Lansare "Factorul Intern" la Oradea şi Arad, cu generalii Iulian Vlad şi Aurel Rogojan. Urmează Timişoara, în Aula Academiei Române. FOTO - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Lansare “Factorul Intern” la Oradea şi Arad, cu generalii Iulian Vlad şi Aurel Rogojan. Urmează Timişoara, în Aula Academiei Române. FOTO

factorul-intern-gen-rogojan-vlad-compania-timisoara-oct-2016“Factorul Intern. România în spirala conspiraţiilor”, de Aurel I. Rogojan (Editura Compania, 2016), o carte care a produs reverberaţii în lumea informaţiilor şi politicii dâmboviţene, urmează să fie lansată pe 5 octombrie la Timişoara, după Oradea şi Arad, avându-l ca invitat special pe ultimul şef al Securităţii, generalul Iulian Vlad. Vă prezentăm mai jos lansarea de la Oradea, din Sala Mare a Primăriei, conform relatării colegilor de la “Bihoreanul“:

fostul-sef-al-securitatii-gen-iulian-vlad-la-oradea-octombrie-2016

“Factorul intern”. Bihoreanul Aurel Rogojan, general SRI în rezervă, şi-a lansat cea mai nouă carte în prezenţa ultimului comandant al Securităţii, Iulian Vlad (FOTO)

Pericolul revizionismului maghiar, vecinătatea ostilă a Rusiei post-comuniste, apariţia războaielor neconvenţionale, de la jihadism la atacuri cibernetice, slăbirea autorităţii statului prin mutarea deciziei în mâinile unor guvene din umbră, infiltarea agenţilor unor puteri străine în poziţia cheie, corupţia clasei politice şi războiul propagandistic dus pe toate canalele media au fost doar câteva din temele abordate joi seară în sala mare a Primăriei orădene.

lansare-la-oradea-gen-rogojan-gen-iulian-vlad-sala-mare-a-primariei-sept-2016

Dacă nu ar fi fost plină de foşti securişti şi ofiţeri de informaţii ajunşi la vârta a treia, scena ar fi putut părea desprinsă dintr-unul din documentarele care colportează teorii ale conspiraţiei pe internet sau dintr-un film low-cost cu spioni.

lansare-la-oradea-gen-rogojan-gen-iulian-vlad-sala-mare-a-primari-sept-2016

“Domnul ministru”

Specialist în contraspionaj, fost profesor la Academia Naţională de Informaţii, general de brigadă în retragere, bihoreanul Aurel Rogojan şi-a lansat la Oradea cel de al patrulea volum de autor: “Factorul intern, România în spirala conspiraţiilor”.

lansare-la-oradea-gen-rogojan-gen-iulian-vlad-sala-mare-a-primariei

La eveniment a participat ca invitat special generalul colonel în retragere Iulian Vlad, preşedinte de onoare a Asociaţiei cadrelor militare în rezervă şi retragere a SRI. Vorbitorii i s-a adresat generalului doar cu apelativul “domnule ministru”, cu trimitere la ultimii ani din regimul Ceauşescu, în care a ocupat, în paralel, funcţiile Ministru Secretar de Stat în Ministerul de Interne şi şef al temutei Securităţii comuniste.

gen-iulian-vlad-la-oradea-lansare-factorul-intern-sept-2016

Ajuns la 85 de ani, Iulian Vlad pare să îşi fi păstrat discursul articulat şi spiritul tăios. Fostul comandat al Securităţii a făcut trimiteri la fiecare dintre temele abordate în cel mai recent volum semnat ce cel care i-a fost şef de cabinet până în 1989 şi chiar a caracterizat-o. “Este o carte ghid care ar trebui să stea la baza reformării unor strategii şi politici publice”, a spus fostul comandant al Securităţii.

gen-iulian-vlad-la-oradea-lansare-factorul-intern-septembrie-2016

O ţară, trei guverne!

