Editorialistul Vocea Rusiei: Afacerea Rosia Montana, un razboi intre miliardari evrei din America, Israel si Ungaria - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Editorialistul Vocea Rusiei: Afacerea Rosia Montana, un razboi intre miliardari evrei din America, Israel si Ungaria

Mihai Tociu in Piata Universitatii - 1.09.2013 - Democracy is a LieMilitanta anticrestina pentru o “Romanie murdara“, Tatiana Alina Mungiu Pipidi, contestatoare vehementa a proiectului Rosia Montana, a primit numai dintr-un singur fond de “premiere” administrat si de fundatia miliardarului George Soros, suma de 345.000 USD (dovezi aici, aici, aici si aici).  Terra Millenium III, un alt ONG pasionat de salvarea Rosiei Montane, a primit 280.000 USD (aici, aici si aici). Mircea Toma si ai lui au primit doar vreo 120.000 USD din acest fond (aici, aici si aici).  Cristian Pirvulescu cu Pro Democratia si APADOR CH, organizatii si anticrestine si “ecologiste”, au primit mai multe sute de mii de dolari pentru diverse proiecte fanteziste (aici, aici, aici, aici, aici, aici si aici). Centrul pentru Jurnalism “Independent”, ONG care militeaza pentru eliminarea religiei din scoli si pentru o “Romanie curata”, a primit si ea, prin manutele Ioanei Avadani, cateva sute de mii de dolari (aici, aici si aici). Un alt ONG de mucava, CeRe, dar prezent prin doi postaci in Piata Universitatii, pentru “salvarea Rosiei Montane”, a primit pentru “participare publica” vreo 125.000 USD. Macar au fost corecti: au cerut bani pentru “participare publica”, participa la demonstratii (aici si aici)! Militia Spirituala, organizatie extremista de stanga, declarat anticrestina, agitatoare in Piata Universitatii si infiltrata in organul guvernamental “post-anticomunist” IICCMER al lui Marius Oprea si Vladimir Tismaneanu, a primit, si ea, 105.000 USD de la “Soros Fund” (aici si aici). Mai exista si o lista de burse, cu dedicatie pentru minoritari “secui” si “romi”, mai putin consistenta. Adunarile le puteti face singuri aici, la CEETrust.org – Grant-uri Romania. Evident, aceasta este numai una dintre surse. Cei numiti mai sus au zeci de alte surse similare de finantare, dintre care majoritatea firelor duc tot la miliardarul George Soros. Cand o afacere ca Rosia Montana promite un castig de peste 10 miliarde de euro, ce mai conteaza cateva milioane aruncate in ograda de oratanii “civile”? Mai ales cand acestea contribuie si la distrugerea unei natiuni, din temelii.

Dar cine este George Soros si pentru cine lucreaza el, de fapt? Ne putem intreba cum un fost colaborator al SS-ului si Gestapo-ului in Ungaria horthysta – evreu pe deasupra -, cel mai probabil preluat apoi de NKVD dupa modelul Dionis Patapievici, a ajuns miliardar in “lumea capitalului”? Desigur. Tot asa cum nu putem sa nu observam ca toate operatiunile lui in zona “societatii civile” au servit si s-au cuplat pe interesele Rusiei, continuatoarea directiilor geopolitice ale URSS dar si ale lui Petru cel Mare, cat si, evident, a metodelor distructive “ex-sovietice”, pentru intarirea propriului imperiu. In acest spatiu, si nu numai.

Mihai Tociu (foto sus), cunoscut militant civic de dreapta, a scris o analiza pe aceasta tema: De ce Soroș le-a dat ”ecologiștilor” Roșia Montană.

Valentin Mandrasescu, pseudonimul ales de redactia Vocea Rusiei pentru Romania, s-a simtit lezat de unele referiri la “mama Rusia” si s-a burzuluit pe Facebook:  “Unii nationalisti “de dreapta” sunt cu Sorosu’ in gura toata ziua. Cica cei care sunt impotriva jafului de la Rosia Montana sunt toti platiti de Soros. Perfect. Daca vreti sa mergem pe logica asta, atunci toti cei care sunt pentru jaful de la Rosia Montana sunt platiti de miliardarii israelieni Beny Steinmetz, Thomas Kaplan si John Paulson”.

