Manifestantii pro-familie de la Muzeul Taranului Roman: Directorul Virgil Nitulescu trebuie demis pentru incalcarea statutului Muzeului fondat de Horia Bernea. VIDEO - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Manifestantii pro-familie de la Muzeul Taranului Roman: Directorul Virgil Nitulescu trebuie demis pentru incalcarea statutului Muzeului fondat de Horia Bernea. VIDEO

Protest anti-homo la Muzeul Taranului Roman - Studio Horia Bernea - Ziaristi Online 3 20.02.13Razboi intru Cuvant: 

Reactia ASOCIATIILOR CRESTINE implicate in PROTESTUL PASNIC de la MTR

Vedeti: Protest reusit impotriva mafiei si propagandei homosexuale de la Muzeul Taranului Roman. FOTO / VIDEO UPDATE. Contine si filmarea homosexualilor, lesbienelor, transexualilor si trisexualilor (*)

Cititi si Cum si-a bagat Soros coada la Muzeul Taranului Roman  si Expoziția Măști la Veneția sau cum căpușează LGBT-ul acțiunile culturale ale Muzeului Țăranului Român

Am primit la redactie: COMUNICAT

În ceea ce privește evenimentele petrecute miercuri, 20 februarie, la Muzeul Țăranului Român, dorim să facem următoarele precizări:

Reprezentanții mai multor ONG-uri românești și alți oameni neafiliați au fost prezenți, în jurul orelor 18:00, la Muzeul Tăranului Român, pentru a protesta pașnic față de asocierea instituției cu propaganda homosexuală, prin proiectarea unui film în Studioul “Horia Bernea”. Am considerat și considerăm că memoria și identitatea țăranului român, prezente în MȚR – datorită autenticității prezentării,  muzeul a fost premiat ca Muzeul European al Anului, acordat de Forumul Muzeului European –, nu au nimic în comun cu homosexualitatea.

Prin proiecția unui astfel de film se  încălca statutul Muzeului Național al Țăranului Român, care la Art. 5 specifică: „Muzeul este organizat astfel încât să armonizeze activităţile unei instituţii muzeale cu acelea ale unui centru de cercetare etnologică”, iar la Art. 6, obiectul de activitate cuprinde: „cercetarea, prin metodele etnologiei, a culturii ţărăneşti trecute şi recente, protejarea patrimoniului muzeal; expunerea şi prezentarea, în expoziţia permanentă şi în expoziţii temporare, a patrimoniului pe care îl deţine” și alte activități ce țin de patrimoniul cultural național românesc.

Promovarea de către Muzeu a unor evenimente de țin de Mișcarea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali) conduce la încălcarea flagrantă a statutului, cu grave consecințe pentru imaginea instituției, repetam, incompatibilă funciar cu astfel de evenimente. O instituție publică ce depozitează ethosul țăranului român nu poate să fie folosită discreționar în propaganda homosexuală și nici nu i se poate da o altă direcție, improprie, care ține de corectitudinea politică. Dacă globalismul se sprijină pe astfel de valori, noi avem dreptul de a ne apăra identitatea națională. În această cheie trebuie văzut protestul nostru de ieri. Filmul în cauză putea fi proiectat în alt loc, fără să nască discuții.

Faptul că s-a dorit să fie proiectat NEAPĂRAT în Studioul „Horia Bernea” arată dorința de a uzurpa valorile la care facem referire și premeditarea provocării de catre cei în cauză, cu complicitatea directorului Virgil S. Nițulescu.

Altă neregulă constatată este aceea că la film intrarea era liberă, deși rating-ul filmului este de +16 ani (în alte țări, acest film poate fi văzut doar de cei care au împlinit 18 ani) – este clasat la categoria „R for strong sexual content” -, fapt care ar trebui să aibă consecințe asupra organizatorilor, care puteau expune copiii unor imagini ce puteau provoca tare psihologice. Credem că în SUA, țara a cărei ambasadă a sprijinit acest proiect, acest fapt ar fi avut consecințe penale. În același timp, filmul, care prezenta viața a două lesbiene care creșteau copii, contravine chiar Codului Civil al României, în care, la articolul 258, paragraful 1, se stipulează:

„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora, precum și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea și educarea copiilor lor”;

la paragraful 4:

În sensul prezentului cod, prin soți se înțelege bărbatul și femeia uniți prin căsătorie.”

