"Deontologul" EvZ l-a cenzurat pe filosoful Constantin Barbu intr-un interviu despre ucigasii lui Eminescu si detractorii sai de azi: Manolescu si compania - Ziaristi OnlineZiaristi Online

“Deontologul” EvZ l-a cenzurat pe filosoful Constantin Barbu intr-un interviu despre ucigasii lui Eminescu si detractorii sai de azi: Manolescu si compania

EvZ l-a cenzurat pe Constantin Barbu despre Manolescu de ziua lui Eminescu“EXCLUSIV. Dezvăluiri SENZAȚIONALE despre BOALA, AGONIA și MOARTEA poetului Mihai Eminescu. Documente din arhive CONTUREAZĂ o CRIMĂ”, a titrat EvZ pe 15 ianuarie un interviu cu discipolul lui Constantin Noica, filosoful Constantin Barbu. Aproape 16.000 de accesari a intrunit materialul aparut intre o reclama la Remi si alta la “Lichidari de stocuri” si realizat de Maria Huculici. O cifra de citiri record pentru nivelul Evenimentului Zilei de azi, transformat intr-un ziar de partid si de stat al “onanistilor lui Basescu“. Problema este ca “deontologul” EvZ a ras si frezat interviul cenzurand raspunsurile filosfului Constantin Barbu pentru a proteja brigazile detractorilor lui Eminescu de azi, conduse de Nicolae Manolescu, Plesu, Liiceanu, Patatapievici, eiusdem farinae.

“Se împlinesc astăzi, 164 de ani de la naşterea poetului naţional, şi, în ciuda mii lor de volume ce i-au fost dedicate, viaţa lui ascunde încă multe taine. Categoric, însă, nici una nu a iscat atâtea controverse şi nu a dezlănţuit atâtea patimi ca boala, agonia şi moartea lui Mihai Eminescu.”, incepe articolul din EvZ.

“Filosoful şi eminescologul Constantin Barbu, în exclusivitate pentru Evenimentul zilei, face o serie de dezvăluiri senzaţionale, bazate pe documente din arhive:

1. Eminescu nu a fost sifilitic;

2. Craniul său a fost zdrobit de o mână criminală;

3. Regele Carol I şi Titu Maiorescu ar putea să nu fie străini de probabila crimă. Titlul şi intertitlurile aparţin redacţiei.”, dupa care continua intr-o versiune cenzurata ca pe vremea comunistilor.

Ziaristi Online a obtinut versiunea integrala si originala a interviului inca inainte de a se publica in EvZ. Ca urmare a unei decizii de aparare-preventiva a cuvantului liber, am publicat-o la finele anului trecut, ca un cadou pentru romani de Craciun. Pana astazi a intrunit peste 50.000 de accesari si peste 700 de aprecieri pe reteaua sociala Facebook.. V-o recomandam,  “in exclusivitate”, spre comparatie cu versiunea cenzurata brutal de “deontologii” EvZ:

DOCUMENTE: Eminescu nu a avut sifilis. Constantin Barbu: Regele și Maiorescu sau despre uciderea lui Eminescu

Eminescu nu a avut sifilis - Document - Autopsie - via Constantin Barbu si Ziaristi Online

Eminescu a suferit pentru: – limba română; – credința ortodoxă; – reîntregirea României (opunându-se Tratatului secret dintre Regatul Român și Imperiul Austro-Ungar, care prin punctul 2 i-a obligat pe românii transilvăneni să mai suporte descompusul Imperiu Austro-Ungar până la 1 decembrie 1918). Eminescu a fost ucis, după șase ani de suferințe martirice (28 iunie 1883- 15 iunie 1889).

PS: Ne propunem sa sesizam cazul deontologilor de la:

– Centrul pentru Jurnalism Independent
– Freedom House România
– Grupul pentru Dialog Social
Sursa: Ziaristi Online
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.