Solicitare către MAE în cazul Poetului erou-martir Ion Soreanu Şiugariu. Ana Pauker e un nume bun pentru Podul din Brezno? - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Solicitare către MAE în cazul Poetului erou-martir Ion Soreanu Şiugariu. Ana Pauker e un nume bun pentru Podul din Brezno?

Bogdan Aurescu la ZIUA - Blog Roncea

Ministrul Bogdan Aurescu asteptat sa faca dreptate in Cazul Ion Siugariu

Un personaj cel puţin repetent la istorie, dar şi la diplomaţie, a început să împartă eroii-martiri ai României în buni şi răi. Cazul Ion Şiugariu este cunoscut deja: un oarecare secretar II al Departamentul Politic al Ambasadei României din Bratislava îl invinovăţeşte post-mortem pe poetul-martir de legionarism pentru a bloca denumirea unui pod cu numele său, de către Primăria din Brezno. Documentarea privind campania sa mincinoasă şi ticăloasă este disponibilă mai jos. Este de remarcat că expertul MAE, în denigrări, desigur, este atât de specializat încât nu vorbeşte nici măcar limba ţării gazdă, corespondenţa roller-iană derulându-se în limba engleză. Ruşine, MAE “român”! Aşteptăm lămuririle necesare şi obligatorii cât şi sancţionarea politrucului Radu Coantă. Nu putem să nu ne întrebăm dacă personajul în cauză ar fi protestat la fel dacă podul din Brezno ar fi fost denumit cu numele odioasei înaintaşe a lui, Ana Pauker. Scrisoarea de mai jos a fost trimisă Ministerului Afacerilor Externe al României. (Redacţia Ziaristi Online)

Către: Ministerul Afacerilor Externe

CC: ES Dl. Ministru Bogdan Aurescu

Stimate Doamne, Stimati Domni,

1. Va solicit o pozitie oficiala fata de minciunile proferate de angajatul MAE Radu Coanta la adresa unui erou-martir al Romaniei si Slovaciei, mai precis al razboiului anti-fascist si anti-hitlerist, respectiv poetul Ion Siugariu, minciuni ordinare prin care este blocata in acest moment omagierea acestui erou.

2. Am cautat pe site-ul Dvs Declaratiile de avere si interese ale acestui angajat al Dvs platit de noi sa minta despre un conational cu atata lejeritate si iresponsabilitate si nu le-am gasit. Va rog sa ma indrumati spre legatura electronica la care sunt postate.

3. Va avertizez ca blocand aceasta omagiere riscati ca institutia sa fie data in judecata de familia poetului-martir calomniat, ceea ce constituie doar unul dintre motivele pentru care ar fi trebuit sa interveniti pana acum cu scuzele publice de rigoare cat si cu actiunea de intreptare a unui act nedrept. Dar niciodata nu e prea tarziu.

Cu multumiri anticipate,

Victor Roncea

Ziaristi Online

Documentare: Prima victimă a Legii “Elie Wiesel”: Poetul Ion Şiugariu, erou-martir anti-hitlerist, omagiat în Slovacia, turnat de Ambasada României ca “legionar”. DOCUMENTE ALE RUŞINII

FABRICA DE LEGIONARI. Institutul “Elie Wiesel”, de la Mihail Roller la Ion Iliescu, Crin Antonescu, Victor Ponta şi Klaus Iohannis. ANALIZĂ

Corespondenta-primarie-Brezno-si-ambasada Romaniei din Slovacia - Ion Siugariu

Corespondenta primarie Brezno si ambasada1
Corespondenta primarie Brezno si ambasada2
corepondenta primaria bozeno cu casa de cultura tautii Ion Şiugariu

Print Friendly, PDF & Email

8 comments

  1. Pingback: Soţia Poetului-martir I

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.