Octavian Racu intreaba: De ce Tanase de la Timpul este suparat foc? Radio Erevan raspunde: Pentru ca Vitalie Ciobanu si Baconschi i-au furat premiul oferit de Basescu - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Octavian Racu intreaba: De ce Tanase de la Timpul este suparat foc? Radio Erevan raspunde: Pentru ca Vitalie Ciobanu si Baconschi i-au furat premiul oferit de Basescu

Primit la redactie. Citit si dat mai departe la categoria Zvon News:

Draga redactie de Ziaristi Online, care privesti lumea de la Bucuresti, iaca asa, de sus, din varful Dealului, crezandu-te pe culmile Everestului jurnalistic, io, biet blogger de ocazie – dar nu numai – chisinauan de fel, tin sa te informez ca lumea vazuta de la Chisinau e, de multe ori, exact pe dos de cum credeti voi si scriti acolo la gazetele voastre, preluate apoi in rapoartele SIS-ului vostru care ajung, spre dezinformare, pana pe sub mesele de la Cotroceni. Bunaoara, am vazut ca nu tratati recentul scandal dintre bloggerii moldoveni – sau, fie, basarabeni – si fostul editorialist al ziarului Tara al fostului Front Popular, Constantin Tanase, actualmente la ziarul Timpul al mogulului KGB Vladimir Plahotniuc, tatal ministrului nostru de afaceri justitiare, Sasa Tanase. Probabil il considerati nesemnificativ pentru deontologiile voastre. Pacat. La noi, spre exemplu, au scris pana cum despre aiasta afacere ceva blogarasi, de la Ion Tcaci, Eugen Luchianiuc, Radu Lisiţa, Vitalie Cojocari, Dragoş Galbur, Radu Burdujan, Maxim Grosu, Artur Gurău, Dinu Castraveţ, Oleg Ciubotaru, Vitalie Eşanu, Isidor, Nicu Calcea pana la mai logicul Octavian Racu, urmat de Vitalie Branişte, Vadim Zgherea, Alternativ, Maxim Culacov, DemotivareIon Surdu, Andrei Fornea, Lupul Sur si cubana Vitalia Pavlicenco. Dupa cum se vede, o pleiada de scriitori si scriitorase on si off the line. Totul ar fi pornit, cica, de la bloggerul comunist-democrat-moldovenist Igor Dodon. E, si la toata adunatura asta eteroclita, de la domniilor voastre a raspuns unul singur, mai breaz, George Damian, ex-externist de la ex-Ziua. Cu totii au pierdut insa, pe drum, raspunsul la intrebarea lui Racu: De ce este suparat tataia Tanase, de gura nu-i mai tashe?

Pai cum sa nu fie el suparat, daca a sfarsit vechiul an cu un foarte mare bocanc pus peste gura de un om foarte foarte mic, dar impins bine de la spate, prin toate orificiile, de ambasadorul domniilor voastre, Lazurschi spoveditorul la Biserica KGB si finut al lui Baconschi, cunoscut si ca coleg de organizatie subversiva, recte GheDeSe – vorba lui Brucanschi – cu…. jurnalistul premiat de domnul presedinte al vostru Traian Basescu, la shoul SIE DIE de la inceput de alegeri, Gala Premiilor TVR I?! (A, sa nu uitam: si directorasul vostru de la TVR tot GheDeSe e . Desigur, nici vorba de conflict de interese… Doar e vorba de acelasi grup… de interese!) E si, de-atunci, bietul Tanase, tot in frustrari o tine, mai ales dupa ce a fost acuzat pe bloguri ca il deserveste la pat si pe patronul din umbra al Timpului ce-a fost si nu va mai veni, Vintuletul nostru drag, moguloiul Plahotniuc, ce mai are putin si ajunge si premier daca se-ncordeaza mai tare vesta anti-glont di pi el. Deci, va dati seama, frustrari, frustrari, frustrari… Asta e sfarsit de cariera? Sa ajungi bagat in depoul presei basarabene de un curlangiu – scuzati limbajul autohton, considerati-l un regionalism – ca acest mare gaozar din fundul curtii presei din Chisinau care, “prin scrisul său tăios, inteligent şi tot timpul extrem de obiectiv se recomandă ca unul din jurnaliştii cu mare forţă şi autoritate şi în Republica Moldova, şi în România”, vorba prezidentului vostru. L-am descris pe… Vitalie Ciobanu, conform recomandarii plasate pe prompterul TVR I. Ati auzit cumva de el, inainte de asta, ca despre “unul din jurnaliştii cu mare forţă şi autoritate şi în Republica Moldova, şi în România”? Mira-m-as! Sincer, nici noi n-am auzit de el pana i-a pronuntat dom’ presedinte al vostru numele la tembelizor, in acordurile ambasadoarei copiilor Andreea Marin si a domnului acela care Tabara pe ei (si mai ales pe ele), cand si pe unde apuca. Dar dupa aceea, ca orice blogaras, ne-am mai interesat si noi ca sa vedem cine iaste merituoasul de a auzit doua tari de el live in direct si, a doua zi, vreo 10 servicii de informatii la rubrica “Pe scurt” ( sau ‘La scurt”?)

