Secretarul CNSAS Corneliu Turianu da de pamant cu "Militia spirituala" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Secretarul CNSAS Corneliu Turianu da de pamant cu “Militia spirituala”

MILITIENII VOR (CEL PUTIN) UN LOC IN COLEGIUL CNSAS

Sub lozinca Ne pregatim de ocuparea CNSAS-ului folosita de „presedintele” Militiei Spirituale, Mihail Bumbes, pentru instigarea la desfiintarea Colegiului CNSAS, se ascunde de fapt interesul infiltrarii in Colegiul CNSAS a candidatului PNL pentru acest Colegiu, Alexandru Muraru[1], care este de fapt fratele geaman al lui Andrei Muraru, membru activ al Militiei. Altminteri, mi-e foarte greu sa inteleg propunerea de desfiintare a Colegiului CNSAS cand unul dintre initiatori urmareste sa obtina un loc acolo.

Inteleg spiritul fratesc de intra-ajutorare a gemenilor, dar socotiti ca am vreo vina ca dl Crin Antonescu a hotarat sa fie in greva parlamentara cu prilejul alegerii Colegiului CNSAS si sa nu mai propuna pe universitarul iesean Alexandru Muraru ca membru?

1. Afirmatiile denigratoare gazduite de dvs. au fost initial publicate in Observatorul Cultural nr. 615/09.03.2012, in articolul „Simularea purificarii. Lustratie si iluzie”[2], al carui autor este chiar dl. Andrei Muraru, recomandat ca fiind „istoricul Militiei Spirituale”. Acesta a afirmat ca as fi fost „in anii 80 secretarul Comitetului de partid pe Tribunalul Bucuresti” si, deci, as avea „calitatea” de pesoana lustrabila, fara insa a ma contacta in prealabil si fara a verifica sursele, asa cum cere Codul deontologic al profesiei de ziarist. De asemenea, citand in mod tendentios prefata si titlul lucrarii stiintifice „Reeducarea prin munca”, fara a fi citit continutul strict juridic al acesteia (comentarii si adnotari in referire la textele Codului penal in vigoare la acea data, texte ce sunt reluate ad litteram si de actualul Cod penal) a incalcat o alta obligatie a jurnalistului, si anume de a oferi o stire exacta, obiectiva, fara a contine pareri personale.

Motiv pentru care am oferit autorului si publicatiei respective posibilitatea sa faca dovada pretinsei calitati de „persoana lustrabila” ce mi-a atribuit-o, precum si de a face o „recenzie” obiectiva a lucrarii mele „Reeducarea prin munca” cu prilejul solutionarii dosarului nr. 11527/299/2012, aflat pe rolul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti[3].

2. Cum intre timp Legea lustratiei a fost declarata neconstitutionala, Militia si-a concentrat atacul asupra membrilor Colegiului, care au fost deja validati de Parlament, pretinzand ca noul Colegiu a fost constituit ilegal. Astfel, s-a sustinut ca numirile domnilor Dragos Petrescu (propus de Administratia Prezidentiala) si Claudiu Secasiu (propus de Guvernul Romaniei) nu s-au facut in conformitate cu OUG nr. 24/2008 intrucat, citez, „este evident ca aceste doua persoane nu au nici o legatura cu societatea civila. La fel de evident este si faptul ca, in ultimele luni, acestia au facut sluj pe la mai multe partide, cu scopul de a obtine un nou mandat de 6 ani si de a beneficia in continuare de avantajele functiei de membru al Colegiului CNSAS”[4].

In ceea ce priveste un alt membru al Colegiului, distinsul jurnalist Florian Bichir, Militia apreciaza ca „fotoliul de membru al colegiului CNSAS este mai confortabil si mult mai aducator de venituri decat onorabila profesie de jurnalist”[5].

Militia concluzioneaza ca societatea civila (adica ei) „nu va reusi nici in urmatorii ani sa isi exercite un drept constitutional si anume sa propuna un reprezentant al ei pentru functia de membru al Colegiului CNSAS”. Prin urmare, Militia recunoaste ca singurul scop al acestei actiuni este numirea a cel putin unuia dintre membrii sai in Colegiul amintit, iar aceasta reprezinta cauza reala a improscarii si defaimarii membrilor Colegiului CNSAS.

In ceea ce ma priveste, in urma desemnarii ca secretar al Colegiului CNSAS, Militia solicita pur si simplu demiterea mea din aceasta functie, reluand intr-o „formula inflorita” acuzatiile denigratoare privind calitatea morala pentru a ma putea incadra in aceasta functie.

3. Pe scurt, manati de interese oculte societatii pe care sustin ca ar reprezenta-o, servind mai degraba propriile interese si, logic, ale celor care ii conduc din umbra, militienii profita din plin de accesul neingradit la mijloacele de informare in masa si buna-credinta a publicului.

Pentru toate aceste afirmatii mincinoase, profund denigratoare si contrare realitatii, care s-au dovedit a fi facute cu un alt scop decat cel declamat, vor raspunde pe rand in fata justitiei.

Asa cum este si normal intr-un stat de drept, vom cere desfiintarea acestei grupari de instigatori la violenta, Militienii spirituali trebuind sa fie scosi in afara legii, asa cum de fapt au si fost pana de curand.

Prof. univ. dr. CORNELIU TURIANU

01.04.2012

[1] Asa cum se arata in comunicatul PNL. A se consulta si site-ul PNL, filiala Iasi, la adresa: http://www.pnliasi.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=346:universitarul-ieean-alexandru-muraru-a-fost-propus-de-pnl-iai-pentru-candidatura-la-funcia-de-membru-al-colegiului-cnsas&catid=4:declaratii&Itemid=4

[1] Articolul se poate consulta la adresa http://www.observatorcultural.ro/Simularea-purificarii.-Lustratie-si-iluzie*articleID_26661-articles_details.html

[1] Se poate verifica la adresa: http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=299&d=Mjk5MDAwMDAwMDAzMjUzMzQ*

[1] Articolul se poate consulta la adresa: http://www.militiaspirituala.ro/detalii.html?tx_ttnews[tt_news]=340&cHash=402119a0786613583ab4d1b540530b1e

[1] Idem.

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

  1. Pingback: EXCLUSIV: Consilierul lui Klaus Iohannis, Andrei Muraru, ideolog al “Miliţiei spirituale”, în proces cu secretarul CNSAS Corneliu Turianu, are fratele, Alexandru Muraru, cercetat pentru furt de acte din Ministerul Justiţiei | Ziaristi Onlin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.