Procuror sau infractor? Necenzurat: Procurorul Oana Tataru, nevasta deputatului PSD Florin Tataru a facut abuz in serviciu si trafic de influenta - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Procuror sau infractor? Necenzurat: Procurorul Oana Tataru, nevasta deputatului PSD Florin Tataru a facut abuz in serviciu si trafic de influenta

Dezvăluiri de Ioan Romeo ROŞIIANU si Claudiu FLORESCU

VICTIMA, politistul Pop Andrei Daniel a facut „greseala” de a-l fi oprit in trafic pe deputat cand acesta circula cu o masina „imprumutata” de la o persoana pe care o imprumutase anterior cu 14.000 de euro.

In seara zilei de 28 ianuarie 2009, fiind in serviciu, politistul judiciarist de la Serviciul Politiei Rutiere Baia Mare, Pop Andrei Daniel a oprit in trafic autoturismul marca Crysler, cu numarul de inmatriculare B – 91175.
A constatat ca la volan se afla actualul deputat PSD Florin Cristian Tataru, atunci doar consilier judetean si director economic la Directia Silvica Baia Mare, functie in care a reusit sa se mentina, ciudat, chiar daca partidul lui era in opozitie.
In dreapta acestui se afla sotia lui, Oana Tataru, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare.

Procurorul pasager, abuz si trafic de influenta in strada

La o prima verificare, constatand ca masina ar avea numere expirate, politistul, politicos, a retinut certificatul de inmatriculare si polita de asigurare a autoturismului, pentru verificare.
Datorita faptului ca in acel moment Politia Baia Mare era in bezna din cauza unei defectiuni la reteaua electrica, politistul nu a putut verifica imediat situatia masinii.
Atunci el i-a cerut deputatului Florin Tataru sa astepte putin, pana la remedierea situatiei, pentru fireasca verificare.
Enervata la culme de scurta asteptare, nevasta deputatului s-a dat jos din masina – despre care mai apoi a recunoscut ca aceasta avea „probleme” – si fluturandu-si legitimatia, a format un numar de telefon si s-a dus la politist, spunandu-i acestuia, pe un ton rastit, ca trebuie „sa vorbeasca cu cineva de sus”.
Andrei Pop a refuzat si i-a spus franc acesteia ca el nu are ce povesti cu un pasager, ci numai cu soferul.
Ei bine, din acel moment a inceput calvarul tanarului politist.

Presiunile sefilor au inceput imediat

Coincidenta sau nu, dar chiar dupa ce le-a dat drumul celor doi in trafic, telefoanele tanarului politist au inceput sa sune continuu.
Cele mai mari presiuni asupra acestuia au fost facute de seful direct, comisarul Dorin Gherman, sef SPR Baia Mare.
Acesta, ASA CUM REZULTA CAT SE POATE DE CLAR DIN ACEASTA INREGISTRARE a fost prelungirea mainii dnei procuror Oana Tataru in Politia municipiului Baia Mare mai intai si, prin extensie, in Inspectoratul Judetean de Politie Maramures.

Abuzuri de procuror si nevasta de deputat

Agentul de politie Pop Andrei Daniel n-a fost niciodata chemat oficial la parchet, dar dupa multiplele telefoane, s-a dus pana la Procuratura, speriat de amploarea presiunilor.
Dupa ce l-a umilit tinandu-l timp indelungat la usa biroului – cea care ar fi trebuit sa se abtina din start de la orice contact cu politistul noastru, dar fiind faptul ca era sotia celui oprit in trafic de acesta, dar si ca fusese ea insasi pasager in acel moment – cand l-a primit in birou Oana Tataru a inceput din start sa tipe la el, sa-l ameninte si sa ii spuna ca… „sotul meu e foarte suparat si eu nu-l mai pot opri acum”.
Inregistrarea atasata prezentului articol ne scuteste de absolut orice comentariu.
Oricum, important e faptul ca, asa cum s-a si dovedit pana la urma, numarul nu era expirat, lucru recunoscut de politist chiar si in discutia cu nevasta deputatului din opozitie, om ce pare a fi in imposibilitatea de a se apara singur.
Dar, la fel de important este si faptul ca ea, dupa cum rezulta cat se poate de clar din aceste inregistrari, Oana Tataru a recunoscut ca stie despre problemele masinii in cauza si ca aceasta are probleme de cand a fost adusa de la Cluj.
E clar, ar fi trebuit sa se abtina de la orice contact cu politistul Pop Andrei Daniel!
Nefacand asta, e clar ca vorbim de abuz in serviciu.

