Opinia Sociala: MRU este umflat cu tactici KGB. "Dreapta" imprejur a lui Basescu: "Forta Civica" are vicepresedinti corupti din PNL, PDL, PSD si PRM - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Opinia Sociala: MRU este umflat cu tactici KGB. “Dreapta” imprejur a lui Basescu: “Forta Civica” are vicepresedinti corupti din PNL, PDL, PSD si PRM

In Romania, orice formatiune politica nou infiintata trebuie sa inceapa de la zero, cu oameni noi, care nu au facut parte din vreun partid politic, pentru ca altfel nu se castiga nimic in plus, este de parere senatorul independent Iulian Urban, facand referire la partidul lui Mihai Razvan Ungureanu. “Am vazut imagini de la congresul lui MRU. Aveam mari sperante in ce vroia sa faca acolo, dar cand am vazut ca sunt tot felul de ex-PSD-isti, de ex-PDL-isti…” mi s-a acrit, pare sa-si fi incheiat declaratia data de senatorul Iulian Urban  portalului Ziare.com.

La randul sau, comentatorul politic Iulian Leca reaminteste pentru acelasi portal: “Rascoliti-va doar memoria de data recenta si va veti ingrozi, chiar si lasand deoparte miile de deghizari ale PDL din recentele alegeri locale. Sa ne limitam doar la proiectele moarte in fasa sau in timp: Miscarea Populara,, Initiativa Civica, Noua Miscare de Centru Dreapta, Noua si Vechea Republica, Initiativa Civica de Centru Dreapta si tot asa…ma opresc doar ca sa nu va pierd rabdarea. Din tot acest bestiar spera ei sa iasa perla care sa incline balanta dupa 6 decembrie.

Ma tem insa ca tocmai pentru ca e asa de usor de intuit in ce directie vor sa incline balanta, toate miscarile astea browniene pretinse de drepta, cu sau fara inimi si usturoi, vor trebui sa achite la alegerile parlamentare nota de plata in contul celui pentru care si fac atata zgomot reformator”, noteaza Iulian Leca.

Senatorul independent Iulian Urban a intarit si faptul ca  “sub nicio forma” nu va mai candida pentru inca un mandat la alegerile parlamentare. “Eu am promovat si in Parlament un proiect de lege ca (…) trebuie sa fie maxim doua mandate si eu sunt sustinator ferm al sistemului din Elvetia, unde parlamentarul nu este nici remunerat si are dreptul doar o singura data in viata sa fie ales. Asa trebuie sa fie si in Romania. Sa aiba cat mai multi sansa sa demonstreze ceea ce pot sa faca.

Asa ca eu aici mi-am incheiat aceasta aventura, dar o sa continui sa spun ca nu sunt de acord sub nicio forma cu niciun fel de guvern sau partid care vine sa dea votul celor care refuza sa munceasca, care refuza sa respecte legea, doar pentru ca aia au votul in buzunar. (…) Deocamdata ma gandesc ca trebuie sa muncesc, sa-mi platesc taxe si impozite si sa fiu partea unei societati civile extrem de dura si de acida cu cine e pe scena politica”, a conchis Iulian Urban.

Opinia Sociala, un portal cu energii proaspete, face o analiza a operatiunilor desfasurate sub umbreluta lui Ungureanu, publicata sub titlul MRU-ndler’s list: reactivarea traseiştilor şi a oamenilor de „stânga” în „dreapta” lui Ungureanu sau cum tacticile KGB funcţionează strună în politica la vârf. O publicam integral:

„Istoria ne învaţă că oamenii nu au învăţat niciodată nimic din istorie” – G. W. Hegel

Râuri de cerneală au curs despre subiectul reactivării, reunificării, reedificării, renaşterii, învierii şi binecuvântării unui grup de „dreapta”, care să vină precum Mesia pentru a salva ţara de la un iminent dezastru. Temerile unora s-au adeverit: proaspătul lansat proiect de „dreapta” are toate şansele să devină emblema unei mari fâsâieli. Să vedem cum şi de ce.

Presa a relatat pe larg, în maniera preferată şi nu mai puţin josnică, faptul că partidul lui Mihai Răzvan Ungureanu reuneşte sub aripa sa foști membri din cele mai importante formațiuni politice post ’89. Exemple: Adrian Iuraşcu, membru din 1996 în Consiliul de Conducere al Convenţiei Democrate Române, fost RAAPPS-ist; Dan Cristian Popescu, fost președinte al filialei PNL Sector 2; [Adrian Semcu fost lider al PNL Prahova si apropiat al lui Dinu Patriciu]; Ioan Bazac, fost ministru PSD al Sănătății în perioada 2008-2009, implicat în 2005 în dosarul „Sănătatea”, care privea un transfer ilegal de fonduri (5 miliarde de lei) si alte afaceri cu Mihaela Geoana; Marian Săniuţă, fost preşedinte PSD Prahova în perioada 2004-2009 sau Dănuț Liga, fost deputat PRM. Cam atât despre tinerii cu potenţial, promovaţi în noul proiect de „dreapta.”

