Nepoata Poetului-martir Ion Şiugariu mulţumeşte ziariştilor români şi aşteaptă scuzele oficiale ale Ministerului Afacerilor Externe. Pagină Facebook In Memoriam Ion Şiugariu - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Nepoata Poetului-martir Ion Şiugariu mulţumeşte ziariştilor români şi aşteaptă scuzele oficiale ale Ministerului Afacerilor Externe. Pagină Facebook In Memoriam Ion Şiugariu

aurescu-wiesel-ministerul-de-externe-ion-siugariuStimati Ziaristi Romani,

Nu mai prididesc a citi tot ce se scrie despre unchiul meu, Ion Siugariu, si sunt foarte impresionata. Motiv pentru care doresc sa apelez la amabilitatea Dv. cu rugamintea de a transmite aceste cateva randuri de multumire tuturor celor implicati. Mi-ar placea sa cred ca rezultatul acestor eforturi va reda demnitatea numelui si operei (prin fatalitatea soartei) neterminate a unchiului meu, care merita un loc in constiinta noastra fie si numai pentru ca a fost un erou.

Doresc pe acesta cale sa multumesc tuturor ziaristilor talentati, implicati si preocupati de apararea libertatilor fundamentale si a valorilor culturale ale Romaniei si tuturor celor care se implica activ, cu convingere si simpatie pentru cel care a fost poetul- erou Ion Soreanu-Siugariu.

“Problemele geopolitice” – dupa cum a invocat angajatul MAE de la Bratislava, Radu Coanta – nu scuza lipsa de profesionalism si cultura precara pana la inculltura a unor functionari care nu-si cunosc nici macar fisa postului. Altfel nu se poate explica atitudinea Ambasadei Romaniei, care isi permite denigrarea numelui si a memoriei unui poet-erou cazut in lupta anti-hitlerista in urma cu 70 de ani, la 1 februarie 1945. Nici astazi nu am primit scuzele de rigoare!

Doresc sa accentuez ca dezaprob activitatile parlamentarilor care voteaza legi fara dezbatere publica, fara sa le studieze sau fara macar sa le citeasca si protestez impotriva acelora care, neintelegandu-le esenta antiromaneasca, doresc sa le aplice.

Intr-un  cuvant: Protestez impotriva abuzurilor care lovesc, iata, si familia mea! Subliniez ca matusa mea, sotia poetului erou, Lucia Stroescu Siugariu, are aproape 96 de ani.

Toata stima mea pentru acei putini, din pacate, care traiesc cu ochii deschisi, atenti la ceea ce ne inconjoara si ataca fiinta nationala a Romaniei. Tuturor acelora care nu cad in blazarea inoculata cu „asa-i la noi, la romani“, calduroase multumiri!

„Nu doresc sa spun oamenilor ce sa gandeasca! Doresc sa le spun sa gandesca, sa se aplece chiar si asupra unor evenimente mici, care in istoria omenirii se repeta cu regularitate“- Moore Alan

Va doresc tuturor numai bine, succes si prosperitate, un viitor mai bun cu voia lui Dumnezeu!

Maica Domnului sa apere Romania!

Mihaela Stroescu Wallbraun

Sursa: Ziaristi Online

PS: Astazi, la data cand Poetul erou-martir trebuia omagiat la Brezno, s-a creat In Memoriam Pagina de Facebook Ion Siugariu.

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

  1. Pingback: MAE CONFIRMĂ. Ambasada României în Slovacia a PROFANAT memoria poetului-erou Ion Şiugariu | Dan Tanasa Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.