Clar! Trafic de inflenta

Asa cum puteti constata si din inregistrarea audio cu Dorin Gherman, cat si din cea cu procurorul Oana Tataru sau din cea cu primul procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, Ioan Petran, cel care l-a anchetat – la foc automat, in numai sase luni daduse si rezolutie, in timp ce pe alte dosare se asterne praful chiar daca sunt tinute prin sertare, in nelucrare – rezulta cat se paote de clar faptul ca nevasta deputatului PSD Florin Tataru n-a precupetit niciun efort ca sa-si apere barbatul ce pare incapabil sa se apere singur.
Ea a vorbit cu superiorii politistului iar, ca o coincidenta ciudata, la initiativa acestora Pop Andrei Daniel si-a pierdut inexplicabil calitatea de politist judiciarist, drept nerecuperat inca.
De atunci si pana acum omul nostru lucreaza la Serviciul Ordine Publica, insa acesta este un alt aspect, unul pe care il vom dezbate pe larg, intr-un alt articol, mai amplu decat acesta.

Prim procuror surd si dezinteresat

Logic, odata pusa pe roti actiunea impotriva lui, Pop Andrei Daniel a trebuit sa dea mult cu subsemnatul.
Inclusiv in fata primului procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, Ioan Petran.
Dupa cum rezulta explicit din inregistrarea ambientala dintre cei doi, lui Ioan Petran nu i s-a parut important – lucru adus la cunostinta de tanarul politist – faptul ca o subalterna de a sa a savarsit acte clare de abuz in serviciu si trafic de inflenta, fapte clar incriminate prin lege.
Stia clar de intalnirea ilegala, fortata telefonic, prin influenta.
Dincolo de gravitatea in sine a situatie, periculos este si faptul ca demersurile doamnei procuror au avut efecte immediate, politistul fiind clar persecurat de sefii sai ierarhici, cu salariul diminuat si cu o gramada de drepturi pierdute.

In loc de PS

Asa cum veti putea clar constata din urmatorul episod pe care-l vom inchina acestei situatii, pe de o parte vorbim de un deputat slab, incapabil sa se apere pe el insusi, ascuns parca sub poalele nevestei, pe de alta de o sotioara usor zburlita, capabila sa sara-n foc, chiar si cu pretul incalcarii legii, pentru a-si apara barbatelul.
Pe de alta parte vorbim de dualismul sefilor tanarului politist, de perversitatea cu care l-au lovit pe acesta sub centura, deci si de o anumita forma de lachelism fata de procurori si politicienii efemeri ai zilei.
Totodata, asa cum puteti constata din declaratiile de avere ale deputatului nostru, dar si din Rezolutia dlui prim procuror Ioan Petran MIZA povestii vine din faptul ca atat deputatul nostru, cat si nevasta lui au facut istericale pentru un singur lucru: anume dorinta de a nu se constata oficial ca ei umbla cu masina „problema” a carui proprietar figureaza in Declaratiile de avere ale deputatului Florin Cristian Tataru ca fiind imprumutat de acesta cu suma de 14.000 euro.
Coincidenta? Sau subtila spalare de bani?!

PPS

Paradoxal, din cate constatati si dvs din anexele cu nr 35 si 36, la numai trei luni dupa ce i se ridicase statutul de politist judiciarist si la numai opt luni dupa ce l-a oprit pe deputatul Florin Tataru in trafic, dar si la trei luni dupa ce a fost pedepsit cu 800 lei amenda de seful Oanei Tataru, politistul Pop Andrei Daniel a fost felicitat atat de adjunctul Politiei Baia Mare, comisar sef de politie Viorica Marincas, cat si de fostul inspector sef al IPJ Maramures, comisarul sef de politie Ioan Isac.
In ambele cazuri, politistul era felicitat ca si-a facut bine treaba, inclusiv in fata unui celebru interlop local, supranumit „Japonezul”.
ORICUM vom reveni!

Mai multe filmari si documente la Necenzurat

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.