Ziaristi la revolutie. Sorin Bogdan: Am fost liber - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Ziaristi la revolutie. Sorin Bogdan: Am fost liber

Jurnalistul Sorin Bogdan, timisorean, ne-a relatat anul trecut cum si-a petrecut sfarsitul comunismului. Reproducem marturiile sale prezentate in serial, pentru aducere aminte:

Sorin Bogdan: Timisoara, 20 decembrie 1989, primul oras liber de comunism

In fruntea lor, ca un poseidon iesit din valurile oceanului, era un barbos imbracat intr-un cearsaf alb, pe care scria “libertate” si “jos ceausescu !”.

Sorin Bogdan: Ciudata zi de 19 decembrie 1989

Pe la pranz, un prieten ne-a povestit ca muncitoarele de la “elba” au intrat in greva si ca totul a pornit de la o femeie si un copil, impuscati de un individ in uniforma garzilor patriotice pe podul dinspre piata iozefin. spre oroarea tuturor, copilul a fost aruncat peste balustrada in raul bega. in realitate, “copilul” se pare ca ar fi fost doar un bagaj pe care femeia il purta cu ea.

Incursiune de “nebun de legat”. Sorin Bogdan in Spitalul din Timisoara pe 18 decembrie 1989

Pe strazi, simteai o tensiune aproape insuportabila. oamenii erau incordati, insa puteai observa o hotarare ciudata in privirile lor, care iti dadea incredere. stiau ca am pornit cu totii pe un drum fara intoarcere. dupa noaptea care trecuse, nimic nu mai putea fi la fel.

Sorin Bogdan: Timisoara – Magia si oroarea noptii de 17 spre 18 decembrie 1989

Pe la 3:00, Dumnezeu a varsat o lacrima pentru cei ce au murit atunci. o ploaie torentiala a spalat pacatul celor care au ridicat arma asupra fratilor lor si s-a asternut linistea. peste oras si peste sufletele noastre. atunci am stiut ca i-am invins.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.