Laszlo Tokes: Fals si uz de fals la inscrierea "Partidului Popular Maghiar din Transilvania", dupa modelul consacrat de Partidul Civic Maghiar - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Laszlo Tokes: Fals si uz de fals la inscrierea “Partidului Popular Maghiar din Transilvania”, dupa modelul consacrat de Partidul Civic Maghiar

Poliţişti şi militari români – pe lista fondatorilor Partidului Popular Maghiar din Transilvania. Vezi cum au ajuns susţinători ai lui Tőkés

Mircea Vasile Ion, subofiţer la Poliţia Transporturi din Râmnicu Vâlcea, este unul dintre miile de cetăţeni români cărora le-au fost falsificate semnăturile pentru a le apărea numele pe listele de adeziune ale Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), cunoscut drept partid al europarlamentarului László Tőkés.

Mircea Vasile Ion a fost contactat de avocatul şi amicul său, Adrian Drăghici, care l-a descoperit, cu mirare, pe listele de adeziune. „Când m-a sunat, nu mi-a venit să cred. I-am şi spus: cum să semnez aşa ceva, doar ştii că noi (poliţiştii – n.r.) nu putem fi membri de partid şi nici nu ne putem implica în politică!”. Drăghici a făcut plângere penală împotriva celor care s-au folosit abuziv de identitatea sa. El susţine că alte cadre din Poliţie şi Armată sunt în aceeaşi situaţie. „Nu îi cunosc, dar am fost mai mulţi la audieri, la tribunal”, precizează subofiţerul.

Avocatul Adrian Drăghici a fost angajat de Buta Levente. Dl. Buta este un cetăţean român de naţionalitate maghiară, care a iniţiat demersuri în vederea obţinerii cetăţeniei maghiare.

În cererea de intervenţie depusă la Tribunalul Bucureşti, în dosarul cererii de acordare a pesonalităţii juridice partidului lui László Tőkés, Levente precizează că s-a adresat Centrului de Democraţie din Târgu Mureş. Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), care acum încearcă să se transforme în PPMT, a obţinut de la Guvernul Ungariei o finanţare de 800.000 de euro pentru crearea a 20 de ”Centre de democraţie”, unde doritorii pot primi consiliere în vederea îndeplinirii formalităţilor necesare obţinerii cetăţeniei maghiare.

La centrul din Târgu Mureş, lui Buta Levente i s-a sugerat că ar fi bine să semneze pe listele de susţinere a înfiinţării şi înregistrării PPMT. Buta spune că a refuzat, dar că, ulterior, s-a regăsit, totuşi, pe listele de susţinere, cu semnătura falsificată.

În cazul Buta Levente este limpede că datele de identificare (adresă, serie şi număr de buletin, cod numeric personal) au fost obţinute din dosarul aplicaţiei pentru cetăţenia maghiară.

Nu putem decât specula cum au fost obţinute datele personale reale ale altor cetăţeni, cum este cazul subofiţerului Mircea Vasile Ion. Acesta opinează că e posibil ca cineva dintre cei care au întocmit listele cu susţinătorii PPMT să fi avut acces la Registrul de evidenţă a populaţiei.

Jurnalul Naţional a descoperit noncordanţe între numele persoanelor din listele de susţinători ai înfiinţării PPMT din Bucureşti şi adresele acestora. Astfel, în cursul zilei de vineri, 29 iulie, am verificat, prin sondaj, câteva din adresele care figurează în fotocopiile listelor cu semnăturile de adeziune primite anterior la redacţie.

Având în vedere că, în decursul zilei de joi am descoperit că marea majoritate a listelor de semnături depuse de PPMT la Tribunalul Bucureşti erau falsificate, liste întregi fiind semnate de aceeaşi persoană, aveam bănuiala că vor exista neconcordanţe între numele din liste şi adresele de domiciliu trecute în dreptul acestora.

Bănuiala ne-a fost confirmată. Cu o singură excepţie, la niciuna dintre adresele verificate nu au locuit, vreodată, persoanele din liste. Iar excepţia este un domn care a locuit la adresa respectivă în urmă cu peste un deceniu.

Jurnalul Naţional şi Új Magyar Szó (cotidian naţional de limbă maghiară) au dezvăluit că Erdélyi Magyar Néppárt – Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), cunoscut drept partid al europarlamentarului László Tőkés şi-a falsificat listele cu semnăturile de adeziune.

La data de 5 mai 2011, Toró Tiberiu, preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din România, mâna dreaptă a lui Tőkés şi împuternicit cu înregistarea formaţiunii, a depus la Tribunalul Bucureşti 20 de bibliorafturi, conţinând 4.396 de foi cu 29.268 de semnături din 19 judeţe şi din Municipiul Bucureşti.

La redacţiile Jurnalul Naţional şi Új Magyar Szó (cotidian naţional de limbă maghiară) au ajuns fotocopii ale câtorva liste de semnături. La o primă vedere, semnăturile diferă între ele, însă, observate mai atent, se poate constata limpede, chiar şi de către o persoană fără expertiză grafologică, că grupuri mari de semnături aparţin aceleiaşi persoane, având aceeaşi grafie.

Jurnalişti de la cele două publicaţii au primit acceptul conducerii Tribunalului Bucureşti de a analiza listele de semnături, fără a le putea fotocopia sau xeroxa şi fără a avea acces la informaţiile cu caracter personal (adresă, date de identificare).

Constatarea principală: aproape toate listele de semnături sunt falsificate GROSOLAN. În multe liste, grafia semnăturilor este şi mai clar asemănătoare prin comparaţie cu cea din fotocopiile primite la redacţie.

Tribunalul Bucureşti a respins cererea de înregistrare a PPMT, motivat de faptul că acesta nu este o formaţiune care să militeze, statutar, pentru interesul naţional, fapt impus de legea partidelor politice.

PPMT a formulat recurs, care urmează să fie judecat de Curte de Apel Bucureşti.

Ca şi Mircea Vasile Ion, Buta Levente şi alţii au formulat plângeri penale pentru fals, uz de fals şi instigare la fals şi uz de fals împotriva celor care au întocmit şi s-au folosit de listele de susţinere a înfiinţării PPMT. Dosarele sunt în diverse faze de cercetare la parchetele din ţară.

Sursa: Jurnalul National

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.