Mariana Nicolesco la Paris, la Reuniunea Extraordinară UNESCO - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Mariana Nicolesco la Paris, la Reuniunea Extraordinară UNESCO

Mariana Nicolesco la UNESCOMariana Nicolesco, onorată cu Medalia UNESCO pentru Merite Artistice, Artist UNESCO pentru Pace şi Ambasador UNESCO, a fost prezentă zilele trecute la ceremonia oficială de la Paris marcând cei 70 de ani de existenţă a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.

La ceremonie au luat cuvântul Directorul General UNESCO, Irina Bokova, şi Secretarul General ONU, Ban Ki-moon, care – subliniind vocaţia UNESCO – a făcut un apel emoţionant la solidaritatea umană, amintind că în urma ravagiilor războiului din ţara sa natală, Coreea, în anii ‘50, în lipsa şcolilor, distruse, copiii – printre care el însuşi – învăţau sub cerul liber. Iar manualele erau toate oferite de UNESCO. “Fără acea misiune salvatoare n-aş fi fost astăzi în faţa Domniilor Voastre”, a precizat domnia sa.

La iniţiativa Directorului General Irina Bokova, manifestările Darcléecreate de Mariana Nicolesco au dobândit Înaltul Patronaj UNESCO, în semn de recunoaştere a contribuţiei acestora la patrimoniul mondial al culturii. Ediţia jubiliară 2015 a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, marcând 20 de ani de la crearea marilor evenimente dedicate legendarei soprane şi gloriei artei cântului – la care din 1995 încoace au luat parte peste 2200 de tinere talente din 47 de ţări -, are loc între 28 iulie şi 9 august.

Sursa: Cotidianul via Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

  1. Pingback: [Ziaristi Online] Mariana Nicolesco la Paris, la Reuniunea Extraordinară UNESCO –publicat de Victor RONCEA in Ziaristi Online- RadioMetafora.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.