Printre cei care s-au prins din prima despre cum stă „treaba” cu Forţa Civică a lui Ungureanu, s-a regăsit Iulian Urban: „Văd cu deosebită mâhnire în imagini tot felul de personaje dubioase ex-PSD, ex-PDL. (…) Aceste personaje dubioase sunt purtători ai cancerului mizeriei politice, a corupţiei, a minciunii. (…) Unul dintre ei, care a şi vorbit pe scenă, era în 2005 şefuleţ la partidul lui Felix, apoi a fost la PDL. (…) De ce i-o fi frică lui MRU să îşi facă partid de tineri no-name, dar excelenţi prin rezultate în muncă, învăţătură?” La scurt timp, a fost urmat de Mihail Neamţu: „Iisus le-a spus lor şi o pildă: Nimeni, rupând petic de la haină nouă, nu-l pune la haină veche, altfel rupe haina cea nouă, iar peticul luat din ea nu se potriveşte la cea veche”, apoi a revenit la tema combaterii traseismului doctrinar: „Cum vei putea explica faptul că ieri erai la PSD (eventual ministru) sau PRM, iar acum vrei să reformezi dreapta?”

Tocmai acest ultim aspect mi-a atras atenţia şi, instant, s-a „aprins beculeţul”! Punând cap la cap evenimentele recente, situaţia devine foarte clară şi deloc optimistă.

Yuri Bezmenov, fost ofiţer de rang înalt din cadrul KGB, defector în SUA, explica în anii ’80 cum încerca Uniunea Sovietică să destabilizeze o societate prin metode rudimentare, dar practice. Fără inspiraţii a la James Bond, URSS reuşea magistral să demoleze guverne şi şefi de state, prin aplicarea a doar cinci paşi (vezi Granada, Afganistan <<1979, rocada Hafizullah Amin-Babrak Karmal>>, Cehoslovacia 1968, Nicaragua 1989, România 1989 ş.a.m.d.).

Strategia face parte din deja cunoscutul război axiologic, iar Bezmenov explica aceşti paşi simpli: demoralizare – destabilizare – criză – război civil (după caz) – normalizare. Repet: demoralizare (tăieri salariale, iunie 2010) –destabilizare (căderea Guvernului Boc) – criză (suspendarea lui Traian Băsescu, luarea cu asalt a instituţiilor statului, prăbuşirea leului în faţa euro) – război civil (declaraţia Monicăi Macovei din 12 august) – normalizare (Ungureanu renaşte „dreapta”). (VIDEO: CUM SA DISTRUGI O NATIUNE. Cursul scurt, tinut de de un fost agent KGB. UPDATE despre cele patru faze: demoralizare-destabilizare-criza-“normalizare”)

CITEŞTE ŞI: George Roncea: „Dreapta presupune credinţa în Dumnezeu.Unii aşa-zişi lideri de dreapta vor primi ce primesc maimuţele, nişte aplauze şi, eventual, nişte banane”

Desigur, după „normalizarea treburilor”, liderii, deşi comunişti, deveneau inutili şi erau imediat înlocuiţi cu alţi păpuşari educaţi în laboratoarele Moscovei (Budapesta, 1956; Praga, 1968; Târgovişte, 25 decembrie 1989).

În această interpretare îşi are locul şi Mihail Neamţu. Ungureanu nu a răspuns la acuzaţiile de favorizare a traseismului politic. Şi nici nu o va face. Le ignoră complet şi îl ignoră şi pe Neamţu, care a avut doar rolul de a regrupa tineri de „dreapta” şi pe care îi plasează acum pe tavă… altora. Acesta a şi fost planul, de fapt, de la bun început. În naivitatea sa, Neamţu şi-a imaginat că, după masajul tailandez făcut unora din PDL, mai au vreun efect citatele din Scriptură. Nu a reuşit decât să-i provoace un sincer… căscat… lui Ungureanu: „Partidul Forţa Civică reuneşte două partide: PDL şi PNŢCD”, expediindu-i astfel la plimbare şi pe Neamţu şi pe Papahagi.

