Cristina Guseth, fosta directoare de programe a lui Soros, a fost dată afară din Guvern pe Facebook. Dasvidanya, Guseth! Un editorial epocal de Cornel Nistorescu şi o declaraţie la cald a şefei Freedom House: "Mă voi dedica tranzistorilor" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Cristina Guseth, fosta directoare de programe a lui Soros, a fost dată afară din Guvern pe Facebook. Dasvidanya, Guseth! Un editorial epocal de Cornel Nistorescu şi o declaraţie la cald a şefei Freedom House: “Mă voi dedica tranzistorilor”

cristina-gusethReacții la prima vedere

Goodbye, Cristina Guseth

Am văzut figurile unora în momentul în care deputatul Bogdan Ciucă a anunțat votul copleșitor pentru Cristina Guseth. Maxilarele căzute, buza de jos spânzurată bleg spre bărbie, ochii privind disperat într-un soi de gol, de neputință!

Cum să o valideze când ea s-a invalidat atât de penibil, de neintelectual, de anti-profesional, de iremediabil? Parcă am fi fost cu cu toții orbi și surzi și o asemenea mânărie putea fi făcută fără nici o sfială în mijlocul orașului.

Deputata Steluța Cătăniciu, clocotind de mânie și mirare, de durere și revoltă, pentru că nu putea să înjure, și-a anunțat demisia din Comisia juridică. Ce rost mai are să te amăgești când și democrația te calcă în copitele sale metalice, de șenilă! Din 53 de parlamentari doar șase votaseră împotrivă, ceilalți, dirijați de la pupitrul lui Valeriu Zgonea, au privit răspunsurile tâmpe ale Gristinei Guseth cu înțelegere, cu nepăsare, unii, mai slugarnici, chiar cu admirație. O trecem și pe asta, își ziceau alții privind-o de sus, cu gândul la câți și câte au primit un vot fără să-l merite. Ba, după ce și-au văzut mârșăvia împlinită, s- au grăbit să joace rolul pedagogilor politici și al vizionarilor, recomandându-i proiecte și inițiative. De mult n-am mai văzut un spectacol al prefăcătoriei atât de grețos, înfruntând bunul simț cu atâta prostie. Dacă atunci s-ar fi ridicat și ar fi spus, vă mulțumesc, mă retrag (invocând orice), Cristina Guseth s-ar fi salvat. Nimeni nu i-ar fi putut cere să sară de la o asemenea înălțime fără să aibă bagajul protector al cunoștințelor de drept. Ea a ales să continue, să riște, să intre într-un blocaj de repetent căzut pe gânduri și să iasă pe trei cărări din audieri (semănând cu un boxer groggy, la un pas de prăbușire peste microfoane) spre a spune în hol ceea ce trebuia să rostească înaintea votului în plenul comisiilor reunite:

– Nu sunt pregătită și adio!

A spus-o pe hol în fața a milioane de oameni consternați și a plecat, probabil să plângă de ciudă, crezând că totuși a scăpat.

Validarea Cristinei Guseth mi-a stârnit cele mai cumplite clipe de neputință. Ce să faci împotriva unei mașinării conduse de Zgonea, de Coldea, de Dragnea, de Blaga și de atâția alții? Cum să-ți trăiești revolta altfel decât luându-ți câmpii? Și cum să-i pedepsești pe parlamentarii care au votat un ordin, în ciuda faptului că biata Cristina Guseth la un moment dat devenise forma fizică a modelului de anti-ministru. Întruchipa disperarea omului nefericit că ratează o castană și se acoperă de ridicol, trădând și neputință, și necunoaștere, și nepricepere și ambiție deșartă. Nici acum nu înțeleg de ce i-a înfruntat pe parlamentarii pe care ea îi avea ștampilați cu pre-gândirile sale asemănătoare cu ale Monicăi Macovei. Nu-i ajungea ce gândea despre ei, cu acele cuvinte pe care se temea să le rostească?

“În pofida acestei umilințe, rămân să duc România în structurile euroatlantice. Îmi propun să fac management pentru minister”, a spus Cristina Guseth, încercând să se agațe de ce a rămas din propria-i ambiție.

O femeie umilită este la fel de dizgrațioasă ca și un bărbat umilit. Omul redus la fragilitatea sa fizică îți stoarce lacrimi. Omul închipuit și ambițios, câștigător pe nedrept, îți stârnește mânia!

