Noi proteste catre Primaria Clujului pentru cenzurarea lui Nicolae Iorga de pe soclul statuii lui Matei Corvin - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Noi proteste catre Primaria Clujului pentru cenzurarea lui Nicolae Iorga de pe soclul statuii lui Matei Corvin

Într-o scrisoare publică adresată cotidianului Făclia, Federaţia Naţională a Românilor Persecutaţi Etnic susţine public montarea textului lui Nicoale Iorga pe soclul Grupului Statuar Matei Corvin:

Federatia Nationala a Romanilor Persectutati Etnic “PRO MEMORIA 1940-1945”, impreuna cu asociatiile teritoriale ale refugiatilor, expulzatilor si deportatilor, afiliate Federatiei, in intreg Ardealul, se alatura academicienilor si universitarilor clujeni, care au cerut Primariei si Consiliului local “Repunerea in drepturi a demnitatii romanesti”, prin reamplasarea pe soclul grupului statuar al monumentului Matei Corvin din centrul Clujului, a placii cu textul marelui savant Nicolae Iorga.

Acest text a avut, si trebuie sa aiba in continuare, menirea de a indrepta o parte din neadevarul istoric pe care-l exprima, cu o mandrie nejustificata, acest monument (ridicat si restaurat de unguri). Este bine de stiut ca steagul Moldovei nu a fost inchinat niciodata la picioarele regelui roman al Ungariei.

Nu admitem ca demnitatea romaneasca sa fie calcata in picioare de niste impostori obraznici si iersponsabili.

În numele celor peste 10000 de membri ai Asociaţiilor afiliate Federaţiei  Naţională a Românilor Persecutaţi Etnic semnează prof. univ. dr. ing. BARBU I. BĂLAN – preşedinte executiv.”

Sursa: NapocaNews

Vezi si: Primaria Cluj-Napoca: Ungurii sunt cei care se opun placii lui Iorga de pe statuia lui Matei Corvin. Placa a mai fost distrusa doar de Horthy si Stalin. EXCLUSIV Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.