EXCLUSIV: Ucigasa maiorului Aurel Agache, protejata de Ungaria, cere reabilitarea dupa 22 de ani de la crima si 20 de ani de la fuga din Romania - Ziaristi OnlineZiaristi Online

EXCLUSIV: Ucigasa maiorului Aurel Agache, protejata de Ungaria, cere reabilitarea dupa 22 de ani de la crima si 20 de ani de la fuga din Romania

Indolența și nerușinarea unei criminale – solicitare de reabilitare a ucigașei Filip Orban Daniela Kamilla
Procedurile juridice interne grup Târgu Secuiesc – Reabilitare la Tribunalul București

Onorată instanță,

Subsemnatul Agache Aurel Dionisie – fiul maiorului post mortem Aurel Agache ucis bestial de concetatenti unguri in decembrie 1989 nota red Z.O. – prin prezenta aduc la cunoștința onoratei instanțe informații cu privire la obiectul dosarului 18576/3/2012, privind solicitarea de reabilitare judecătorească făcută de petenta Filip Orban Daniela Kamilla (foto dreapta), în sensul respingerii acesteia pentru neîndeplinirea condiţiilor de formă, cererea fiind introdusă înainte de termenul legal.

Petenta Filip Orbán Daniella Kamilla: născută în Târgu Secuiesc, la 28 ianuarie 1966, numele mamei: Ududec Elena (decedată pe data de 08 decembrie 1989), numele tatălui Orban Alexandru, (decedat pe data de 24 iunie 2008). domiciliul: Republica Ungară, 1105 Budapesta, str. Harmat nr. 26/B, et. 1 ap. 2 (începând cu data de 15 octombrie 2002). Este absolventă a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi facultatea de Filologie franceză – engleză şi a fost căsătorită începând cu data de 14 septembrie 1991 cu Filip Levente János absolvent al academiei de muzică din Iaşi. Cei doi au 3 copii şi în prezent sunt divorţați. Prin iresponsabilitatea Tribunalului Covasna şi a I.P.J. Covasna, după eliberarea din arestul preventiv a fugit în Ungaria la data de 31 decembrie 1991, de unde nu s-a mai întors. La data de 20 ianuarie 1992 a solicitat statut de refugiat, care i-a și fost acordat chiar în aceeași zi. La data de 24 ianuarie 1994 a primit cetățenia maghiară. Deși are și cetățenie română, în momentul de față pașaportul românesc este expirat din data de 30 aprilie 1995.

Ea lucrează ca profesoară de franceză şi engleză în Budapesta. A fost profesoară la “Pogány Frigyes Kéttannyelvű Építőipari Szakközépiskola és Gimnázium”. Actualmente lucrează la “Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégium“, un liceu din sectorul al IX al Budapestei.

Prin sentinţa penală nr. 70/15.02.1999 a Tribunalului Bucureşti, Secţia I-a Penală, a fost condamnată la pedeapsa de 7 ani închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor prev.de art.64/a,b cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii prev.de art. 183 cod penal cu aplicarea art.75 lit.a cod penal şi cu aplicarea art.13 cod penal. Sentinţa a rămas definitivă prin decizia penală nr.1603/26.03.2001 a Curţii Supreme de Justiţie, prin care s-a respins recursul declarat de inculpată şi Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

S-a emis Mandatul de Executare a Pedepsei cu Închisoarea nr. 129/09.05.2001, ce s-a trimis la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Covasna. Cu adresa nr. S/89259 Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Covasna, comunică instanţei faptul că, condamnata se sustrage executării mandatului fiind plecată în Ungaria de 10 ani, şi că se află în Urmărire Generală, conf. Ordinului S/136361/29.06.2001. Cu adresa nr.190596/28.06.2002 Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Covasna, comunică instanţei faptul că, condamnata se sustrage executării mandatului fiind plecată în Ungaria şi că se află în Urmărire Generală şi Urmărire Internaţională prin Biroul Naţional Interpol. Ultima menţiune referitoare la punerea în executare a Mandatului de Executare a Pedepsei cu Închisoarea 129/09.05.2001 este cea cu privire la punerea în Urmărire Generală, conform Ordinului S/89054/09.01.2007 şi Urmărire Internaţională conf. Ordinului B.I – BNI-/22499/09.09.2001.