Târziu după miezul nopții, chinuindu-mă să adorm, am mai deschis o dată calculatorul. Dacian Cioloș nu mai avea cui spune că a revocat-o pe Cristina Guseth și a postat pe Facebook:
“Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiției din Guvern, într-un an foarte important pentru menținerea credibilității activității Justiției, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineață voi înainta conducerii Parlamentului o nouă propunere.”

Îl prinzi pe om că a încercat să te înșele ca la mahala, îi arăți obrazul, el continuă, îi dai două peste gură și atunci el zice, pardon, nu vreau să vulnerabilizez încrederea pe care o aveți….

De parcă ar fi avut-o cineva!

Târziu, spre dimineață, am adormit zâmbind, bucuros că n-o să mă trezesc condus de Cristina Guseth prin structurile noastre euro-atlantice!

Cornel Nistorescu / Cotidianul

UPDATE Raluca Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană, este propunerea pentru Ministerul Justiţiei, nominalizarea ei fiind depusă la Parlament, potrivit unor surse politice, citate de Mediafax, ea urmând să fie audiată la comisiile juridice, după ce va sosi în ţară de la Bruxelles.

Cristina Guseth nu înţelegea de ce a fost propusă la Justiţie şi nu la Comunicaţii
cristina-guseth---foto-mic

FOTO: Bogdan LECCA

Cristina Guseth, inginer electronist, despre numirea la Justiţie: “Lucram la un tranzistor când m-a sunat Cioloş. Am luptat mult şi cu corupţia, şi cu ridurile. Sunt unsă cu toate alifiile”

Ministrul Justiţiei în Cabinetul Cioloş, Cristina Guseth, spune că nominalizarea la şefia unui minister-cheie a surprins-o, în condiţiile în care a absolvit facultatea în mileniul trecut şi nu are studii juridice, însă “n-are cum să fie mai greu să te lupţi cu corupţia decât cu kilogramele în plus, dependenţa de alcool sau ridurile”.

Bulversare totală în rândurile avocaţilor, magistraţilor şi ale celorlalţi jurişti, care s-au pomenit, duminică, având (potenţial) peste ei un ministru care nu are studii în domeniu, ci este absolventă de Electronică şi Telecomunicaţii pe vremea lui Nea’ Nicu – ceea ce anunţă noi “succesuri” pentru justiţie.

Cristina Guseth, căci despre ea este vorba, i-a atras atenţia lui Cioloş prin programele derulate cu ONG-ul Freedom House, un stâlp al societăţii civile dar nu numai, după cum a explicat aceasta pentru Avocatura.com.

“Iniţial, lumea a înţeles greşit cu ce ne ocupăm la Freedom House. Poate i-a derutat şi numele, fiindcă am primit multe felicitări şi cereri de afiliere din partea comunităţii gay. A durat ceva să le explicam că lupta contra corupţiei e una penală, nu anală.”

Guseth a mărturisit că vestea nominalizării la Justiţie a prins-o total nepregătită: “Lucram la un tranzistor. E defect profesional. Sper să repar lucrurile care nu merg în Justiţia românească şi să dăm lovitura de graţie corupţiei”.

Întrebată ce crede că o recomandă pentru acest rol, aspiranta la postul de ministru a replicat: N-are cum să fie mai greu să te lupţi cu corupţia decât cu kilogramele în plus, dependenţa de alcool sau ridurile. Sunt unsă cu toate alifiile, fac «pilates» în fiecare zi. «Mens sana in corpore sano», asta o să le spun şi celor de la Comisiile Juridice”.

Pamflet de Teodor BURNAR

După anunţul lui Cioloş de pe Facebook, Guseth, fosta directorare de programe la Soros timp de sapte ani, a postat cu năduf: “Mă voi dedica tranzistorilor!”

Sursa: Avocatura.com via Ziaristi Online

Retragerea Cristinei Guseth pe Facebook de Dacian Ciolos Nov 2015Vedeţi şi NAKED G– USETH – Foto/Video/Transcriere cu audierea din Parlament

UPDATE: Monica Macovei i-a transmis prietenei sale, tot pe Facebook, ca o asteapta la Vama Veche pentru un premiu de consolare. Nici nu vrem sa ne gandim…

Macovei Guseth

Print Friendly, PDF & Email

5 comments

  1. Pingback: Prestaţia Cristinei Guseth şi eliminarea ei pe Facebook demonstrează pe deplin nivelul cooperativei de papagali a lui Soros în România | Victor Roncea Blog

  2. Pingback: Prestaţia Cristinei Guseth şi eliminarea ei pe Facebook demonstrează pe deplin nivelul cooperativei de papagali a lui Soros în România | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.