De Ziua Libertății Presei, autonomiștii lui Tokeș vor să-l pedepsească pe jurnalistul civic Dan Tanasă cu interzicerea în Ungaria lui Orban - Ziaristi OnlineZiaristi Online

De Ziua Libertății Presei, autonomiștii lui Tokeș vor să-l pedepsească pe jurnalistul civic Dan Tanasă cu interzicerea în Ungaria lui Orban

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), István Ciosmortányi i-ar interzice să intre în Ungaria preşedintelui Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), Dan Tanasă, faimos pentru procesele intentate pentru inscripţiile maghiare şi folosirea simbolurilor acestei minorităţi, transmite agenția de presă ungară MTI, citată ieri de DanTanasa.Ro.

Politicianul extremist antiromân a vorbit pe această temă în cadrul unei conferinţe de presă de joi de la Oradea, iar declaraţiile sale au apărut în comunicatul de presă al partidului. Cormorányi crede că aceasta ar trebui să fie pedeapsa permanentă aplicată lui Tanasă şi “altor provocatori antimaghiari”, de către Ungaria.

Liderul PRMT consideră că în ultima perioadă s-a înteţit şi a urcat la nivel statal sentimentul antimaghiar, deoarece apariţiile antimaghiare se petrec cu susţinerea statului sau în văzul autorităţilor, care nu au nicio reacţie. Politicianul crede că autorităţile româneşti dau dreptate doar în cazuri foarte rare maghiarilor din România în cazuri ce privesc comunitatea lor.
Acesta a remarcat: este limpede că Românie nu este stat de drept.

Partidul Popular Maghiar din Transilvania a fost înfiinţat în 2011, la iniţiativa extremistului maghiar Laszlo Tokes, în prezent preşedintele onorific al PPMT şi preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT). La ultimul congres al formațiunii antistatale din România, Tokes a declarat că “programa autonomiei Transilvaniei constituie prioritatea absolută a programului Partidului Popular Maghiar, respectiv a Consiliului Naţional Maghiar cu care este în strâns parteneriat”.

Amenințarea pudelului lui Tokes, Istvan Ciuciurtány, la adresa lui Dan Tanasă survine chiar înainte de Ziua Libertății Presei, 3 mai 2019. În această zi, în 2013, jurnalistul civic a fost distins cu  Premiul Mile Carpensian 2013 pentru Curaj si Excelenta in Jurnalism – Dan Tanasa, “inamicul public nr. 1″ al extremistilor maghiari de pretutindeni.

Amenintat cu moartea in repetate randuri, autor a numeroase initiative civice si sesizari penale in apararea romanilor discriminati pe criteriu etnic, promotor si factor energizant al unor curente de solidaritate si patriotism romanesc, la nivel national si european, pornit de la munca de jos a activistului civic si ajuns cel mai citit si citat blogger pe probleme nationale din tara, colaborator a numeroase publicatii si televiziuni din Romania, considerat de catre capii UDMR drept “inamicul public nr 1 al maghiarimii” – in fapt al extremistilor maghiari agitatori ai autonomiei “tinutului secuiesc” -, avertizorul public asupra drepturilor romanilor din Harghita si Covasna Dan Tanasa ne marturiseste ca se spune despre el adeseori daca nu cumva este nebun.

“Doar un nebun ar face ceva pentru țara și semenii lui așa, fără să fie plătit de cineva”, afirma Dan Tanasa intr-un interviu realizat de portalul Ziaristi Online de 3 Mai, Ziua mondiala a Libertatii Presei.

Asociatia Civic Media i-a dat dreptate si, pentru curajul sau de “nebun pentru Romania”, i-a conferit “Premiul Mile Carpenisan pentru curaj si excelenta in jurnalism”, acordat cu numele colegului nostru drag al carui curaj similar era recunoscut in breasla jurnalistilor autentici din Romania. Totodata Civic Media l-a declarat pe Dan Tanasa drept Membru de Onoare al Asociatiei, cu protectia de rigoare oferita de statutul nostru european si international.

In Vinerea Mare a anului 2013, Dan Tanasa, luptatorul pentru Romania prin fapta si cuvant afirma: “Ii mulțumesc lui Dumnezeu că mă luminează! El e singurul care mă mână în luptă în fiecare zi.” La Izvorul Tămaduirii 2019, în Vinerea Săptămânii Luminate, îl reasigurăm de sprijinul nostru în fața oricărui extremist maghiar.

Vedeți și Peste 1800 de unguri au semnat petiția „STOP Tanasă” prin care susțin o plângere penală depusă de PCM împotriva jurnalistului civic

Foto colaj cu noul panou de onoare al Primariei din Sfantu Gheorghe:

Sursa: Ziaristi Online

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.