor specifice ale instituţiei, situaţie ce s-a perpetuat în ultimii ani.

– ”De asemenea, semnalăm că urmare a controlului Curţii de Conturi a României pentru perioada 2013-2015, a rezultat un raport care arată deficienţe în manageriatul MNŢR”

– ”În urma consultării declaraţiei de avere pentru anul 2015 a domnului Virgil Ştefan Niţulescu am constatat la rubrica venituri din activităţi independente suma de 1.500 lei reprezentând o colaborare cu Societatea Română de Radiodifuziune. Cum deja existau suspiciuni privitoare la destinaţia premiului pentru Educaţie acordat MNŢR pentru organizarea Atelierului de Creativitate în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural din 23 martie 2015, am făcut o serie de demersuri pentru a încerca să lămurim această problemă. Managerul SRR a răspuns solicitării noastre astfel: „…în legătură cu premiul oferit Muzeului Naţional al Ţăranului Român la Gala Premiilor Radio România Cultural în anul 2015, vă comunicăm că acesta este evidenţiat în contabilitatea SRR după cum urmează: 1. Plachetă/mapă; 2. Premiu în valoare de 1.500,00 lei, net, înmânat domnului Virgil Ştefan Niţulescu.” Deci, premiul este oferit instituţiei MNŢR şi nu managerului său, cu titlu personal, pentru că răsplăteşte eforturi instituţionale şi nu personale.”

– După susţinerea concursului de proiecte de management pentru MNŢR, a avut loc revocarea din componenţa Consiliului Ştiinţific a profesorului Zoltan Rostas, fără o decizie discutată şi avizată în Consiliul de Administraţie. Decizia unilaterală a managerului interimar ridică semne de întrebare pentru că vine după ce domnul profesor Zoltan Rostas a făcut parte din componenţa comisiei de evaluare a proiectelor de management organizat de Ministerul Culturii, comisie contestată de către domnul Virgil Ştefan Niţulescu.”

Reamintim că această analiză a activităţii manageriale a directorului Virgil Niţulescu şi starea de protest permanent a grupului de cercetători ai MNŢR au devenit active odată cu suspendarea de către ministerul Culturii a rezultatului concursului pentru ocuparea poziţiei de manager.

Sursa: Mediafax
Preluare: Ziaristi Online
Vedeţi şi: MUZEUL____ARENDAȘULUI____ROMÂN
MTR Muzeul National al Taranului Roman sub asediu
Video: Noul Imn al MŢR

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.