Prin încheierea nr. 3.B.222/2004/5 din 1 septembrie 2005, Tribunalul Capitalei (Budapesta) a suspendat procedura penală pornită împotriva numitei Filip Orban Daniella Kamilla, pentru preluarea executării pedepsei.

La data de 18 aprilie 2007 Tribunalul București emite mandatul european de arestare nr. 15.

La data de 05 noiembrie 2007: Curtea de Apel Budapesta a refuzat executarea mandatului european de arestare emis de Tribunalul Bucureşti împotriva lui Filip Orban Daniella Kamilla.

Prin sentinţa din dosarul 3.Bk.nr. 792/2007/5, pe data de 05 noiembrie 2007 Curtea de Apel Budapesta a motivat neexecutarea mandatului foarte sugestiv: „În conformitate cu prevederile § 5., alin. (1), al Legii, în caz de refuzare a îndeplinirii, se vor lua masuri în vederea executării pedepsei. În cazul de faţă, procedura a fost efectuată în lipsa numitei Filip Orbán Daniella Kamilla, şi ca atare, hotărârea pronunţată nu corespunde normelor juridice maghiare în vigoare. Potrivit poziţiei adoptate de instanţă, decizia examinată contravine şi încheierii referitoare la ordinea publică, prevăzută de § 2., alin. (1), al Legii XXXVIII, din 1996, privind asistenţa juridica internaţională în materie penală.

La data de 25 noiembrie 2010 în cauza penală pornită în Ungaria împotriva numiților Konrád János și Filip Orbán Daniella Kamilla, persoane cu dublă cetățenie, maghiară și română, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală cauzatoare de moarte, prin ordonanța sa nr. NF. 5.889/2010/10-I., Procuratura Capitalei (Budapesta) a dispus încetarea urmăririi penale.

La data de 31 martie 2011: prin ordonanța nr. NF. 6617/2008/10-I., Procuratura Generală din Ungaria respinge plângerea lui Agache Aurel Dionisie împotriva ordonanței nr. NF. 5.889/2010/10-I. a Procuraturii Capitalei (Budapesta). Decizia este definitivă.

Cu privire la cererea de reabilitare judecătorească:

Potrivit art. 135 alin 1 lit a C.Pen ,condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanța judecătorească în cazul condamnării la pedeapsă închisorii mai mare de 5 ani până la 10 ani, după trecerea unui termen de 5 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei pronunțate. Pentru petenta Filip Orban Daniela Kamilla termenul calculat al reabilitării este de 8 ani și 6 luni.

Potrivit art. 136 C. pen. termenele prevăzute de art. 135 C. pen. se socotesc de la data când a luat sfârșit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris .

Dispoziţiile prevăzute în Codul penal român asupra prescripţiei aplicabile faptei prevăzute la art. 183. sunt prevăzute la art. 126 alin. b care specifică faptul că termenul de prescripție este de 5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată. Pentru petenta Filip Orban Daniela Kamilla termenul calculat al presripției este de 12 ani.

Petenta Filip Orban Daniela Kamilla a fugit în Ungaria și nu a executat pedeapsa de 7 ani închisoare. Termenul de prescripție a faptei săvârșite de petentă este de 12 ani, deci data la care se prescrie executărea pedepsei este data de 26 martie 2013.

26 martie 2013 este data de la care va începe să curgă termenul de reabilitare judecătorească de 8 ani și 6 luni, acesta împlinindu-se la data de 26 septembrie 2021.

Concluziile le va trage onorata instanță.

