Gest demn de cavaleri: Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu o apără pe Elena Udrea de atacurile DNA: "Apel la calm, raţiune şi solidaritate" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Gest demn de cavaleri: Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu o apără pe Elena Udrea de atacurile DNA: “Apel la calm, raţiune şi solidaritate”

gabriel liiceanu si andrei gabriel plesu pentru elena gabriela udrea si traian basescuNici DNA nu este mai presus de lege! Apel la calm, raţiune şi solidaritate.

basescu - elena-udrea-selfieMotto: “Eu, Elena, sunt foarte bucuros să lucrez cu tine. Trebuie să faci eforturi monumentale ca să nu cazi sub farmecul tău, în calitate de coleg. Eşti inteligentă, eşti frumoasă, eşti tenace, ai anduranţă la mediul general dezgustător al politicii româneşti şi nu te deranjează vecinătatea oamenilor de valoare, ceea ce înseamnă că vei putea face cu oricine echipe de valoare şi PDL are probabil nevoie de acest lucru.” – Teodor Baconsky (GDS)

„E practic de necrezut că, din când în când, se poticnește până și mașinăria cosmică a Ticăloșiei. Iar acest defect nu este o greșeală de interpretare statistică, ci manifestarea unei așa-zise mari legi.” – Imre Tόth (Humanitas)

Noi, Andrei Gabriel Pleşu şi Gabriel Liiceanu, în totală solidaritate cu valorile intelectualilor publici angajaţi, aşa cum au fost făcute cunoscute lumii întregi de Horia Roman Patapievici şi Mircea Cărtărescu, facem un Apel la calm şi la raţiune, într-un moment în care asistăm la naşterea unei crize politice, televizionistice şi morale, care ameninţă să ia proporţii. În trecut, după cum se ştie, am fost şi noi critici la adresa uneia dintre puţinele doamne ale politicii româneşti. Dar cu eleganţa cavalerilor de Landia, nu cu bădărania ciutacilor şi gâzilor!

Urmărind linşajele media la adresa colaboratoarei apropiate a fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, nu putem decât să ne oripilăm şi să strigăm: Ajunge! Unde este prezumţia de nevinovăţie care trebuie să fie aplicată în cazul Doamnei Elena Udrea? Ce dovezi există că a furat? De ce nu ne amintim mai bine că fostul preşedinte, care avea toate informaţiile serviciilor speciale ale României cât şi acces la cele ale NATO, a susţinut-o pe Doamna Udrea la prezidenţiale pana in panzele albe, ca “cel mai onest dintre toţi candidaţii”, mai onest chiar şi decât actualul preşedinte al României, Domnul Klaus Iohannis? Nu putem crede că preşedintele nostru a vrut doar să o scape de spectrul intunecat al celulelor Jilavei si Rahovei, care umbrea rapoartele FBI şi SRI încă din 2009!

Este evident ca criza politica, televizonistica şi morala – cu accente grobiene – pe care o traim chiar si noi astazi isi are de fapt originea în teama celor care se simt dintr-odata amenintati de trei initiative mai importante ale Doamnei Elena Udrea:

1. faptul de a fi luat de coarne coruptia, indiferent de unde venea ea, si asta nu numai în vorbe, cum s-a facut pana acum, ci si prin fapte, implicandu-se direct, in miezul problemei;
2. actiunile PMP, ca partid al fostului presedinte, de consolidare a statului de drept si a mostenirii epocii Basescu;
3. lupta pe care o duce Doamna Udrea necontenit contra Regimului Ponta si a putinofililor, chiar daca cei din urma sunt basisti declarati.

Din momentul in care Doamna Udrea a anuntat ca este mostenitoarea lui Traian Basescu, tanara politiciana, singura si lipsita de protectie dupa divortul de Domnul Cocos, a devenit tinta atacurilor concertate ale celor care si-au simtit clatinate afacerile, impunitatea, posibilitatea perpetuarii statului oligarhic postcomunist, securist si pontoplagiatorist, ca sa-l citam pe colegul nostru Vladimir Tismaneanu.

