Editorial Ziare.ro: Baconschi, "os de Tusvanyos", se rasteste la… oglinda - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Editorial Ziare.ro: Baconschi, “os de Tusvanyos”, se rasteste la… oglinda

de Maria Petrascu

Citesc pe un flux de stiri ca un deputat PSD, Cornel Itu, va cere declansarea unei anchete parlamentare la Ministerul Afacerilor Externe pentru a se verifica de ce Romania nu are, de noua luni, ambasador in China.
Bine face domnul deputat Cornel Itu dar mai bine ar face sa ceara, in regim de urgenta, si declansarea unei anchete in cadrul Guvernului pentru a se verifica de ce Romania nu are, de atata vreme, nici ministru de Externe.
Pai are! o sa spuneti. Eu cred ca nu, atata timp cat cel care ar trebui sa onoreze aceasta functie deosebit de importanta, vitala chiar, pentru orice stat, deci si pentru statul roman, adica pedelistul Teodor Baconschi, nu presteaza in folosul si interesul tarii sale ci doar in cel partidului sau si in cel personal.
Cand zic personal, sa fim bine intelesi, nu ma refer la oarece foloase materiale ci doar la cele ce ii pot spori pedelistului ghedesist Baconschi capitalul politic pentru viitorul nu prea indepartat pentru ca, nu-i asa, zvoneste targul ca cetateanul cu pricina face deja exercitii acasa, in oglinda, intepretand un ipotetic rol de viitor presedinte al Romaniei.
Sa faca, zic eu, ca nu e niciun bai sa te maimutaresti, fie si ca ministru de Extreme ce te afli, in propria intimidate in fata unei oglinzi in care iti poti inchipui ca esti ce ai vrea tu. Dar asta nu inseamna ca iti este permis sa nu iei pozitie si sa nu faci nicio declaratie oficiala care sa cuprinda punctul de vedere al statului roman fata de faptul ca demnitari de marca, din Ungaria, si demnitari romani de origine maghiara, au incalcat grav uzantele diplomatice prin declaratiile antiromanesti facute, in aceste zile, în cadrul lucrărilor Universităţii de Vară “Tusvanyos 22”, de la Băile Tuşnad.
Nici pe site-ul MAE nu exista vreun comunicat care sa fie legat de declaraţiile de la Tuşnad. De pe site-ul ministerului, pentru cine este curios, poti sa afli doar pe unde se mai plimba Baconschi prin lume in timp ce la “Tusvanyos 22” de la Tusnad, cine vrea si cine nu vrea scuipa pe Romania si pe romani.
Inainte sa se vrea presedinte, Baconschi ar trebui sa se vrea ceea ce nu este inca desi inalta functie de sef al diplomatiei romane pe care o ocupa de o buna bucata de vreme, este platita si rasplatita din greu, din bani publici, adica minstru de Externe si nu un plezirist bonjurist farmazon cum se arata si cum se pare ca va ramane daca nu este trimis la o ultima si fara intoarcere plimbare de
voie. Sau de nevoie.

Ziare.ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.