UDMR reclamă din nou România la Consiliul Europei pentru că... "ungurii nu se simt liberi" în ţara noastră - Ziaristi OnlineZiaristi Online

UDMR reclamă din nou România la Consiliul Europei pentru că… “ungurii nu se simt liberi” în ţara noastră

ziua maghiarilor cu avram iancu spanzurat de csibi barnaNyirő_József_si_Albert_Wass_in_Odorheiu_SecuiescPreşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că a constatat un regres în ce priveşte respectarea drepturilor maghiarilor în România.

El a declarat, ieri, 7 aprilie 2016, că va reclama acest lucru la Consiliul Europei.

Kelemen Hunor: ”Am observat o intensificare a incidentelor antimaghiare şi un regres în privinţa drepturilor minorităţilor naţionale.

Climatul de siguranţă a comunităţii maghiare s-a deteriorat considerabil faţă de perioada anterioară monitorizării, fapt reflectat şi în acest raport paralel.

Realitatea ne arată că în ceea ce priveşte sentimentul de libertate a comunităţii există mai degrabă motive de îngrijorare”, susține Kelemen Hunor, citat de Radio România Actualităţi.

Liderul UDMR a dat ca exemple ale nemulţumirilor menţionate în raport: lipsa unei legi referitoare la statutul minorităţilor naţionale şi faptul că nu a fost înfiinţată linia maghiară de studiu la Universtitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

Preluare: Ziaristi Online

Szocs Zoltan si Beke Istvan Attila

Szocs Zoltan si Beke Istvan Attila

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

  1. Cornel

    De ce oare nu reclama ca au comis genocid, etnocid si holocaust impotriva romanilor si a evreilor in Transilvania de Nord si nu i-a pedepsit nimeni ? apoi, daca nu se simt liberi, desi au mult mai multe drepturi decat ceilalti romani majoritari, pot sa isi ia bagajele si sa plece in Ungaria sau in stepa Asiei de unde au venit. Si in fosta Cehoslovacie nu se simteau liberi si cehii…. i-au trimis in Ungaria….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.