Televizionistii pontocratiei se apara furibund atacand o Doamna prin tehnici specifice postcomunismului iliescian, deprinse si de noi inca din perioada FSN-ului: minciuna la scena deschisa, prezentarea distorsionata a situatiilor, atâtarea populatiei prin discursuri demagogice, tehnica hotului care striga „prindeti hotul!”, campanii de discreditare prin posturi de televiziune si ziare, tupeul, violenta limbajului trupului.

Invocând DNA-ul, DIICOT-ul, OLAF-ul si poate chiar si UNESCO, cei care au chemat în repetate rânduri intelectualii la televizor, batjocorind premisele elementare ale democratiei, cei care si-au anexat sistematic institutiile statului, mai ales cele culturale, ignorând cu desavârsire binele comun si urmarindu-l numai pe lor si al grupului de dialog social din care fac parte, joaca azi rolul îngrijoratilor de soarta tarii si a Doamnei Udrea.

Ceea ce constatam în clipa de fata, prin folosirea DNA-ului ca tigru (de dosare?) al democratiei, este o ruptura a majoritatii clasei superpuse, din care facem parte si noi, ca intelectuali angajati,  de mersul firesc al istoriei si de dorintele si aspiratiile majoritatii poporului român. Astazi poporul cere sange de Elena Udrea. In piata publica, daca se poate. Dar, stam noi stramb si intrebam drept: cine are dreptul sa ridice piatra? Oare nu am pacatuit si noi, poate la fel ca Doamna Udrea sau poate si mai si?

Poporul român continua sa fie o masa de manevra ce poate fi prostita cu televiziuni si ziare (care, când nu sunt pur si simplu aservite, pe linia pactului, traiesc din goana imorala dupa scandal), cu tehnici de intoxicare, cu diversiunea scandalurilor create, cu fluturarea coruptiei, cu false legalisme, pontisme si iohannisme.

În clipa de fata este evident ca se încearca de fapt o noua mistificare a istoriei noastre, a invingatorilor democratiei. Acestei Doamne care a avut reala sansa sa devina prima presedinte femeie a Romaniei, si care da toate semnele ca e dispusa sa aduca, din orice pozitie ar avea, numai beneficii tuturor romanilor, i se creeaza un portret de infractoare mov si chiar de potentiala “tarfa”, dupa cum s-a exprimat colegul nostru mai tanar.

Rusinoasa aducere cu forta a Doamnei Udrea la DNA, fara absolut nici un motiv temeinic, este o dovada în acest sens.

Cei care, vreme de 10 ani, l-au atacat suburban pe cel mai gentleman presedinte al Romaniei de la Ceausescu pana azi, intra într-un profund disconfort cand au în fata un personaj atat de feminin, care putea sa devina, si ea, un Presedinte pentru alte coordonate istorice.

Noi, cei care semnam aceste rânduri, avem încredere în instinctul primar al Doamnei Udrea, ancorat cu atat abnegatie in valorile lui Traian Basescu. Si nu numai pentru ca o cheama, ca si pe noi, si Gabriela. Elena Udrea va sti sa distinga luminile, umbrele si fantomele în tesatura acestei retele de coruptie transnationala la nivel inalt in care este implicata si sa se apere cu armele pe care le-a utilizat cu succes si pana acum asupra fostului presedinte, pe care il asteptam sa o sustina, ca un adevarat cavaler, pana dincolo de gratii.

………………………………………………………….

Lista ramane deschisa.

Sursa si foto jos: GDS.ong.ro

Foto sus: Agerpres / Z.O.

Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu la GDSUPDATE: Pentru Elena Udrea, noaptea alba nu a fost un sfetnic bun

Print Friendly, PDF & Email

12 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.