Logica e falsa, desigur, dar il pune pe Valentin Mandrasescu intr-o stare de aporie: acum, daca el nu va scrie despre Soros si Reteaua lui, va insemna ca este platit de Soros. Sau poate de succesorul controlorului lui Soros, omul invizibil din “Padure”… Stie dl Mandrasescu de unde. “Recunoasteti ca daca nu-l aparati pe Soros cel putin il ignorati complet, ceea ce e tot aia. Se numeste, parca… ceva prin omisiune. Unde e Soros in analiza Dvs? Sau nici ruble n-a mancat nici gura nu-i miroase?”, a fost putin apostrofat pe aceeasi retea sociala editorialistul de la Vocea Rusiei.

Pana la urma insa, acesta a fost obligat sa-si admita omisiunea, sintetizand esenta Afacerii Rosia Montana, intr-o viziune frusta: un razboi al miliardarilor evrei, intre ei. Valentin Mandrasescu:

“Situatia este simpla si banala. Astazi, o companie detinuta de Steinmetz, Kaplan, Paulson (etc) vrea sa fure aurul de la Rosia Montana. Numai la capitolul aur e un furt de cel putin 3,7 miliarde de dolari. Asta exceptand metalele rare si argintul. Soros este impotriva deoarece vrea sa-l exploateze (fure) chiar el. Eu sunt impotriva pentru ca nu vreau sa fie exploatat in detrimentul statului roman. Diferenta de pozitie o poate vedea oricine. Cand (daca) o companie controlata de Soros va inlocui RMGC, voi pune tunul pe ea si pe el. Rezumat: S&K&P vor ca aurul sa ajunga la ei, Soros vrea ca aurul sa ajunga la el, eu vreau ca aurul (daca se exploateaza) sa ajunga la statul roman. E foarte simplu.”

Si, totusi, (mai) lipseste ceva: de ce ar milita Ungaria pentru niste afaceristi evrei? Obsesia statului vecin cu Transilvania, intretinuta adeseori de Rusia (sa nu ne facem ca uitam declaratiile generalissimului Putin) unde este?  Oricum, ne bucuram sa avem un patriot roman, cel putin dupa nume si din vorbe, la Vocea Rusiei, care ne promite, de altfel, si noi analize-bomba despre Rosia Montana. Speram sa nu-l uite pe “marele mogul” George Soros. Dar sa vedem la cine se refera Valentin Mandrasescu:

John Paulson, un alt mogul mondial al aurului aflat intr-o oarecare cadere pe lista miliardarilor Forbes (de la locul 61 la 91, cu 11,2 miliarde doalri), conform Wikipedia provine prin mama sa dintr-o familie de imigranti evrei originari din Lituania si Romania.

Thomas Kaplan, un miliardar evreu american de 51 de ani, se autodescrie drept un “evanghelist al aurului“. El este cel care i-a convins pe John Paulson si George Soros, impreuna cu un alt “coleg de breasla”, Stevan Cohen, sa cumpere actiuni la NovaGold, o companie miniera cu sediul in Vancouver, Canada, care exploreaza aur si cupru in Alaska.

