Dreptatea Ziaristi Online si a romanilor din Harghita si Covasna: Daniela Andreescu, avocata "Tinutului Secuiesc", a fost demisa azi de Emil Boc - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Dreptatea Ziaristi Online si a romanilor din Harghita si Covasna: Daniela Andreescu, avocata “Tinutului Secuiesc”, a fost demisa azi de Emil Boc

Ziaristi Online a avut dreptate in articolul de ieri:EXCLUSIV: Daniela Andreescu – RAAPPS zboara din Palatul Victoria! Preşedintele Băsescu i-ar fi cerut lui Boc demiterea secretarului general al Guvernului, in care afirmam ca o cunoscuta “clienta” de-a noastra, Daniela Andreescu – “Patru case”, madama care se lupta cu romanii din Covasna si Harghita pentru a se mentine sintagma “Tinutul Secuiesc” intr-o Hotarare de Guvern si care a fost apoi prinsa de Cancan la furat femei de serviciu guvernamentale pentru vila progeniturii ei, este la un pas de a fi zburata din Palatul Victoria. Daniela – “Patru Case”, șefa SGG, a fost demisă azi de Emil Boc. Si senatorul Iulian Urban ceruse inca de ieri ca, în virtutea Codului etic recent adoptat de PDL, Emil Boc să o demită cât mai repede pe Daniela Andreescu. Faptul s-a implinit. Aceasta este pedeapsa fireasca (si mai urmeaza) pentru ca a militat pentru “Tinutul Secuiesc”, impotriva romanilor din Harghita si Covasna. Aviz amatorilor. Dumnezeu nu bate cu parul!

Mediafax  transmite: Daniela Andreescu a fost revocată de la conducerea Secretariatului General al Guvernului, a anunţat premierul Emil Boc. El a susţinut că a hotărât revocarea din funcţie a şefului SGG pe baza unei “decizii administrative suverane”, fără să primească vreo informare din partea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Guvernul a fost informat oficial de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) că există premise pentru încălcarea legislaţiei privind conflictul de interese de către şeful SGG, Daniela Andreescu, prin spaţiul RA-APPS atribuit soţului acesteia, au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

“S-a ajuns la concluzia că soţul Danielei Andreescu nu este un membru oarecare al asociaţiei care a primit spaţiul RA-APPS, ci participă la luarea deciziilor, astfel că există conflict de interese”, au arătat sursele.

La randul lui, EvZ scrie: Decizia ar fi fost luată după ce Guvernul a primit de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) un răspuns în care se precizează că există premise pentru încălcarea legislaţiei privind conflictul de interese de către şeful SGG, iar mai mulți liderii PDL ar fi cerut demisia acesteia.

Premierul Emil Boc a convocat-o în biroul său pe Daniela Andreescu, secretar general al Guvernului după ședința Executivului. Acesta a chemat-o pentru a-i cere explicații în ceea ce privește scandalul ”RA-APPS” privind spațiile administrate de această instituție. După, șeful Executivului a declarat că a decis să o revoce din funcție.

Prim-ministrul a purtat o discuție cu șefa SGG-ului, iar conversația a devenit așa de aprinsă încât s-au auzit țipele șefului Guvernului prin ușă, potrivit unor unor surse guvernamentale.

Întâlnirea a avut loc după ce mai mulți lideri PDL ar fi cerut ca prim-ministrul să aibă o discuție cu Andreescu prin care să lămurească problemele semnalate în presă în ceea ce privește spațiile RA-APPS-ului și posibilul conflict de interese în care s-ar afla șef Secretariatului General al Guvernului și după ce premierul a primit informarea oficială de la ANI.

”Liderii partidului i-au transmis premierului că explicaţiile de până în prezent ale Danielei Andreescu nu sunt mulţumitoare şi i-au cerut ca, în cazul în care aceasta nu poate prezenta alte argumente în apărarea sa, să o demită”, au precizat surse din cadrul partidului.

Secretariatul General al Guvernului susţine că şeful SGG, Daniela Andreescu, a sesizat personal, marţi, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru a analiza cazul său, în urma informaţiilor publicate în presă privind un conflict de interese ca urmare a spaţiilor RA-APPS atribuite familiei sale, mai exact soțului ei și fiicei acesteia.

Întrebat de jurnalişti despre cazul secretarului general al Guvernului,Emil Boc a arătat că răspunsurile trebuie formulate ”atât de persoana în cauză, dar şi de ANI”.

Daniela Andreescu a ajuns în prim- plan după ce presa a descoperit că soţul şi fiica sa vitregă au spaţii închiriate de la RAAPPS, aflată în subordinea SGG, iar fiul este angajat al aceleiaşi instituţii.

Explicaţia sfidătoare a şefei SGG – soţul şi fiica vitregă nu-i sunt rude, ci “afini”, potrivit Codului Familiei – i-a revoltat până şi pe unii dintre liderii PDL, care au cerut demiterea sa, scrie Antoaneta Etves in EvZ.

Foto: Razvan Chirita – Mediafax

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.