E, si ce-am aflat despre premiantul GDS, Vitalie Ciobanasul care n-avea nici macar un oi ci numai miei si nu numai mie? Iaca-sa: Nu este si nu a fost niciodată căsătorit. Nu a avut niciodata nici o prietena si nu a fost observat sa fie interesat de femei. Se zvoneste de ani de zile că este homosexual pasiv si il are ca partener de viata, la bune si, mai ales, la rele, pe prietenul caruia i-a si multumit la primirea premiului, poietul Vasile Garnet, care la fel nu a fost casatorit si este, ca homosexual activ, un mare misogin. Locuiesc impreuna, ca doua fidele, inca din perioada studiilor la facultatea de jurnalistica a Universitatii de Stat a RSSM. Ambii, si Ciobanu si Garnet, sunt profund si declarat anticrestini. Ciobanu a fost inregistrat la o emisiune a Europei Libere, un alt duplex Chisinau – Bucuresti, despre mitropolia Basarabiei, declarand cu emfaza: “Sunt nefericit ca m-am nascut ortodox!”. Amuzant, un alt invitat in studioul de la Chisinau, i-a replicat cu malitiozitate ca emisiunea nu a fost despre fericirea sau nefericirea lui personala si ca poate este nefericit si ca s-a nascut barbat, ca poate ar fi fost fericit sa se fi nascut femeie. Se pare insa ca nefericirile sale personale au fost exact pe gustul celor de la GDS şi revista “22”, care l-au alintat de mic, dar si, mai ales, al Institutului Cultural Roman, recte Patapievici, pe spezele caruia a scos la Chisinau, ani de zile, impreună cu nelipsitul lui partener Garnet-poponet, revista “Contrafort”, in doua exemplare si, de cand a venit si Lazurschi, chiar in trei. Debutul in literatura si l-a făcut promovat fiind de către Nicolae Dabija, despre al carui trecut de dizident cu voie de la KGB se stiu atatea incat nu va mai bat si io la cap.

Asa, ca o pata alb-galbuie pe turul unui pantalon mai inchis, ie interesant, cum s-ar spune fara sa zici nimic, cum prezidentul nostru, Mihaitza Ghimpu, i-a facut felatio, ma scuzati, laudatio, unui alt pidosnic anti-roman umflat intre fese de GheDeSe, recte Neagu Jumara. Si premiul a fost misto, cum ziceti voi tiganii de romi: ziceai ca e manuta Familiei Adams fugita din Schengen pe tapsanurile noastre, ca sa-l ciupeasca de fund pe Baconschi al vostru, sau al nostru, nici eu nu mai stiu ca m-am incurcat in grade si uniforme. “Dumnezeu îţi dă, dar nu-ti pune în traistă”, a spus, intelept, atunci, ministrul GheDeSe, schitandu-si o nota autobiografica care se va concretiza in curand (circa 20 de zile) printr-o remaniere din scurt (sau “la scurt”?)…

Asa ca acum poate intelegeti supararea lui conu’ Tanase, care a ramas si regulat pe net de bloggeri, ca sta in pat cu dusmanul, recte Plahotniuc, si cu premiul luat, in di-rect.