Ca o încoronare a cinismului, nu este necesară părerea vreunui expert în tehnici capitaliste de promovare pentru a confirma ce se poate constata cu ochiul liber într-un afiş al Noii Republici: Mihail Neamţu, surclasat de Ungureanu şi Macovei în… propriul său partid:

Partea dureroasă din toată această poveste nu constă neapărat în faptul că pierd Neamţu, Papahagi, „dreapta” sau „stânga”. Ci pierd (din nou) românii, pe acelaşi principiu de circ şi pâine şi pe ritmurile imnului compus de… Bere Gratis.

Marius Florian / Opinia Sociala

La randul sau, site-ul foarte activ Politica ta are mai multe luari de pozitie pe marginea aventurilor politice ale fostului ministru demis de Externe, fost sef demisona al SIE si fost premier demis de Parlament. Dupa cum se vede, desi tanar, MRU se poate mandri cu multe pozitii de fost. Pentru fosti, desigur. Redam mai jos cateva din semnalele pertinente emise de Politica ta pe aceasta tema:

Dreapta pro-europeana : ” Forta civica” a eternului traseism politic

Am ramas cu o mica nedumerire dupa ziua de ieri. Nu e ceea ce ati fi tentati sa banuiti , nu ma mai mira traseistii, fie ei pesedisti din linia a treiasau  penelisti frustrati  aciuiti pe langa M.R.U. ,  fiindca … Continue reading →

La fel ca și Dan Diaconescu, MR.Ungureanu își “cumpără” partid : Forță Civică

Posted on 31 august 2012

Nu este însă vorba nici de transformarea Iniţiativei într-un partid, ci de a dota Iniţiativa cu un astfel de vehicul electoral – MRU M.R.U. a realizat intr-un tarziu ca din postura de ONG-ist nu poti candida la alegerile parlamentare , … Continue reading →

Acesti lideri viteji ai “Fortei Populare” si colegiile lor frumos aranjate

Posted on 30 august 2012

Cu ocazia suetei de ieri intre liderii a ceea ce s-ar dori “Forta Populara”, s-a inteles mult mai bine ca e  vorba de fapt doar de vechile sunci ale P.D.  impanate cu putina carnita proaspata PD şi-a impus punctul de … Continue reading →

Manifestul alianței de băsescu-dreapta “Ungureni*, sus inima! România are viitor”

Posted on 29 august 2012

Să țineți minte, aceasta este promisiunea noastră pentru România : Băsescu ! Ce ma distreaza la “manifestul” baietilor astora, nu e faptul ca il semneaza Blaga impreuna  cu patru nimeni-in-drum din punct de vedere procentualo-  statistic, ci fraza urmatoare : … Continue reading →

Vin alegerile, incep glumele : cum defineste M.R.U paritatea cu un zero

Posted on 10 august 2012

Zice lumea cum ca Inițiativa Civică de Centru-Dreapta a lui MR Ungureanu, Noua Republică a lui Mihail Neamtu , Fundația Creștin -Democrată – Teodor Baconschi și PNȚCD-ul lui Pavelescu,  ar solicita o paritate de unu la unu cu PD in negocierile pe … Continue reading →

Manifestul din 23 August

Posted on 9 august 2012

De la stanga spre mareata dreapta privind cu toti spre noi succesuri : papa-hagi, papa-oase, papa-lapte, papa-petrom si papa-mic-cu-capul-mare. Ei vor lansa un manifest pe 23 august, dar nu s-a specificat daca prin metodele vechi, verificate in lupta utecista, gen … Continue reading →

Ungureanul despre victoria democraţiei si bunului simţ comunist

Posted on 30 iulie 2012

Credem că ceea ce s-a întâmplat în această zi este o victorie a democraţiei, este o victorie a bunului simţ – M.R.U. Oricine a trecut de 45 de ani a prins macar un tur de alegeri ante ’89. Eu mi-aduc … Continue reading →

M.R.Ungureanu : intelectual-protestatar cu papion si bodyguard

Posted on 19 iunie 2012

Vorbeam mai devreme de papioane si ciolane. Iata un protestatar intelectualo-ungurean cu papion si bodyguard asortat la el. Disperarea unora trebuie sa fi ajuns la cote maxime daca  isi pun sperantele in personajul asta. Video aici

Apelul lui M.R.U : ungureni din toate partidele, deconspirați-vă !

Posted on 20 iunie 2012

Sunt foarte multi membri ai PDL si ai PNL care sunt pregatiti sa-si depuna adeziunea (…) Dar ati fi si mai surprins daca v-as spune ca sunt si membri ai PSD care considera ca PSD este mult prea socialist fata … Continue reading →

etc, etc, etc…

Pentru amuzament vedeti si Video via Gandul.info


GÂNDUL – Forta Civica a lui MRU n-are tinere de… de ZiaristiOnlineTV

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.