UDMR reclamă din nou România la Consiliul Europei pentru că... "ungurii nu se simt liberi" în ţara noastră - Ziaristi OnlineZiaristi Online

UDMR reclamă din nou România la Consiliul Europei pentru că… “ungurii nu se simt liberi” în ţara noastră

ziua maghiarilor cu avram iancu spanzurat de csibi barnaNyirő_József_si_Albert_Wass_in_Odorheiu_SecuiescPreşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că a constatat un regres în ce priveşte respectarea drepturilor maghiarilor în România.

El a declarat, ieri, 7 aprilie 2016, că va reclama acest lucru la Consiliul Europei.

Kelemen Hunor: ”Am observat o intensificare a incidentelor antimaghiare şi un regres în privinţa drepturilor minorităţilor naţionale.

Climatul de siguranţă a comunităţii maghiare s-a deteriorat considerabil faţă de perioada anterioară monitorizării, fapt reflectat şi în acest raport paralel.

Realitatea ne arată că în ceea ce priveşte sentimentul de libertate a comunităţii există mai degrabă motive de îngrijorare”, susține Kelemen Hunor, citat de Radio România Actualităţi.

Liderul UDMR a dat ca exemple ale nemulţumirilor menţionate în raport: lipsa unei legi referitoare la statutul minorităţilor naţionale şi faptul că nu a fost înfiinţată linia maghiară de studiu la Universtitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

Preluare: Ziaristi Online

Szocs Zoltan si Beke Istvan Attila

Szocs Zoltan si Beke Istvan Attila

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.