Donati pentru familia lui Adrian Sobaru! Apel MediaSind si Ziaristi Online - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Donati pentru familia lui Adrian Sobaru! Apel MediaSind si Ziaristi Online

Ziaristi Online se raliaza acestui Apel:

Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind si Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor TV fac un apel pentru sprijinirea familiei angajatului televiziunii publice, Adrian Sobaru. Persoanele sau institutiile care doresc sa ajute financiar familia Sobaru pot sa doneze sume de bani in contul deschis la: Banca ING Bank nr. RO43INGB0000999900670019, sucursala Titulescu, titular Madalina Sobaru.

Comunicat MediaSind

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind este alături de suferinţa colegului Adrian Sobaru, angajat al Societăţii Române de Televiziune, membru al Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV, afiliat MediaSind.
FRJ MediaSind consideră că gestul disperat al colegului nostru este determinat de politica iresponsabilă şi inumană promovată de Guvern împotriva propriilor cetăţeni, precum şi de hotărârea actualei puteri de a nu accepta nicio formă de dialog cu partenerii sociali.

În dimineaţa zilei de 23 decembrie a.c., în timpul şedinţei în care se dezbătea moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc, Adrian Sobaru s-a aruncat, în semn de protest, de la balconul Parlamentului, strigând „Pentru tine, Boc! Aţi luat banii copiilor!
El purta un tricou pe care era scris „ Ne-aţi ciuruit! Aţi vândut toată ţara, ne-aţi ucis viitorul copiilor! Ne puteţi lua viaţa, dar nu LIBERTATEA!” În timp ce era transportat pe targă, acesta a mai avut puterea să strige LIBERTATE!
Adrian Sobaru are doi copii, dintre care unul suferă de autism, familia sa având mari probleme financiare pentru asigurarea tratamentului necesar, în urma eliminării de către guvern a unor drepturi pentru copiii cu deficienţe.
FRJ MediaSind şi Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor TV vor sprijini prin toate mijloacele, inclusiv financiar, pe Adrian Sobaru şi familia sa. FRJ MediaSind atrage atenţia că acest caz nu este unul izolat. În data de 18 noiembrie a.c. un alt angajat al televiziunii publice, în vârstă de 45 de ani, s-a spânzurat din cauza situaţiei financiare precare în care se afla.
FRJ MediaSind face un apel la membrii săi aflaţi în situaţii disperate să nu aleagă ca soluţie de rezolvare a problemelor astfel de proteste care pun în pericol viaţa sau integritatea fizică. Cerem guvernanţilor să pună capăt actualei politici inumane îndreptate împotriva propriilor cetăţeni, deoarece disperarea populaţiei a atins cote dramatice.
Comitetul Executiv al FRJ MediaSind

Surse: Camelia Tabacu si Catalin Cocos

Foto: Bogdan Stamatin / Mediafax

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.