In concluzie, ca sa ramana scris, discursul de laudatio pe care trebuia sa-l tina presedinte Traian Basescu trebuia sa fie acesta:

“Constantin Tanase este un publicist care impresionează prin motivaţia pe care a dat-o faptului că scrie: vrea să scrie zilnic, vrea să surprindă realităţile vieţii de zi cu zi, şi în mod deosebit a vieţii politice. Nu poate să rămână neimplicat şi, într-adevăr, Constantin Tanase s-a implicat în ceea ce se întâmplă în ţara lui, dar s-a implicat şi în ceea ce se întâmplă în ţara noastră pentru că este la fel de apreciat şi citit şi la Bucureşti, ca şi la Chişinău. Constantin Tanase este un analist politic extrem de tăios, este în mod egal respectat şi de partidele aflate în opoziţie şi de partidele aflate la putere, atât în România, cât şi în Republica Moldova”, a spus preşedintele, considerând că succesul editorialelor lui Tanase în cele două ţări vecine arată că cetăţenii României şi Republicii Moldova gândesc la fel.

“Prin scrisul său tăios, inteligent şi tot timpul extrem de obiectiv se recomandă ca unul din jurnaliştii cu mare forţă şi autoritate şi în Republica Moldova, şi în România. Pentru mine este o onoare să fac laudatio pentru un jurnalist de mare valoare. Mulţumesc Constantin Tanase pentru lecţia de jurnalism pe care le-o dai şi oamenilor politici şi ziariştilor”, ar fi trebuit sa conchida seful statului daca nu i s-ar fi schimbat discursul in ultima clipa, inlocuindu-se numele lui Tanase cu cel al GDS-istul Ciobanus.

Toate acestea le-am auzit si io, tragand cu urechea la o masa de la Vatra Neamului, de pe Puskinul nostru drag, unde un domn grasut spre slaninos si cam abtiguit, care se lauda ca a fost mare si tare pe la Bucuresti, director de ziar din cate zicea, le ingaima intre un pahar de vin si unul de bere asezonate cu un whiskey mic. Asa cum l-am vazut, l-am crezut: chiar parea a fi un ex-ziarist sadea, dupa cum le inghitea. Dar am zis sa verific discret, cu o bancnota intre degete, si cu chelnerul nostru comun. Ciudat, ospatarul mi-a zis ca omul ar fi de fapt ceva portar, pe la fosta Ambasada a Panterei Roz de vizavi, odinioara loc de nebunii al lui Nicolai Ivanovici Semigradov, inainte de a deveni Banca Basarabiei, pe vremea ulterior executatului Antonescu (da’ cu Ceausescu ce-ati avut!?, ca mi-am amintit acum).

Asa ca intelegeti-l dragi tovarasi si prieteni blogari si blogarite moldavschi, ex-externisti si zilieri cu noaptea, pe bietul Tanase, innegrit pana la oase! Vorba tizului Tanase:

“Rău era cu “der, die, das”

Da-i mai rău cu “davai ceas”

De la Nistru pân’ la Dodon

Davai ceas, davai palton

Davai ceas, davai moșie

Harașo, baconscharie

Drept pentru care dau acest inscris, il sustin si il semnze, cu luare aminte,

Mr Nobody

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

  1. Pingback: A murit un mare jurnalist basarabean: Constantin Tănase. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Ultimul editorial din Timpul: Moscova, dușmanul nostru strategic | Ziaristi Online

  2. Pingback: A murit un mare jurnalist basarabean: Constantin Tănase. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Ultimul editorial din Timpul: Moscova, dușmanul nostru strategic | MAGAZIN CRITIC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.