Baconschi s-a bătut cu Imgur pe Facebook pentru Jeep-ul Audi Q5 al lui Cărtărescu - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Baconschi s-a bătut cu Imgur pe Facebook pentru Jeep-ul Audi Q5 al lui Cărtărescu

cartarescu q 5 baconschi facebook imgurO postare banală de pe Facebook despre Cărtărescu, rostogolită pe portalul de imagini Imgur de vreo 16.000 de ori, a provocat istericale în tabăra intelectualoizilor. Cărtărescu s-a răstit mitocăneşte la autorul postării iar Baconschi, proaspăt autor (?) al unei cărţi despre “social-media”, a ţinut să-i ia apararea posesorului de Q5 răfuindu-se cu… “nesimţitul de Imgur” (!). Presa a relatat istorioara cu tele-nobelistul nostru dar doar câţiva băieţi mai deştepţi au observat şi cretinismul lui Baconschi. Redăm toata povestea amuzant-belicoasă mai jos:

Dani Sandu: “Sper ca nu asteptati Nobelul aici, ca probabil mai dureaza”

Cartarescu Q5Coloana pe Stefan cel Mare pentru ca un Q5 oprise pe prima banda. Soferul astepta pe cineva, nerabdator, suficient de aproape de masina incat sa poata demara daca soseste Politia si suficient de departe incat sa aiba plausible deniability. Pe masura ce ma apropiam, individul parea tot mai cunoscut, pana cand am ajuns la 4-5 masini de el si l-am recunoscut pe Mircea Cartarescu.

Brusc, mi-am amintit cateva din faimoasele sale editoriale despre cat de mojici sunt soferii din Romania. Era un editorial chiar fascinant in care MC recunostea ca ii este frica de depasiri in Romania, tocmai pentru ca orice “lumpen” ametit ii poate pune in pericol viata printr-o manevra periculoasa. Ma rog, sa nu discutam termenul de lumpen, care teoretic inseamna declasat social pe motiv de saracie. Or, saracie cu masina mai greu as fi spus. Domnul Cartarescu este poet, totusi.

Cu toate gandurile astea in minte, ma incrunt din ce in ce mai tare pe masura ce ajung mai aproape de el. Masina din fata mea, o Solenza cam veche, care probabil se potrivea descrierii de “lumpen”, se taraie inainte. Soferul incetineste, lasa geamul jos si spune tare: “Sper ca nu asteptati Nobelul aici, ca probabil mai dureaza”. MC il fixeaza o secunda, apoi se preface ca n-a auzit si se retrage complet pe trotuar.

Eu ridic geamul usor rusinat. Si daca as fi incercat sa spun ceva, tot n-ar fi iesit asa de aproape de justitia divina.

LATER EDIT:

Of, pentru ca povestea pare a fi prins aripi (http://imgur.com/vHLnj27) si tot mai multi oameni spun ca as fi vreun denigrator invidios sau altceva, vreau sa ofer o scurta lamurire.

Sunt absolut de acord cu oamenii care spun ca felul in care a parcat nu spune mare lucru despre MC. Este un poet bun, are niste opinii cu care pot sa fiu de acord, iar altele pe care le pot respecta, chiar daca mi se par aiurite.

Chiar as putea sa inteleg ca a oprit asa pentru ca era o urgenta sau o chestie serioasa, inevitabila. Povestea am spus-o doar pentru ca mi s-a parut delicioasa reactia domnului din Solenza, mai ales in conditiile in care MC a avut numeroase pozitii impotriva vulgului.

Ei, de data asta, vulgul s-a razbunat putin. Prima data despre care stiu eu, asa ca am spus sa afle si altii. Observ ca multi oameni au vazut povestea asta ca o pata pe obrazul lui Mircea Cartarescu. Eu, in schimb, o vad ca demonstratia celui mic, sarac si dezabuzat ca are mai mult umor decat este creditat.

Visceral, Cărtărescu trecea:

Cartarescu Nobel de Q5

Ovidiu Eftime sintetizează: Teodor Baconschi este iar prost cu beculețe

Sigur, pare straniu că sunt singurul om deranjat de impostura cocalarului de Teodor Baconschi, un om care are eleganța vestimentară a unui bișnițar de telefoane de la Obor și diplomația unui bișnițar de telefoane de la Obor. Când nu calcă în străchini pe unde umblă, mai scrie câte o carte despre internet, gen „Facebook – Fabrica de Narcisism” și se ia de guler cu nesimțitul de Imgur, care are atitudini anti-elitiste pe internet.

baconschi-e-retardat

Am așteptat să revină, pare genul de om care nu are simțul ridicolului, n-a mai apărut. În fine, rămân la părerea mea, cred că nu țiganii ne-au făcut de căcat prin lume ci intelectualii ăștia de cartier ca el care cam put a impostură încă de la aeroport. Nu că n-ar fi deștepți, probabil, sunt, problema că nu sunt deloc educați să se abțină din când în când la vorbă dacă nu cunosc subiectul.

Pam-pam (Nota noastră)

Să reţinem concluzia, pentru eternitate:

Ovidiu Eftimie Cărtărescu va fi primul om care va primi premiul Nobel din milă.
Şi un PS de la Vlad Andriescu:

P.S. – Ca om care cere 50.000 de euro pentru o televiziune online, mă deranjează că în articolul de pe blog, Robert Turcescu scrie “reţele de socializare”. Ar trebui să ştie că se numesc reţele sociale şi nu cred că le înţelege. E ca şi Teodor Baconschi care scrie cărţi despre Facebook şi acuză “Imgur că vrea să-şi facă reclamă de pe urma intelectualilor”.
Citeste mai mult: adev.ro/nnivnz
Print Friendly, PDF & Email

5 comments

  1. Pingback: "Legionarul" Crin Antonescu, format în pepiniera de agenţi de "dreapta" de la "Puncte Cardinale". DOCUMENTE - Ziaristi Online | Ziaristi Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.