Noul ambasador al Rusiei a venit in tinuta tarista la Cotroceni - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Noul ambasador al Rusiei a venit in tinuta tarista la Cotroceni

Foto: Presidency.Ro

Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a primit miercuri, 22 februarie, la Palatul Cotroceni, pe Oleg Sergheevici Malghinov, noul ambasador al Federaţiei Ruse, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare, informează Serviciul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu i-a adresat felicitări lui Oleg Malghinov pentru desemnarea ca ambasador în România şi urări de succes în activitatea pe care acesta urmează să o desfăşoare.

Potrivit comunicatului, “discuţiile s-au concentrat asupra stadiului relaţiilor bilaterale, atât şeful statului, cât şi noul ambasador al Federaţiei Ruse subliniind interesul pentru creşterea nivelului şi substanţei dialogului politic dintre cele două state, pe baza unei abordări comune constructive, întemeiată pe încredere şi spirit de cooperare.

Ambele părţi şi-au exprimat satisfacţia pentru evoluţia pozitivă a schimburilor comerciale bilaterale din ultimii doi ani, în ciuda crizei economice internaţionale, şi au împărtăşit o viziune comună privind valorificarea mai bună a oportunităţilor şi proiectelor de cooperare dintre România şi Federaţia Rusă în plan economic.

Întâlnirea a prilejuit şi un schimb de opinii privind agenda internaţională, inclusiv perspectivele de soluţionare pe cale paşnică a crizei din Siria şi teme de interes de pe agenda Consiliului NATO-Rusia”.

La întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu, ambasadorul rus a venit îmbrăcat în uniforma de protocol a diplomaţilor ruşi, care aduce aminte de uniformele din perioada ţaristă şi constă într-o haină încheiată cu două rânduri de butoni, cu mâneci şi rever cu motive florale, relatează Mediafax.

Uniforma de protocol pe care ambasadorii ruşi o poartă la evenimente oficiale fusese remarcată de preşedintele Traian Băsescu cu ocazia vizitei de rămas bun din noiembrie 2011 a fostului ambasador rus, Aleksandr Ciurilin.

“Domnule ambasador, îmi amintesc când aţi venit prima dată în Bucureşti, eraţi îmbrăcat la fel”, a spus atunci Băsescu, în debutul întrevederii cu Ciurilin.

“Ştiu că sunteţi un om de marină şi vă place culoarea asta”, i-a răspuns preşedintelui Băsescu fostul ambasador.

Oleg Sergheevici Malghinov l-a înlocuit pe fostul ambasador al Moscovei, Aleksandr Ciurilin, al cărui mandat de cinci ani s-a încheiat în noiembrie 2011.

Oleg Malghinov are 55 de ani, lucrează în aparatul diplomatic de la Moscova de la începutul anilor ’80, iar până la detaşarea sa la Bucureşti de către preşedintele Dmitri Medvedev a fost directorul Departamentului de colaborare umanitară şi drepturile omului din Ministerul rus de Externe. Între 2003 şi 2006 a mai ocupat postul de ambasador în Bangladesh, precizează Mediafax.

Sursa: Elldor.Info

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.