Cele aproximativ 50 de persoane venite la acest protest s-au comportat într-o manieră absolut civilizată, fără a “da buzna” în incintă, așa cum pretind unii din promotorii homosexualității în țara noastră. Toate tribulațiile activiștilor pro-homosexualitate, care, prin strategia lor deja cunoscută, își doresc victimizarea și imaginau bâte și alte obiecte contondente, sunt contrazise chiar de oamenii legii prezenți în sala și de imaginile deja făcute publice. Steagul național, chipurile țăranilor lipite pe cartoane și prezența unui fluier sunt departe de imaginea belicoasă pe care o acreditează activiștii în cauză. De altfel, acest comportament non-violent poate fi certificat atât de reprezentanții presei aflați la fața locului, cât și de forțele de ordine. Singurul incident a fost atunci când o activistă arunca cu un pahar spre un protestatar, fapt care poate fi vazut și în imagini.

În încheiere, dorim să menționăm că acest demers a fost continuarea firească a scrisorii deschise din data de 31 ianuarie a.c., prin care peste 40 de ONG-uri cereau retragerea Muzeului din acest parteneriat nefast. Din păcate, dl Virgil Nițulescu a ales să se folosească de subterfugii pentru a-și pune în aplicare agenda, pe bani publici și întinând memoria intemeietorului MȚR, al carui nume il portă studioul, Horia Bernea precum și a țăranului român.

În consecință, cerem, în mod public, ca Directorul Virgil S. Nitulescu să fie demis din funcția în care s-a arătat incompatibil, etnologia fiind, în cazul acestuia, o știință pe care nu o întelege și nu o respectă.

Organizațiile semnatare sprijină persoanele care au fost prezente la protestul de la proiecția filmului în studioul „Horia Bernea”.

Semnează

Alianţa pentru Demnitate Naţională – Preşedinte Iulian Capsali

Asociația Basarabii – Preşedinte Eduard Dumitrache

Alianța Familiilor din România – Director Bogdan Mateciuc

Asociaţia  Pro-Vita București – Preşedinte Bogdan Stanciu

Liga Studenților de la Universitatea Bucureşti

Liga de Utilitate Publică – Preşedinte Rafael Udriște

Asociația Civică a Tinerilor Creştin Ortodocşi Români – Președinte Bogdan Ivan

Asociația Tinerii Creștin Ortodocși – Președinte Grama Horia

Asociaţia HRISDORIA – Preşedinte Augustin Câmpean Dorin

Asociația Tinerilor Ortodocși “Orthograffiti”- Președinte Miruna Ionescu

Revista”Orthograffiti”

Asociația Rost

Asociația Predania – Președinte Ion Gurgu

Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești din județul Alba – Preşedinte Petruța Pop

Asociaţia  Meșterilor Populari din Moldova, Iaşi – Preşedinte Marcel Lutic

”Asociația pentru apărarea familiei și copilului”

Asociația ”Familia ortodoxă”

Asociația dascalilor din România

Asociația “Bucovina Profundă” – Suceava

Fundatia „Sfintii Martiri Brancoveni” – Suceava

Liga Distributistă Română “Ion Mihalache” – Preşedinte Ovidiu Hurduzeu

Asociația “Ortodoxia Tinerilor” – Preşedinte Claudiu Bălan

Fundația “Sfânta Irina”

Asociația “Prietenii de Familie”

Grupul Ioan Alexandru

Asociația ”Casa Gratis Pro Deo”

Asociatia pentru Cultura și Educație “Sfantul Daniil Sihastrul” – Președinte Lucian Cornianu

Fundația Creștină Părintele Arsenie Boca

Cercul studențesc “Floarea de Foc”

Revista “Foaie Națională”

Asociația “Copil dorit” – Președinte Simona Verman

Asociația “Triada”

Asociaţia Iniţiativa Creştin-Ecologistă – Preşedinte Ing. Gheorghe Cionoiu

Asociația ”Prietenii Sf. Efrem cel Nou” – Preşedinte Pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

