Rosia Montana naste scantei intre jurnaliste. Magdalena Moreh de la TVR vs Cristina Horvat alias Lavinia Sandru de la cotidianul.ro - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Rosia Montana naste scantei intre jurnaliste. Magdalena Moreh de la TVR vs Cristina Horvat alias Lavinia Sandru de la cotidianul.ro

Saptamana trecuta, exact in aceeasi zi in care Victor Ponta si Crin Antonescu se agitau la Bruxelles impotriva lui Traian Basescu, Victor Bostinaru (foto), intrat in PE pe listele PSD, a organizat o dezbatere in numele Grupului Socialistilor Europeni intitulata “Riscurile utilizării cianurii în minerit: Proiectul Roşia Montană din România.” Prezenti la eveniment, o lista lunga de opozanti ai proiectului, in frunte cu fosta presedinta Soros Romania, Renate Weber, si aghiotanta sa de la “The Ecologist”, Stephanie Roth. In preambulul conferintei, Victor Bostinaru afirma pentru publicatia cotidianul.ro ca este sprijinit in demersul sau inclusiv de UDMR: “Ca să citez un coleg udemerist am să vă spun așa: ” UDMR este pus acum în situația de scoate cu mâinile lor, adică prin semnătura ministrului Mediului cianurile PDL-ului din acest proiect” . Este clar că UDMR o face împotriva propriilor convingeri- vedeți declarațiile anterioare ale preșdeintelui Kelemen Hunor și ale lui Laszlo Borbely, ministrul Mediului. În al doilea rând UDMR face acest lucru împotriva convingerilor comunității maghiare din România.”

Dezbaterea de la Bruxelles s-a soldat cu scantei, au reltat ziaristii aflati la fata locului: unii sustinatori ai proiectului, reprezentanti ai mai multor ONG-uri de la Rosia Montana, nu au fost lasati sa vorbeasca, manifestandu-si revolta. Si nu numai ei. Victor Bostinaru, vadit stresat si parca dezarmat de lipsa unei prezente vibrante anti-Rosia Montana, a gafat impardonabil cenzurand luarea de cuvant a unui coleg de-al sau din Comisia de Petitii a PE, parlamentarul britanic Roger Helmer. Iesit din calmul proverbial englezesc, Helmer s-a manifestat totusi elegant tragandu-i un perdaf in scris lui Bostinaru direct pe adresa presedintelui Comisiei de Petitii, Erminia Mazzoni, in care catalogheaza dezbaterea lui Bostinaru drept una de-a dreptul “rusinoasa”. Vizibil marcat de scanteile nascute, Bostinaru a confundat-o de vreo trei ori pe PSD-sta Rovana Plumb cu sefa femeilor PSD Daciana Sarbu, numind-o… Rovana Sarbu, pentru ca intr-un final, probabil obsedat de apatia sotiei lui Victor Ponta, sa o strige pe Rovana “Daciana”.

Scanteile s-au transmis in acest week-end si la Bucuresti, intre jurnalistii care au relatat despre eveniment: “Revoltator!!! De la un ziar cu pretentii cum e Cotidianul nu ma așteptam la așa o manipulare de doi lei si la atatea minciuni”, a scris jurnalista Magdalena Moreh pe Grupul Facebook Ziaristi Online, format din 690 de jurnalisti din intreaga tara si din Republica Moldova. “CRISTINA HORVAT a scris un articol in care ma ataca la modul cel mai ticalos si total gratuit. Am fost la evenimentul organizat de Victor Bostinaru (nu chiar de la inceput, pentru ca statusem in summit pana la 3 dimineata) dar am fost si am luat pareri de la TOTI participantii si nu conform indicatiilor de la C. Vintan sau de la altcineva. Nimeni, niciodata nu si-a permis sa imi dea indicatii pe vreun subiect sau altul, nici macar șefii din TVR. Dupa cum se va putea vedea si in emisiunea de maine, Plus Europa, de pe TVR Info, de la 16.30, in care sunt TOATE punctele de vedere. Nu am scris niciunde ca proiectul e bun – o rog pe pseudoziarista Horvat sa faca public acel text in care eu aș fi afirmat ca proiectul e bun sau rau. Cotidianul a publicat un text plin de minciuni, in privinta mea si voi da in judecata fie ziarul, fie pe Cristina Horvat. Este un atac josnic, total gratuit. De altfel, se va vedea in emisiunea de maine de pe tvr info, de la 16.30 ca am luat TOATE opiniile participantilor la audierea organizata de Victor Bostinaru.”, se revolta jurnalista.

Problema cu tragerea Cristinei Horvat in judecata este mai grea tinand cont ca surse din interiorul site-ului cotidianul.ro sustin ca pseudonimul ii apartine celei ridicate si lasate la loc pe centura politicii de Cozmin Gusa, recte Lavina Sandru.

In articolul la cere se refera Magdalena Moreh, Cristina Horvat aka Lavinia Sandru sustinea: “Deloc surprinzător, şi televiziunea publică s-a implicat serios pentru a-i sprijini chiar şi acolo în PE proeictul celor la RMGC. Astfel, exact în momentul în care scandalul era în toi, iar europarlamentarii organizatori încercau să invoce argumente logice în discuţiile cu activiştii pro-RMGC, a apărut în sală şi corespondenta TVR de la Bruxelles însoţită de cameraman. Evident că televiziunea publică – deşi fusese informată din timp despre această audiere – nu s-a referit nicio clipă la conţinutul dezbaterii, care îi avea invitaţi pe reprezentanţi ai preşedinţiei daneze a Uniunii, reprezentanţi ai Comisiei Europene, precum şi pe numeroşi specialişti internaţionali şi din România, ci doar la faptul că proiectul de la Roşia Montană este minunat şi benefic pentru românii de acolo şi că RMGC trebuie lăsată să exploateze aurul folosind cianurile.”

Emisiunea s-a transmis la TVR si este disponibila spre vizionare aici, pentru a judeca singuri prestatia jurnalistei. Problema doamnei Horvath tine de o patologie de tip bolsevic-mensevic, ca sa il citam pe Adam Michnik, a celor care contesta dreptul la opinie al altora, a celor care “refuza dreptul unor oameni de-a exista în spaţiul public”.

Un fragment informativ este disponibil mai jos:

Scantei pentru Rosia Montana – Conferinta Renate… de ZiaristiOnlineTV

Print Friendly, PDF & Email

11 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.