Senatorul Iulian Urban avertizeaza: UDMR si PCM pregatesc un nou referendum ilegal pentru "Tinutul Secuiesc" de ziua "Ungariei Mari" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Senatorul Iulian Urban avertizeaza: UDMR si PCM pregatesc un nou referendum ilegal pentru “Tinutul Secuiesc” de ziua “Ungariei Mari”

Consiliul Judetean Covasna va organiza pe data de 11 martie 2012 un referendum prin care va consulta populatia judetului in legatura cu modificarea limitelor administrativ-teritoriale ale acestuia si infiintarea unei noi structuri administrative cu denumirea “Tinutul Secuiesc – Szekelyfold”, informeaza Agerpres.

Hotararea a fost adoptata luni, in sedinta CJ, cu majoritatea voturilor consilierilor maghiari, dupa indelungi discutii intre reprezentantii UDMR si ai Partidului Civic Maghiar (PCM). Reprezentantii Aliantei Romanesti din cadrul CJ, formata din consilieri PNL, PSD, PDL si PRM, au refuzat sa ia parte la vot pe considerentul ca nu vor sa fie partasi la incalcarea premeditata a legii.

Astfel, pe data de 11 martie 2012 (ca sa se anunte glorios rezultatele fix de ziua Ungariei Mari), cetatenii judetului Covasna vor fi chemati sa raspunda cu DA sau NU la intrebarile:

– “Sunteti de acord cu modificarea delimitarii teritoriale a judetului Covasna conform anexei?” si

– “Sunteti de acord cu infiintarea unitatii administrativ-teritoriale cu denumirea ‘Tinutul Secuiesc – Szekelyfold’ si cu faptul ca judetul Covasna cu modificarile de la punctul 1 sa faca parte din aceasta unitate administrativ-teritoriala?”

Daca ne uitam putin pe harta politica a Parlamentului, vedem ca, de exemplu, in vreme ce din cele trei judete care formeaza aceasta asa-zisa zona (Harghita, Covasna si Mures ) avem in Parlament mai multi senatori, in schimb din zona istorica Partium, UDMR are mai multi deputati trimisi in forul legislativ. fara sa fi reusit sa trimita vreun senator cu doar o exceptie. In aceasta perspectiva politica, este evident ca zona de agitatie si zazanie ramane “Tinutul Secuiesc” pentru ca aici unii lideri UDMR care sunt si senatori doresc sa isi maximizeze si securizeze fieful electoral, mai ales acum, cand Tokes le sufla in spate cu noul lui partid.

Incepand cu ’90 maghiarii din UDMR au realizat incet-incet, prin politica pasilor marunti, TOT ceea ce si-au propus pana acum.
Iar UDMR nu a ascuns niciodata ca dezideratul maghiarilor din “Secuime” este o forma de autonomie teritoriala, care sa le asigure pe vecie locuri in Parlamentul national, simtind pe pe termen lung vor pierde zone electorale in regiunea istorica Partium.

Oricum, in administratia publica locala din Harghita-Covasna functiile le apartin, iar descentralizarea va accentua fenomenul si ii va duce incet-incet spre autonomie teritoriala.

Cea mai buna si mai simpla rezolvare cu problema maghiara (asa numitul “Tinut Secuiesc”) ar fi fost regionalizarea in care judetele maghiare se “dizolvau” intr-o regiune cu capitala la Brasov. Asta a vrut PDL si Basescu dar guristii de serviciu (Antene, Realitati, opozitie) au spus NU. Va mai amintiti si reactia ungurilor la regionalizare ? Ar fi buna o regionalizare ? Nu poti sa gandesti pentru ca ai obsesie pentru Basescu si gandesc televiziunile si pentru tine.

Interesant este ca baietii astia in “Har-Cov” nu produc nimic, somajul are cota maxima. Sunt doua din judetele tarii care sunt tinute in spate dpvd economic de restul judetelor care sunt pline de romani. Asa ca ce ar fi daca :
– CFR se opreste la Brasov
– curentul, gazul tot acolo
– taxa auto 100 euro, de exemplu pentru igienizarea masinilor care trec granita dinspre “Tinutul Secuiesc”
– timp de tranzit 48h, de ex pentru verificari amanuntite
– taxa persoana 50 euro, de ex pentru verificare

Glumess, desigur… Dar culmea ar fi sa iasa la referendum ca nu vor “Tinutul Secuiesc” pentru ca asta, repet, este doar o manevra abila a unor lideri UDMR care vor sa isi conserve o zona electorala care sa-i propulseze pentru totdeauna in forurile de decizie ale tarii. Sa nu cumva sa nu aiba UDMR vreun minister, vreo agentie de ocupat si vreo padure de taiat…

Iulian Urban,

Senator PDL de Ilfov

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.