În prezentarea făcută volumului, autorul Aurel Rogojan şi-a clarificat demersul de la bun început. “Cartea incomodează pe foarte mulţi. Autorul nu se exprimă în ton cu noul limbaj “politically correct”, şi nu vreau să fiu “politically correct” pentru că sub aceste denumiri se ascund neo-marxiştii, neo-liberalii şi alte forţe ascunse ostile interesului naţional”, a explicat generalul.

Potrivit lui Rogojan, în acest moment România are trei guverne: “Guvernul din umbră atotputernic şi real, Guvernul legitim pe care îl alegem şi Guvernul trimis la război al celor care s-au fript cu corupţia”. Acest lucru este posibil datorită “operaţiunilor unor servicii specializate din afara ţării”, cu concursul unor “cozi de topor din ţară”.

gen-aurel-rogojan-premiat-la-oradea-sept-2016

Spionii şi politica

Pe lista evenimentelor influenţate într-un mod sau altul de forţe oculte din domeniul inteligence, expertul în contraspionaj a enumerat, printre altele, alegerile din 2009, când social-democratul Mircea Geoană a pierdut preşedinţia în faţa lui Traian Băsescu printr-o surprinzătoare răsturnare de situaţie, “deturnarea” referendumului pentru demiterea preşedintelui Băsescu din 2012, ruperea USL din 2014 şi “revoluţia” Colectiv, care a dus la prăbuşirea Guvernului politic şi înlocuirea lui cu unul format din tehnocraţi.

“Toate aceste anomalii sunt consecinţele unei puteri ostile interesate să îşi păstreze controlul asupra României”, a spus Rogojan. Generalul şi-a argumentat spusele arătând că Traian Băsescu spunea încă înainte de intrarea în cursa pentru cel de-al doilea mandat că forţe oculte “vor Serviciul de Transmisiuni Speciale ca să poată arunca 1-2 milioane de voturi într-o parte sau alta”.

Fostul contra-spion a vorbit când liber, când urmărind ideile notate, vreme de circa 45 de minute, sărind de la o temă la alta cu uşurinţa intelectualului obişnuit să manipuleze concepte, idei şi informaţii mai greu accesibile profanilor, în faţa unei asistenţe care, dacă nu era deja convinsă de adevărurile vehiculate, cel puţin îi plăcea ce aude, oricât de rău ar suna.

gen-aurel-rogojan-factorul-intern-la-oradea-sept-2016

O viziune apocaliptică

Viziunea rogojaniană asupra unei Românii conduse din umbră de forţe oculte pe fondul erodării autorităţii statului, hărţuită de revizionismul maghiar, agresată de imperialismul rus, manipulată de marile puteri şi lipsită de capacitatea de reacţie pe fondul degradării sentimentului patriotic al tinerei generaţii, scutită de “efotul” de a studia în şcoală istoria naţională, transpare din fiecare rând al cărţii.

Titlurile capitolelor sunt elocvente: “Politica, sinonimă cu frauda”, “România insurecţiilor electorale”, “Justiţie în ţara suspecţilor”, “Fapte şi acte recente în dosarul chestiunii maghiare” sau “Adevărul generalului Vlad în lupta cu falsul”.

gen-aurel-rogojan-si-gen-iulian-vlad-la-oradea-sept-2016

Vizibil cucerit, publicul a punctat în mod repetat cu aplauze pauzele de efect ale vorbitorului, indiferent de tema abordată, iar cererea de cărţi şi autografe a depăşit cu mult numărul celor 80 de volume puse în vânzare cu ocazia evenimentului.

De altfel, cu ocazia lansării, reprezentanţii asociaţiilor Vatra Românească şi ProRomânia Europeană i-au decernat autorului diplome de excelenţă pentru radiografia făcută societăţii româneşti şi credinţa nestrămutată că aceasta încă se mai poate recupera.

factorul-intern-gen-rogojan-gen-iulian-vlad-compania-oradea-sept-2016
Print Friendly, PDF & Email

1 comment

  1. Pingback: Generalul Aurel Rogojan și fostul șef al securității Iulian Vlad la Timișoara. Lansarea cărții „Factorul intern. România în spirala conspirațiilor” de Aurel Rogojan (video) | Blogul lui Marius Mioc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.