S-a montat: BUDAPESTA eliberată de ARMATA ROMÂNĂ, înapoi pe ARCUL DE TRIUMF din BUCUREŞTI. FOTO/VIDEO - Ziaristi OnlineZiaristi Online

S-a montat: BUDAPESTA eliberată de ARMATA ROMÂNĂ, înapoi pe ARCUL DE TRIUMF din BUCUREŞTI. FOTO/VIDEO


Budapesta pe Arcul de Triumf Montare 18.08.2015 1- Ziaristi Online Budapesta pe Arcul de Triumf Montare 18.08.2015 2 - Ziaristi Online Budapesta pe Arcul de Triumf Montare 18.08.2015 3 - Ziaristi Online Budapesta pe Arcul de Triumf Montare 18.08.2015 4 - Ziaristi Online Budapesta pe Arcul de Triumf Montare 18.08.2015 5 Catalin Berenghi - Ziaristi OnlineFinalizat pe 4 august 2015, chiar în ziua în care românii sărbătoresc eliberarea Budapestei, basorelieful cu numele capitalei Ungariei a fost montat ieri, 18 august, pe Arcul de Triumf. Felicitări restauratorilor!

Iată informaţiile despre acest act istoric, aşa cum au fost transmise de cunoscutul activist Dan Tanasă:

Inscripția ”Budapesta” a fost reamplasată azi pe Arcul de Triumf din București. Lucrările de restaurare ale monumentului vor dura până în octombrie.

Vezi și EXCLUSIV. E OFICIAL. Ministerul Culturii: ”Budapesta” va fi REAMPLASATĂ pe Arcul de Triumf. DOCUMENT

Inscripția ”Budapesta” a fost reamplasată azi pe Arcul de Triumf din București în cadrul lucrărilor de restaurare ale monumentului. Informația a fost făcută publică azi de Cătălin Berenghi, un bucureștean care s-a implicat activ în reamplasarea acestei inscripții la locul cuvenit.

Monumentul a fost construit în perioada 1921-1922. Varianta oficială a dispariției inscripției ”Budapesta” de pe monumentul care comemorează victoria României în Primul Război Mondial este aceea că aceasta a fost îndepărtată în anii ’50.

Reamplasarea inscripției ”Budapesta” pe Arcul de Triumf din București este un act istoric ce are loc la 96 de ani de la ocuparea Budapestei de către Armata Română sub comanda generalului Gheorghe Mărdărescu (detalii aici).

Personal m-am implicat și eu în acest subiect atât cât am putut (detalii aici și aici).

Glorie eternă Eroilor Neamului! Cinste Armatei Române!

Despre Arcul de Triumf din București puteți citi detalii aici.

Vezi și EXCLUSIV. Budapesta înapoi pe Arcul de Triumf la 96 de ani de la eliberarea ei de către Armata Română. FOTO/VIDEO

“Cu ungurii nu putem avea probleme militare: dacă dăm drumul la toţi caii din Ardeal, fără călăreţi, în două ceasuri se pişă în Budapesta”, spunea Petre Ţuţea. Budapesta a fost ocupată, hrănită şi eliberată de Armata Română. Chestia nu le place ungurilor deloc. De aceea s-au gândit chiar să falsifice istoria, aşa cum era ea înscrisă pe Arcul de Triumf din Bucureşti. Aşa că într-o zi menţiunea a dispărut, scrie şi jurnalistul Victor Roncea. După ce basorelieful ce omagia pe Arcul de Triumf ocuparea şi eliberarea Budapestei de către Armata Română, la 4 august 1919 (foto aici), a fost eliminat, sub una din guvernările trădătoare în care UDMR şi-a făcut de cap, am făcut o Plângere pentru identificarea şi pedepsirea autorilor acestei fapte penale. Deşi Parchetul a început ancheta, prin 2012, şi deşi aflarea răufăcătorilor era la fel de grea ca depistarea unui elefant roz în biroul miniştrilor culturii UDMR, nici până azi nu au fost aflaţi făptaşi. Când a devenit clar că autorităţile nu vor să se mişte pentru îndreptarea unei asemenea sfidări şi batjocoriri maghiare la adresa Istoriei şi a României, de Crăciunul anului 2013 câţiva băieţi viteji s-au gândit să facă un cadou inedit românilor, reînscriind Budapesta pe Arcul de Triumf, printr-o manieră cu totul inedită, imaginată şi pusă în aplicare de activistul pentru drepturile omului Mihai Tociu (video mai jos). Iată că, în sfârşit, după alţi doi ani şi chiar la aniversarea a 96 de ani de la eliberarea capitalei maghiare de hoardele bolşevice ale lui Bela Kuhn (Cohen), restauratorii Arcului de Triumf s-au gândit şi ei să facă un cadou românilor, finalizând chiar pe 4 august 2015 basorelieful ce urmează să reamintescă lumii cum a salvat Armata Română B U D A P E S T A!

Felicitări şi mulţumiri!

PS: Desigur, sperăm ca lucrările să fie gata până de 1 Decembrie, pentru ca Armata Română, brigăzile SRI şi alte detaşamente să poată trece cu arma la umăr pe sub Arcul de Triumf!

Foto şi Video: Cătălin Berenghi via Ziaristi Online

Budapesta pe Arcul de Triumf - Mihai Tociu - Ziaristi Online
Print Friendly, PDF & Email

2 comments

  1. Pingback: Ion Soreanu Şiugariu – Poet Erou-Martir. APĂRAŢI-I MEMORIA ACUM! Apel către Ministerul Apărării Naţionale a României. Ziaristi Online publica DOSARUL ŞIUGARIU: 90 de Documente şi Fotografii | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.