Partidul Popular Maghiar - "cianura politica de la Budapesta" - si-a dat mana cu UDMR contra Rosia Montana prin Peter Eckstein Kovaks - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Partidul Popular Maghiar – “cianura politica de la Budapesta” – si-a dat mana cu UDMR contra Rosia Montana prin Peter Eckstein Kovaks

Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), fondat de separatistul maghiar Laszlo Tokes, actual vicepresedinte al Parlamentului European, reprezintă pentru Uniune şi ungurii din Transilvania “o cianură politică, o poluare a mediului politic, care vine de la vecin”, din Ungaria, sustinea fostul presedinte al UDMR, Marko Bela, la infiintarea formatiunii extremiste. Vorbea gelozia din el, probabil, pentru ca scopurile ambelor organizatii maghiare, conform statutelor, declaratiilor si obiectivelor lor sunt aceleasi: autonomia teritoriala pe criterii etnice. Ca sa dam un singur exemplu, la tabara autonomista de la Tusnad, daca Kelemen Hunor reafirma ca Axa Bucuresti – Budapesta – Bruxelles este calea spre autonomie Laszlo Tokes sustinea ca Cerem dreptul la autonomie in schimbul teritoriului.

Cu toate “cianurile” varsate intre cele doua grupari maghiare, chiar astazi se dovedeste ca legatura lor ombilicala cu Budapesta ramane acceasi, ca intre frati siamezi. O invitatie poposita ieri la redactie vorbeste de la sine: “Partidul Popular Maghiar din Transilvania are plăcerea de a vă invita la conferinţa de presă care va avea loc în data de 10 noiembrie 2011 (joi) începând cu ora 12:00, la sediul Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania, Cluj, str. Napoca nr. 2-4, ap. 68, etajul I, în legătură cu investiția minieră de la Roșia Montana.
Conferința de presă va fi ținută de: DOROSZ Dávid, deputat parlamentar LMP (Budapesta), GERGELY Balázs, vicepreședinte PPMT si… ECKSTEIN KOVÁCS Péter, vicepreședinte Cercul Liberal, UDMR”.

UDMR-istul Eckstein Kovacs, avocatul “pro domo” (foto) al Campaniei “Salvati Rosia Montana” si in cazul “Conti” se pupa de minune cu militantul PPMT Toro Tibor si dezideratele sale, anuntate la infiintarea organizatiei para-politice, cand a subliniat ca prioritatea nr 1 a formaţiunii este “obţinerea autonomiei comunităţii maghiare”.  “Diferitele forme de autonomie comunitară ale minorităţilor şi comunităţii maghiare figurează între priorităţile noastre (…) UDMR şi Partidul Civic Maghiar, cele două entităţi maghiare de pe eşicherul politic, pot să fie adversarii sau partenerii noştrii, depinde de ei.”, a “explicat” Toro Tibor.

Pe langa activitatea sa “eco”, insuflata de colega sa de actiuni “civile” Monica Macovei, palmaresul politic al activistului Eckstein Kovacs contine si proiectul unei legi care permite căsătoria între indivizi de acelaşi sex – asa zisul “parteneriat civil” -,  motiv pentru care senatorul UDMR a fost răsplătit de comunitatea homosexualilor din România cu titlul de “Omul anului”. Drept multumiri, anul urmator, fundaţia Tranzit, infiintata de Eckstein si condusă în prezent de soţia acestuia, Csilla Konczei, cadru didactic la Catedra de Etnografie şi Antropologie Maghiară a Facultăţii de Litere din Cluj-Napoca, a gazduit Serile Filmului “Gay” la Cluj.

(Z.O.)

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.