Senatorul Iulian Urban: "Nu votez nici mort un candidat UDMR la sefia Senatului" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Senatorul Iulian Urban: “Nu votez nici mort un candidat UDMR la sefia Senatului”

Pe langa faptul ca Marko Bela este prim-vicepriministru al Romaniei si ca primaria Clujului, orasul din inima Transilvaniei, ar putea fi condusa de viceprimarul Laszlo Attila, in urma arestarii lui Sorin Apostu, o urmare a revocarii lui Mircea Geoana de la Senat este incercarea UDMR de a prelua controlul politic total asupra statului roman. Practic, daca Traian Basescu va fi suspendat, asa cum isi doreste uniunea contra naturii dintre Partidul “National” Liberal si rusofilii lui Iliescu din PSD, un ungur va deveni presedinte interimar al Romaniei. Senatorul Iulian Urban dezvaluie din culisele acestei lupte anti-Romania si ne informeaza ca principalul agent desemnat de UDMR sa puna mana pe conducerea Senatului este Gyorgy Frunda, cunoscutul extremist antiroman aparator al criminalilor maghiari care au ucis cu bestialitate mai multi romani in decembrie 1989, sperand de pe atunci la proclamarea independentei “Tinutului Secuiesc”.

Iulian Urban: Senatorii UDMR, sustinuti de Opozitie fac presiuni pentru a obtine sefia Senatului. Potrivit surselor Hotnews, PSD si PNL au ofertat grupul UDMR din Senat pentru sustinerea unui candidat din randul Uniunii. Senatorul Gyorgy Frunda a declarat, miercuri, ca nu au existat negocieri in cadrul Coalitiei dar ca ar fi logic ca sefia Senatului sa revina UDMR.

Chiar dupa votul de revocare a lui Geoana, am auzit cativa parlamentari UDMR spunand: “Gata incepem negocierile in coalitie, si luptam pentru Frunda sau Marko”. Chiar asa “logic” i se pare d-lui Frunda sa preia sefia Senatului?
Unii senatori PDL sunt induiosati in ultima vreme de “munca asidua” depusa de senatorul Frunda pentru a mutila “nemernica” de Agentie de Integritate, care a creat insomnii celor care fie au fost incompatibili ocupand si functie de senator si post public sau cu atingere de zona cu finantare publica, fie si-au angajat neamurile sa fie platite de Parlament, fie au declarat venituri sau proprietati pe care nu le justifica cu castigurile obtinute, si sunt atat de induiosati incat zic ca l-ar vota pe senatorul Frunda la sefia Senatului, daca le promite ca ea, “draga de ANI”, va fi terminata, redusa la rol de biblioteca comunala.
Cand auzi insa tupeul asta fantastic, ca “mergem sa cerem in Coalitie PDL postul de presedinte la Senat”, iti vine sa te iei cu mainile de par. UDMR a ajuns sa se considere “al doilea partid in Romania”, din Coalitie, si, zic ei, “daca PDL are premier si presedintele Camerei Deputatilor noi cerem vicepremier [au deja!] si presedintia Senatului”… In asa hal am ajuns!? Eu unul o spun clar: nu votez nici mort un candidat UDMR la sefia Senatului, si daca asta nu convine cuiva sa ma dea afara din partid ca vad ca este la moda chestia asta.
Nimeni nu pare sa constientizeze ca poate planul secret al lui Iliescu-PSD-USL este  de a atrage UDMR sa tradeze si pot spune ca cel vizat ar fi Frunda care mereu a fost in barca opozanta, care s-a opus mereu presedintelui Basescu, a spus ca nu trebuie modificata Constitutia, a spus nu regionalizarii care afecta “Tinutul Secuiesc”, si se ocupa cu distrugerea varfurilor de lance din lupta anticoruptie, DNA si ANI. Asa ca se anunta vremuri interesante…
Practic, cu mult tupeu, UDMR a dat sah PDL iar reactia oficiala a PDL intarzie sa apara… Daca UDMR doreste functia si nu o primeste de la PDL o va primi de la USL contra iesirii de la guvernare si formarii majoritatii parlamentare care sa asigure atat caderea Guvernului la motiune de cenzura cat si pentru suspendarea presedintelui Basescu. Ce castiga UDMR? Un loc garantat in viitorul Guvern socialist si locuri eligibile in viitorul Parlament mai ales ca dupa suspendarea lui Basescu, Frunda va ramane PRESEDINTE INTERMIAR AL ROMANIEI pana la alegerile prezidentiale anticipate. Presedinte maghiar in Romania!… Frumos, nimic de zis… De ce trebuie sa accepte in acest moment PDL acest santaj ? Sigur ca un presedinte UDMR la Senat sustinut de USL va demonstra inca o data faptul ca UDMR este o solutie nefasta pentru o Romanie reformata si normala. Insa cum va reactiona poporul roman? Va iesi la vot sa apere presedintele tarii de suspendare? Pentru ca odata ce Basescu ar fi reconfirmat la referendum, acesta ar dizolva imediat Parlamentul. Insa asta inseamna criza politica care poate duce la dezastru economic, adica exact ce isi doreste batranul comunist Iliescu, USL si toti coruptii care acum tremura la gandul ca le poate bate la usa DNA.
Va reusi oare in acest nefast context politic Mircea Geoana sa catalizeze in jurul lui emulatia politica necesara acoperirii pentru actuala putere a unei eventuale tradari din partea UDMR?

Sursa: Iulian Urban 

Ilustratie: Baricada

Print Friendly, PDF & Email

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.