Despre fotografa Cristina Nichituș Roncea în primul număr al Revistei Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Despre fotografa Cristina Nichituș Roncea în primul număr al Revistei Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România

Cristina Nichitus Roncea in Revista UZP Nr 1 a Uniunii Ziaristilor Profesionisti din RomaniaPoate răspunde unei comenzi de reportaj; poate imortaliza evenimente, cunoștinţe, situații, locuri. Se poate mira,  bucura, înduioşa, acumulând poze pentru o agenţie, pentru un site, o revistă, ori pentru sertar.
În fotografiile ei se vede priza directă a evenimentului, nu punerea lui în scenă.
Cristina Nichituș Roncea dă viață imaginilor, redă stări, surprinde emoții și sentimente. Ochiul ei trece dincolo de priviri şi de gesturi, căutând punctul acela unic în care o expresie a feţei sau o poziţie a trupului dezvăluie forţa imaginii. Fotografiile ei poartă cu sine o frântură din sufletul artistului. Aduc emoție și simplitate. Nasc irizări şi vibraţii, au un mesaj artistic şi estetic și o cromatică seducătoare.
Zidurile unei vechi cetăți, întoarcerea la rădăcini, peisaje urbane, puritatea din ochii unui copil, silueta unei păsări, fragilitatea și frumusețea unei flori răsărită la rădăcina unui copac sunt imagini care îți dau o stare de bine, de încântare.
La Gala Premiilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști din 2014 Cristina Nichituș Roncea a primit Diploma de Excelență “Altar”, pentru Albumul de fotografii și vorbe de duh “Parintele Justin Mărturisitorul“.
Albumul precedent, “Precum în cer, așa și pe pământ“, a fost premiat de Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România.

Benone Neagoe  – Revista UZP, An 1, Nr 1

O revistă fără moguli, cu patroni ziariști!

Revista UZP An 1 Nr 1În plină criză a presei, piața tipăriturilor oferă și surprize plăcute. “UZP” este primul periodic independent al Uniunii Ziariștilor Profesioniști postdecembrist. Este o publicație de atitudine, de opinie, comentarii și analize a jurnaliștilor din România. Ea sporeşte transparenţa Uniunii, prezentând aspecte curente ale vieţii şi activităţii jurnaliştilor, evenimente culturale și sociale, personalităţi, cariere, idei şi probleme în dezbatere.
Oferta noastră are de toate: forţă, pasiune, echilibru, luciditate şi imaginaţie, scrie Benone Neagoe în editorialul primului număr al revistei. Ea informează şi responsabilizează. Revista publică ştiri, interviuri, reportaje, teme sociale importante din viața Uniunii realizate de membrii ei sau furnizate de structuri similare din alte state, asigură o promovare permanentă a carierei jurnalistice, a tehnologiei media, oferă spaţii necesare cunoaşterii detaliate a specificului muncii de jurnalist, dar şi a raporturilor stabilite între UZPR şi societatea civilă. Revista pornește la drum cu colaboratori serioși și de nădejde, reputați jurnaliști în media care vor să facă din acest periodic un reper în media românească. Tipărită la Gutenberg S.A., revista apare în 56 de pagini full color și va fi lansată luni, 14 decembrie a.c., ora 18.00, la ArCuB Gabroveni (str. Lipscani nr. 84-90).
Urăm şi noi revistei „UZP” viaţă lungă şi la cât mai mulţi cititori!

Sursa: Publicaţia Uniunii Ziariştilor Profesonişti din România via Ziaristi Online

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.