Inca un proiect esuat pentru Mihai Razvan Ungureanu - Editorial Ziare.com plus Funny Photo cu Elena Udrea - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Inca un proiect esuat pentru Mihai Razvan Ungureanu – Editorial Ziare.com plus Funny Photo cu Elena Udrea

Inca un proiect esuat pentru Mihai Razvan Ungureanu
Mihai Razvan Ungureanu e liber ca Sfantul Duh, dar nu stie inca in ce partid e inregimentat. Ba se declara membru autosuspendat al PNL, ba incearca sa incropeasca nu stiu ce alianta de dreapta, fie se deplaseaza la mitingurile electorale ale PDL.

Recent, intr-o emisiune transmisa de B1 TV, moderata de Robert Turcescu (corect: aranjata cu Robert Turcescu – nota red) , fostul premier a vorbit, printre altele, de posibilitatea infiintari unei miscari de dreapta, menite a coagula in jurul ei toate idealurile si nazuintele celor care inca mai cred intr-o astfel de ideologie in Romania moderna.

Majoritatea specialistilor spune ca asa ceva n-a existat in Romania postdecembrista, totul fiind un melanj care s-a construit in functie de momentul economico-social prin care trecea tara.

Nu ar trebui sa-i spunem fostului premier decat o fraza bine argumentata, care sa-i taie tot elanul liberal: un om de dreapta nu acorda pomeni primarilor din teritoriu, in prag de alegeri, pe criterii de culoare politica. Sigur, un om de dreapta ar fi preferat sa-si dea demisia decat sa asculte ordinele unui Ioan Oltean sau Emil Boc. Un om de dreapta ar fi incercat sa indrepte milioanele de euro destinate primarilor Puterii catre investitii.

Privind prin prisma acestor constatari, pare ca sansele de reusita ale unei astfel de inititive, prin care MRU sa reuseasca a se impune ca lider autentic de dreapta, sunt sortite esecului. Argumente? Moartea prematura a unor celebre intitiative ale altor oameni politici.

Sa nu uitam ca, nu demult, Teodor Baconschi, fost ministru de Externe, lansa cu mare tam tam, intr-un cadru festivist, o miscare crestin-democrata, menita sa imbine ideile liberale ale PDL cu ideologia crestina. Ce s-a ales de miscarea lui Baconschi si de mut trambitatul viitor de posibil presedinte al fostului ambasador la Paris? Nimeni nu stie, miscarea lui Baconschi parand pierduta undeva in neant.

Nu cu mult timp inaintea lui, aparuse, in sfarsit, pe scena politica mult mediatizatul partid “Alba ca Zapada”.

Cine nu si-l mai aduce aminte pe Sebastian Lazaroiu, celebrul sociolog ajuns, intre timp, in ograda “fabricii de diplome” Spiru Haret, cum anunta intrarea triumfala in scena a partidului Noua Republica, condus de Mihail Neamtu. Declara Sebastian Lazaroiu, pe atunci, ca inca mai tine minte acea noapte sub clar de luna, cand, impreuna cu tanarul Neamtu, vorbeau despre acest proiect politic. Se mai aude ceva de Noua Republica si de forta Albei ca Zapada de a castiga alegerile?

Nu trebuie omise aici nici incercarile Ioanei Basescu sau Mircea Geoana de a forma miscari asemanatoare. Mircea Geoana, dupa ce a fost exclus din PSD, si dupa ce s-a plimbat cateva zile pe la posturile tv cu o anumita orientare politica, aruncand ocari in directia fostilor colegi de partid, a avut o revelatie: trebuie sa puna pe picioare un nou partid, de centru stanga, care sa contrabalanseze ascensiunea fostilor colegi din USL.

Unde il vedem pe Geoana astazi? Independent, in Parlament, asteptand un semn de revenire in PSD.

Revenind la MRU, si la diversele lui iesiri publice de dupa caderea guvernului sau, observam un om care parca nu s-a dezmeticit din pumni si asteapta inca momentul in care i se va acorda revansa. Am putea spune noi ca mai are de luptat cu cativa adversari pana ajunge in pozitia de challenger. In aceste clipe, fostul premier asta arata: ca tatoneaza mai multe piste, pentru a alege ceva convenabil pentru viitorul sau politic.

E greu, dupa ce ai fost prim-ministru al Romaniei, sa te multumesti doar cu postul de profesor universitar. Asa ca MRU a incercat sa se impuna ca un lider de facto al PDL, insa faza cu “ungurenii mei” nu prea a cazut bine la digestia greilor portocalii. Mai nou, se declara inca membru PNL, chiar daca autosuspendat. In acelasi timp, face galerie si candidatilor PDL din tara. Cine stie, poate se va indura cineva si ii va curma, intr-un mod salutar, suferinta fostului premier.

Integral la Ziare.com

Funny Photo: http://acuvio.blogspot.com/

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.