Codlea

20 septembrie 2012

Cu deosebită considerație.

Agache Aurel Dionisie

******************************

La data de 28 septembrie 2012, instanța de judecată, pe baza probatoriului avut la dispoziție, a respins cererea de reabilitare ca prematur introdusă și a obligat bestia criminală la plata sumei de 700 lei cheltuieli judiciare către stat.

Portalul Ziaristi Online publica si opinia personala a fiului maiorului post mortem Aurel Agache (foto dreapta) pe marginea acestei cereri incredibile:

Chiar dacă va face recurs eu nu pot decît să-i transmit bestiei criminale: ”ne întâlnim din nou în septembrie 2021 dacă mai ai tupeul să ceri reabilitarea!”.

Nu te poți aștepta ca o nenorocită de criminală să dea dovadă de bun simț și de penitență pentru faptele criminale săvârșite în decembrie 1989 cu atâta bestialitate.

Dar m-aș aștepta de la avocatul ei să-i dea peste bot și să-i spună: ”măi scroafă, nu fi nesimțită și așteaptă-ți rândul pentru ca să te ”reabilitezi”, vezi că ești mult prea grăbită să te disculpi”. Evident că avocatul ei, un om cult și de bun simț nu o să folosească un asemenea limbaj nelicențios, ci o să-și încaseze onorariul și o să pledeze, pe texte de lege știute numai de el, pentru pertinența unei asemenea cereri cum este cererea de reabilitare, care urmărea să înceteze decăderile, interdicţiile şi incapacităţile care rezultă din condamnare, reintegrarea din punct de vedere social şi redobândirea respectului social deplin (probabil cei din secuime o respectă și acuma că doar vorbim de o revoluționară unguroaică, dar românii care au auzit ce a făcut ea nu-i vor acorda respect social nici dacă face o mie de cereri de reabilitare). Cu alte cuvinte, bestia dorea ştergerea consecinţele unei condamnări, efectele ei privative sau restrictive asupra drepturilor acesteia.

Astfel că pe 22 mai 2012, la tribunalul București, secția I-a penală, bestia criminală depune, prin avocat ales, o cerere de reabilitare. Nu știu ce o fi scris bestia în cererea ei, care a făcut obiectul dosarului 18576/3/2012, dar eu m-am cutremurat când am văzut tupeul nerușinat și indolența acesteia. Orice om cu mintea normală, își dă seama că e mult prea mult să ceri reabilitarea când nu sunt îndeplinite niște criterii elementare pentru o asemenea cerere. Nu-ți trebuie nici măcar cultură juridică ci un dram de bun simț pentru a vedea absurdul situației.

Probabil că bestia s-a lăudat în fața instanței de judecată că a achitat daunele morale, uitând să precizeze cu câtă nesimțire s-a opus, târându-mă ani de zile în procese de contestare prin tribunalele din Ungaria, procese pe care în cele din urmă avea să le piardă și astfel să fie executată silit prin executor judecătoresc. Probabil a prezentat și o versiune romanțată a vieții exemplare duse în Ungaria, necomițând fapte penale și educând copii în calitate de profesoară de limbi străine.

Nici măcar nu m-am obosit să combat o asemenea argumentație cu informațiile pe care le am despre viața ei ca cetățean de nădejde a Ungariei pentru-că o asemenea cerere de reabilitare are nevoie întâi și întâi de proba de foc a timpului scurs de la condamnare.

Astfel că pe data de 20 septembrie m-am adresat completului de judecată cu o scurtă informare, prin care am prezentat și punctul meu de vedere referitor la infama cerere (vedeti mai sus).

Dionisie Aurel Agache

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

  1. Pingback: Magyarország kormányfő-helyettese, Semjén Zsolt védelmet ígér az összes Magyarországon kívül büntetőítélettel sújtott magyarnak – Adevărul blog | EuroCom - Romániai Sajtófigyelő

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.