Opinia Zilei: Vanghelie, “Americanu' ” de Ferentari - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Opinia Zilei: Vanghelie, “Americanu’ ” de Ferentari

Vanghelie, “Americanu’ ” de Ferentari

Aţi observat, desigur, că Marean Vanghelie a devenit, din nou, foarte activ pe scena politică, după ce a stat pe tuşă mai bine de un an, pedepsit fiind el la ‘tacere mediatica” de Victor Ponta, din motive pe care, chiar dacă nu le ştiţi, le intuiţi.

Să fi căpătat din nou încredere Ponta în ‘Goagal”, după câte gafe a făcut acesta şi după cum şi-a tot băgat nasul, în nişte iţe ale PSD-ului pe care le-a încurcat rău tocmai când ele trebuiau să fie bine urzite ?

Sau are nevoie Victoraş, acum, şi de acum încolo, până după alegeri, şi de tupeul nestăvilit şi grosier al lui Marean care nu e prea dus la biserică şi nici la şcoală, deşi el se lauada că a făcut progrese?

Desigur, Ponta a avut nevoie de un pretext solid că să-l lanseze din nou pe “orbita” PSD-ului pe Vanghelie. Şi acesta pare că a fost tocmai recenta vizită pe care a făcut-o Marean în America.

Pare, pentru că, de fapt, Victoraş a avut nevoie, acum, şi aici, când cu arestarea lui Nicolescu, de un zid de apărare solid cu care să-l înconjoare pe baronul PSD de Piteşti, un zid care nu era destul de ‘fortificat  prin aducerea, ca pilon de rezistentă, a Hrebencicului. Era nevoie şi de muşchiul lui Vanghelie dar, mai ales, de gură lui, degrabă improşcătoare de vorbe nedichisite dar paralizante pentru “obraze” mai subţiri.

Şi, fireşte, Vanghelie, “americanizat” după două săpătmâni de Washington, în care a avut întâlniri “foarte execelente”, chit că ăia de acolo l-au confundat cu Oprescu , a învăţat, zice el, că cea mai bună tehnică politică este aceea să vorbeşti mult şi să nu spui nimic, (de înţeles, dacă ne gândim că bietul “Goagal” nu ştie boabă de engleză şi cum să înţeleagă el ce îi tot spuneau americanii) a fost degraba “reactivat”.

Dar să vezi surpriză!  Vanghelie nu vorbeşte, a amuţit pe româneşte. Cu presa, cel puţin, e chiar monosilabic, şi li se adresează ziariştilor, din vârful buzelor, doar cu “Hello!” şi …“I love you!”, că n-a fost el degeaba la Casa Albă.

Probabil îşi păstrează verva pentru meciurile ce vor urma cu “greii” PSD-lului şi mai ales cu Elena Udrea cu care va concura, mai mult ca sigur, pentru Primăria Capitalei. Oare cum o să-i spună acesteia când va vrea să o facă knock-out în campanaie: “I love you, Nuţi!” sau, ca in Ferentari,: “Da-te fă, pirando de-aici ! că asta e locul meu care este!”.

Maria Petrascu / Ziare.ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.