Jurnalistul Marius Şerban a fost găsit nevinovat de Judecătoria din Varna. Felicitari MediaSind, Civic Media si reprezentantilor Romaniei din Bulgaria! - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Jurnalistul Marius Şerban a fost găsit nevinovat de Judecătoria din Varna. Felicitari MediaSind, Civic Media si reprezentantilor Romaniei din Bulgaria!

Jurnalistul Marius Şerban a fost găsit nevinovat de Judecătoria din Varna, anunta Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind.

Jurnalistul profesionist Marius Şerban, membru al FRJ MediaSind, caruia i s-a inscenat un proces penal în 2009  când se documenta pentru un material despre românii aflati in statiunea bulgară Nisipurile de Aur, a fost achitat pentru a doua oară, săptămâna trecută, de către judecătoria din Varna. Dupa ce a fost declarat nevinovat şi în noiembrie 2010, instanţa din Varna a decis reluarea procesului “din lipsă de procedură”. După încă un an de proces, decizia judecatorilor a fost aceeasi – nevinovat pentru toate acuzatiile care i se aduc. Judecatorii au considerat pe baza probelor de la dosar că acuzaţiile formulate împotriva jurnalistului sunt ridicole si reprezintă, de fapt, o tentativă de razbunare a mafiei din Varna, aflată în stranse legături cu o bună parte a poliţiei şi justitiei locale, care şi-a văzut lezate interesele în urma articolului publicat in 2009.

Materialul facea referire la modul în care sunt tîlhăriti constant si discretionar cetăţenii români aflaţi pe litoralul bulgăresc de unele companii de ridicat masini care funcţionează după propriile legi. Trebuie punctat faptul că singurele asociaţii din Romania care au acordat un sprijin constant jurnalistului român încă de la începutul procesului au fost organizaţia jurnalistilor profesionisti FRJ Mediasind si Asociatia Civic Media. Este de remarcat implicarea activă în acest caz a consulului României la Sofia, Marius Dilof care a fost prezent la termenele stabilite de judecatori si care a susţinut jurnalistul român cum a putut, în limitele uzanţelor diplomatice.

Ziarist roman castiga inca un proces cu mafia din Bulgaria, titreaza si portalul BadPolitics.Ro

Jurnalistul profesionist Marius Serban (foto), caruia i s-a inscenat un proces penal in 2009, cand se documenta pentru un material despre romanii aflati in statiunea bulgara Nisipurile de Aur a fost achitat pentru a doua oara, saptamana trecuta, de catre judecatoria din Varna. Dupa ce a fost declarat nevinovat si in noiembrie 2010, tribunalul din Varna a decis reluarea procesului “din lipsa de procedura”. Dupa inca un an de proces, decizia judecatorilor a fost aceeasi – nevinovat pentru toate acuzatiile care i se aduc. Judecatorii au considerat pe baza probelor de la dosar ca acuzatiile formulate impotriva jurnalistului sunt ridicole si reprezinta, de fapt, o tentativa de razbunare a mafiei din Varna, aflata in stranse legaturi cu o buna parte a politiei si justitiei locale, care si-a vazut lezate interesele in urma materialului publicat in 2009.Materialul facea referire la modul in care sunt talhariti constant si discretionar cetatenii romani aflati pe litoralul bulgaresc de unele companii de ridicat masini care functioneaza dupa propriile legi si ca, pana la urma, Bulgaria nu este o destinatie atat de ieftina precum pare la prima vedere. Aceste companii ridica masinile romanilor parcate legal iar apoi ii obliga pe acestia sa achite taxe de ridicare si “gazduire” de sute de euro, aplicate absolut discretionar.

Trebuie punctat faptul ca singurele asociatii din Romania care au acordat un sprijin constant jurnalistului roman inca de la inceputul procesului au fost sindicatul jurnalistilor FRJ Mediasind si Asociatia Civic Media, celelalte asociatii care, cel putin teoretic, ar trebui sa apere intersele jurnalistilor nefiind interesate de acet caz. Este de remarcat implicarea activa in acest caz a consulului Romaniei la Sofia, Marius Dilof care a fost prezent la termenele stabilite de judecatori si a sustinut jurnalistul roman cum a putut, in limitele uzantelor diplomatice.

Consulul Dilof, implicat si in alte dosare ale romanilor judecati in Bulgaria (cel mai recent este cel al directorului roman al Rompetrol Bulgaria) este unul dintre diplomatii care chiar se ocupa de apararea drepturilor cetatenilor romani din afara granitelor tarii.

Felicitari MediaSind, Civic Media si reprezentantilor Romaniei din Bulgaria!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.