Vezi contextul aici:

Sursa: Război întru Cuvânt 

Video de protestul homosexualilor din data de 21 Februarie 2013, tipic mentalitatii bolsevice a anilor ’50: Tranul Romane e “fascist”

Video de la manifestatia pasnica din 20 Februarie 2013 intru apararea memoriei lui Horia Bernea si a Taranului Roman

Print Friendly, PDF & Email

14 comments

 1. mircea1234

  Adevarata ilegalitate :
  – punerea la dispozitia unor organizatii private a Infrastructurii Statului

  Asta ar trebui sa includa petitia in primul rand

 2. Horea

  Am urmarit filmarea evenimentului. Nici nu am suficiente cuvinte de multumire fata de participantii la protestul pașnic față de asocierea instituției cu propaganda homosexuală, prin proiectarea unui film cu un puternic continut sexual ce serveste nici mai mult nici mai putin la propaganda raspandirii homosexualitatii in Romania, sub acoperirea inocenta oferita de Studioul “Horia Bernea”. Daca ambasada SUA considera ca fiind importanta aceasta activitate, ar trebui sa-si ofere spatiile ample pe care le detine, si sa specifice dorinta de a raspandi binefacerile homosexualitatii. Traiesc de 30+ ani in SUA si aici au reusit sa transforme 300 mil locuitori intr-o masa amorfa de “TRASH”(gunoi). Sa nu credeti ca sunteti singuri. “AVETI TOT SUPORTUL MEU”, am vrut sa spun al nostru, dar nu bag mana in foc pentru ceilalti. Stiti, tampenia se propaga foarte repede. dl Virgil Nițulescu nu mai poate ocupa functia de director. Trebuie demis neconditionat. Succes, I love you all.

 3. In afara de despotismul agresiv al invaziei Muzeului Taranului de catre membrii unei anume orientari sexuale care contravine nu doar religiei crestin – ortodoxe, cea care a faurit poporul roman , homosexualitatea si lesbianismul contravin crestinismului in general .
  Deoarece crestinismul este agresat peste tot astazi, in toate tarile foste civilizate(caci astazi nu mai este vorba nicaieri decat de democratura si nu de democratie), atat de catre oficialitati, de catre legiuitori si mai ales de catre presa, noi suntem urgent obligati sa mutam disputa in domeniul stiintific unde medicina ne spune foarte clar ca este vorba de patologie , homosexualii fiind asociati de catre medicina, in numar considerabil si cu pedofilia.
  O societate civilizata ii trateaza ca atare si incearca , pe cale medicala , sa ii ajute, ca pe orice om bolnav. Nu-i baga la inchisoare decat in caz de crima.
  Ca ei se vor victime permanente ale societatii spre a improsca cu noroi, oamenii normali, care ii tolereaza dar ii invita la discretie, in loc de afisare ostentativa, asta tine de o ideologie cu care ei agreseaza tot ce nu-i admira: iar de admirat – nu-s caci chiar si printre ei sunt multi homosexuali care recomanda evitarea practicilor introvertilor, ca de exemplu brilliantul filozof Wittgenstein!
  Freud insusi, care ne-a bagat pe gat teoria lui isterica cu complexul lui Oedip, cu care a sufocat psihanaliza in universitati, de cand a lansat-o, a avut relatii sexuale atat cu mama cat si cu tata – cititi “Le Livre noir de la psychanalise – vivre, penser et aller mieux sans Freud” , de patru autori, toti evrei, au fost atacati in toata presa ca fiind antisemiti . Cu ce drept?
  Deci distorsionarea patologiei a la Freud care punea in seama tuturor , complexele sale patologice , (care sustine ca toata lumea e suparata ca nu se culca cu parintele de sex opus), este de fapt o ideologie cu care un anumit segment social doreste anihilarea normalitatii.
  Ceva ce nu-s prea departe a reusi deja intr-o masura incredibila , in masura in care crestinii sunt vanati, violentati si provocati sa reactioneze, prin cele mai perfide si agresive modalitati, sup pavaza legilor intoarse cu capul in jos si picioarele in sus, iar statul drept menit sa-si apere constituentii, ramane paralizat sau este deja dizolvat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.