Despre Beny Steinmetzafaceristul cu diamante israelian – si razboiul lui cu George Soros  – care la randul lui a investit in Rosia Montana Gold Corporation, prin Newmont Mining Corporation -, portalul Ziaristi Online a scris inca din luna aprilie a acestui an. Nimeni din Romania n-a preluat stirea care circula deja in presa anglo-americana. O amintim, in incheierea acestui scurt excurs si in asteptarea dezvaluirilor promise de Valentin Mandrasescu:

 
Si sa nu uitam ca toata agitatia lui Ponta si Basescu pentru Rosia Montana are ca punct de referinta ultima vizita a mogulului George Soros in Romania, cand, pentru cateva ore bune, a disparut complet din peisaj, cu ajutorul firmei sale de securitate. Vedeti: VIDEO Nasul Tv: Ce a cautat Soros in Romania? Scurtatura spre Rosia Montana cu salvamontistul Ponta si salvamarul Basescu sau tigania din Frumusani? (Z.O.)
Print Friendly, PDF & Email

21 comments

 1. Aşa că să-i dăm pe făraş pe toţi: şi pe Frank Timiş, şi pe Soros.
  România e a românilor! Aurul din Apuseni e al românilor. Şi trebuie exploatat încă 2000 de ani. FĂRĂ CIANURI! De către români. Prin STATUL român, nu de către gangsteri securei, ckaghebişti sau CIA.-işti.
  IEŞIŢI ÎN STRADĂ!

 2. Stai aşa că nu-i aşa!

  De ce ne-am trezit cu ăştia pe cap când am spus că aurul aparţine poporului român şi nu vrem să ne fie spurcat pământul cu cianuri?! Mai degrabă vor să ne bage mortul în casă în cazul unui referendum, date fiind resentimentele cunoscute.Şi-ar lua banii fără să-şi bată capul cu exploatarea. De asta au şi făcut atâta zgomot să se ştie, doi iepuri deodată, al doilea este imaginea livrată naivilor. A înţeles şi mutul unde-i iapa, manea pentru biştari.

 3. Igirel Paula

  Oare de ce n-a acceptat comentarii, sindicalistul de la Roșia Montană, la acel ”manifest”…Spune DA….bla..bla..?!?!?
  El de cine este plătit și ….cu cât?!?
  Un român adevărat NICIODATĂ nu ar spune DA,hoților avuțiilor țării.
  Ca orice comoară, să fie lăsată acolo, în adâncuri, până se va putea ocupa STATUL ROMÂN de exploatarea aurului,doar nu cere de mâncare.
  Măcar atât să lăsăm moștenire viitorimii.
  Petrolul nu mai este al nostru, pădurile dispar–tot cu hoție–,mai marii zilei își umplu buzunarele cu banii publici…și, plătitorii, noi, rămânem numai cu griji și nevoi. Uite-așa…munții noștri aur poartă, noi cerșim din poartă-n poartă.
  GUVERNUL SĂ JOACE PE MELODIE ROMÂNEASCĂ…NU DE AIUREA!!!

 4. Ionel

  Realitatea este ca “dreapta” este Soros si prin asta se intelege si PSD , pentru ca ei au dat concesiunile la firmele evreiesti. Tot ei au curatat dosarele evreilor de “dreapta” cum ar fi Brucan, Roman si Tismaneanu.

 5. Nicu Pnk

  Articolul e dur, deranjant pentru multi, dar tinde spre adevar (probabil cea mai curata radiografie a intereselor/manipularilor ce troneaza in jurul exploatarii de la Rosia Montana). Am distribuit si eu multor prieteni, iar sondaj efectuat ulterior, ma face sa cred ca romanii in general sunt speriati de adevarul crunt si le place sa traiasca intr-o minciuna schitata mai bland (recte sa crezi ca oameni precum Toma, Parvulescu sau diferite ong-uri din societatea civila sunt animate de impartialitate si de un adanc sentiment social, fiind neprihanite intr-un fel sau altul). Acum, judecand la rece, razboiul stratosferic care se da intre miliardarii evrei sau de alta factura (acesti lobbisti mondiali fiind capabili sa mute munti din loc – la propriu) ma face sa cred ca intr-un final tot victime ne numim, iar exploatarea de la Rosia va incepe mai devreme sau mai tarziu (fie sub auspiciile lui Steinmetz, Kaplan si Paulson, fie sub cele ale brandului Soros).
  In aceasta ordine de idei (si in prisma unei societati civile autohtone, firav infiripata ca si activism, porniri de strada), tot ce pot sa sper este ca razboiul intre respectivele grupuri de interese se va prelungi cat mai mult, amanand deznodamantul cianurarii Apusenilor.
  Totodata, pot sa gasesc circumstante atenuante “sponsorizarii” pe filiera sorosista a unor organizatii care protesteaza in piata, atata timp cant canalizarea acestor fonduri este – temporar – inspre stoparea proiectului RMGC (desi stoparea se doreste doar spre a se schimba macazul). Vorba aia: “daca tot sunt niste bani de luat, hai sa-i luam, chit ca sunt de la Soros”.
  Ar fi destepti, astia de sunt sponsorizati de Mister George, daca ar schimba si ei macazul cand le-ar zice sponsorul: “uite mah baieti, v-am dat bani sa stopam RMGC-ul alorlati 3, acum ajutati-ma sa par eu “salvatorul” zacamantului de la Rosia Montana”

