Scripcaru pe acoperis: "Care ar fi problema cu infiintarea Tinutului Secuiesc?" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Scripcaru pe acoperis: “Care ar fi problema cu infiintarea Tinutului Secuiesc?”

Cine ridica Tinutul Secuiesc la fileul UDMR?

de Maria Petrascu

Pedelistul George Scripcaru, vicepresedinte al PDL si primar al Brasovului, caruia i s-a dus buhul prin tara cand, odata ajuns primar, si-a schimbat prenumele din buletin din Gheorghe in George, ca ii putea sa il mai cheme asa cum il botezase preotul din satul sau natal, Buruienesti, si, cand, intrebat de un jurnalist, a confirmat ca zidurile Primariei brasovene au “fisuri anale”, vine acum, in plin scandal politic pe tema reorganizarii administrative si ridica mingea la fileu UDMR-ului, declarand public ca nu vede care ar fi problema cu infiintarea Tinutului Secuiesc, si ca aceasta nu e un capăt de lume!
Probabil, pentru Scripcaru, infiintarea Tinutului Secuiesc, nu e un capat de lume, daca avem in vedere ca presa a scris despre acesta ca e bun prieten cu “ciuma padurilor” udemeristul Verstoy Attila, cu care tine ades sfaturi de taina, si cu fostul udemerist Szakal Andras, pe care l-a “transferat”, in 2009, de la UDMR la PDL, filiala Brasov, pentru ca, apoi, sa-l propulseze din functia de subprefect de Brasov in cea de presedinte al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, agentie pe care o conduce si astazi.
Si tot cu Szakal si Verestoy, mai scrie presa, a pus Scripcaru la cale mai multe treburi necusere. Ca de pilda propulsarea unui personaj foarte controversat in zona si cunoscut prin declaratiile si pozitiile sale antiromanesti, Dan Manolachescu, in functia de presedinte al PDL Covasna, in august, 2009. Acelasi Dan Manolachescu despre care presa a consemnat ca a „produs”, la comanda UDMR, panoul publicitar „Tinutul Secuiesc” amplasat in 2007 la granita dintre judetele Covasna si Brasov.
Sa mai spunem si ca tot Dan Manolăchescu, pupilul lui Scripcaru, a primit, alaturi de Csapo Jozsef si Eva Maria Barki (declarata, in 1994, “persona non-grata” de catre Guvernul Romaniei), Premiul Julianus “ pentru acceptarea, in mod public, a idealului obtinerii autonomiei Tinutului Secuiesc si pentru eforturile pe care le-a depus pentru a convinge romanii de beneficiile acesteia “. Singurii romani laureati cu acest premiu au fost presedintele Ligii Pro Europa, Smaranda Enache si ziaristul Dan Manolachescu, din Sfintu Gheorghe.
Si tot liderului PDL Covasna, protejatul lui Scripcaru, ii apartine si urmatoarea declaratia publica: “Să nu mai facem caz de românism prin Prefectură atunci când e vorba de nişte împărţeli politice”.
De ce ne-ar mai mira atunci ca, cel care l-a uns in functie pe Manolachescu, si care trage sforile prin Covasna, impreuna cu Szakal si Verestoy, Scripcaru adica, vine acum si spune ca nu ar fi nicio problema daca s-ar infiinta Tinutul Secuiesc.
Sigur, nu facem nicio legatura intre aceasta declaratie si faptul ca Scripcaru ar proveni dintr-o zona de ceangai, Buruienesti- Bacau, si ca este romano-catolic.Dar, pare cel putin ciudat ca acest vicepresedinte al PDL s-a tinut mereu deoparte, oridecateori colegii lui din BPN-ul PDL-ului au facut declaratii politice nepopulare, legate de diverse chestiuni arzatoare, pentru a nu-si sifona imaginea publica de primar al Brasovului, iar acum iese cu o declaratie cel putin bizara, despre care se poate spune ca este, fara doar si poate, deosebit de periculoasa in acest moment politic deosebit de tenisonat pentru Romania.

Sursa: Ziare.ro
FOTO: Romerican
VIDEO: Scene din “Scripcarul pe acoperis”

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.