VIDEO: "Cei dintai vor fi cei din urma" la Iasi. Profesorul Gheorghe Buzatu: "Sansa lui Larry Watts". Lansarea de la libraria Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

VIDEO: “Cei dintai vor fi cei din urma” la Iasi. Profesorul Gheorghe Buzatu: “Sansa lui Larry Watts”. Lansarea de la libraria Universitatii “Alexandru Ioan Cuza”


Cei dintai vor fi cei din urma la Iasi cu Larry Watts, Gheorghe Buzatu si Vasile Isan, rectorul UAIC de ZiaristiOnlineTV
“Cei dintai vor fi cei din urma”

de Cristina Negoita, Daniel Vechiu

Lansarea cartii cu acest titlu a autorului scotian Larry Watts a avut loc la libraria Universitatii “Alexandru Ioan Cuza”.

Continuarea volumului “Fereste-ma, Doamne, de prieteni” vorbeste despre situatia Romaniei in timpul Razboiului Rece.

Larry Watts Cei dintai vor fi cei din urma RBN Press Info via Ziaristi OnlineLarry Watts, autor: ”Romania a devenit un partener de incredere al Occidentului, in special al Statelor Unite, pentru peste de 20 de ani. Oamenii au fost foarte preocupati dupa ’89 sa explice problemele interne, despre ce fel de abuz au facut niste romani asupra altor romani; povestea aceasta este despre cum a actionat Romania ca un actor international”.

In volumul “Cei dintai vor fi cei din urma” autorul reia firul conflictului manifestat intre Romania si Pactul de la Varsovia, intrerupt in primul volum in anul 1978, si il continua pana in prima saptamana a lunii decembrie 1989.

Prof.univ.dr. Vasile Isan, rector UAIC: ”Aceasta carte continua in mod firesc o alta carte a domnului Larry Watts – Fereste- ma, doamne, de prieteni, ca vorba aceea, de dusmani ma feresc singur”.

Istoricul Gheorghe Buzatu a amintit ca autorul a facut o sinteza complexa a evenimentelor de dinainte de 1989.

Gheorghe Buzatu, istoric: ”A avut posibilitatea imensa, extraordinara, de a vedea si arhive imense si a avut si sanse. Sansa lui se cheama Arhivele pe care sovieticii, din intamplare sau, asta e, forta destinului, le-au pierdut in Berlinul de Est la plecare in 1989”.

Larry Watts studiaza istoria Romaniei inca din 1978 si a locuit in tara noastra din 1981 pana in 1984. Volumul, care are subtitul “Romania si sfarsitul Razboiului Rece” se poate gasi in librarii la pretul de 69,99 de lei.

Scriitorul va publica in viitor si ultima parte a acestei trilogii despre tara noastra. (16 mai 2013)

Sursa: Tele M via Ziaristi Online

Foto: RBN Press

Cititi si: Eveniment de excepție la Biblioteca Centrală Universitară – lansarea celui de al doi-lea volum al reputatului istoric și analist american, LARRY L. WATTS, “CEI DINTÂI VOR FI CEI DIN URMĂ”, în continuarea volumului “Ferește-mă, Doamne, de prieteni. Războiul clandestin al Blocului Sovietic cu România”

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.