 6. Anonim

  Dej a stopat (sau nu a inceput) exploatarea uraniului ca sa fie exportat nesatioasei Rusii. Cind rusii i-au spus ca Romania nu are industrie nucleara, acesta ar fi raspuns ca odata si odata o va avea si atunci va avea nevoie de resurse.

  Surprinde la manifestanti faptul ca emblema lor poarta culorile Ungariei. Desi este vorba de aur, nu exista nici un element care sa-l sugereze, si astfel o minima legatura cu Romania. Sa fie oare intimplator? …

  • monador

   Simbolistica siglei Rosia Montana e simpla, pentru cine nu priveste cu ochi cinici.
   Partea de sus a siglei reprezinta un munte, verde evident, iar partea de jos e sangele care se scurge din munte, adica un munte care sangereaza. Daca te uiti atent ai sa vezi ca cele doua jumatati nu formeaza o frunza, pentru ca sunt asimetrice. Conturul de sus aduce clar cu niste culmi de munti, iar conturul de jos cu un lichid care curge.
   Se stie ca asocierea dintre doua culori opuse cum ar fi verde-rosu, albastru-orange, negru-galben este de cel mai mare impact vizual si emotional si este folosita in foarte multe situatii.
   Alegerea formei si culorilor siglei mi se pare foarte buna si de impact.

 7. @Anonim:
  – verdele cred că ştiţi ce face trimitere dar vă faceţi că nu înţelegeţi
  – roşul de jos… uitaţi-vă la reziduurile care otrăvesc pădurile şi apa cum arată şi veţi înţelege

  • eXpress

   |Author

   Donkeypapuas, credem ca un observator si comentator atat de atent ca Dvs cunoaste prea bine relevanta simbolisticii ca sa ignore faptul ca cele trei culori prezente pe sigla campaniei “Salvati Rosia Montana” sunt exact culorile steagului Ungariei: rosu, alb, verde. “Intamplator”, desigur…

 8. Anonim

  @Donkeypapuas:

  Culorile mentionate de dumneavoastra pot avea si o alta semnificatie, de exemplu: rosu de la numele localitatii iar verde de la ecologism. Din pacate, asociera lor, fara nici un alt element care sa sugereze apartenenta la patrimoniul romanesc, nu poate induce incredere. Sa fie doar o scapare?

  Nu se putea oare gasi si o alta combinatie de culori? De exemplu: galben sugerind aurul, albastru sugerind cerul curat, eventual rosu si verde cu trimitere la numele localitatii si la ecologism.

  In fine, cine anima aceasta miscare in interesul cui?

  Punctul meu de vedere este ca acest zacamint trebuie exploatat numai in interesul statului roman. Redeventa de sub 10% este ridicola si confirma statutul de colonie dobindit de Romania postdecembrista. Daca motivul lipsei de tehnologie este real (cum dintr-o data, dupa 1989, s-a ajuns sa nu mai stim sa minerim??), atunci un acord echitabil ar fi de 50-50%. Valabil si pentru alte resurse naturale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.