Sa ne cunoastem GDS-istii: Andrei Plesu, conferentiar “captatio benevolentiae” la Securitate. Rodica Culcer, scribul comunicatiilor auto ale CPEx al CC al PCR - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Sa ne cunoastem GDS-istii: Andrei Plesu, conferentiar “captatio benevolentiae” la Securitate. Rodica Culcer, scribul comunicatiilor auto ale CPEx al CC al PCR

Plesu si LiiceanuLa sfarsitul anului trecut, Cotidianul a publicat poate cea mai completa sinteza a evenimentelor din decembrie 1989, realizata de unul dintre cei care a fost in miezul problemei. Noi am publicat prima parte, sub titlul: Decembrie 1989: Atacul Ungariei asupra Romaniei vazut de serviciile secrete romanesti (I). “Neorevizionismul ungar a devenit vârful de lance al “reformarii” sistemului politic din România” cat si Decembrie 1989. Departamentul Securităţii Statului i-a furnizat lui Nicolae Ceauşescu toate informaţiile necesare înţelegerii cursului implacabil al evenimentelor. Cum Cotidianul are cititori din toate sferele decizionale si ale “societatii civile”, am asteptat, curiosi, reactia “expertilor”. Dar adevarurile publicate de generalul Aurel Rogojan in cinci episoade au fost ignorate de cei care apar in ele in adevarata lor lumina. Acum, cand GDS-ul infiintat de Silviu Brucan cu Andrei Plesu da, din nou, lectii de deontologie, e cazul sa ne lamurim macar asupra catorva dintre personajele principale ale acestei constructii strambe create in oglinda FSN. Din noianul de informatii oferite la liber de generalul SRI (r), scoatem astazi la rampa doi stalpii ai deontologiei din fundul curtii GDS: Andrei Plesu – filosoful fara opera si Rodica Culcer – ziarista fara scrupule.

Asadar, sa extragem din insectar:

In Partea a III-a a analizei, se aminteste:

“(…) În lumea informaţiilor secrete se mişcau, ca peştele prin apă, şi mulţi mercenari, escroci, refulaţi, nebuni geniali sau revoluţionari permanenţi, toţi animaţi de un voluntariat declarat în slujba celor mai înalte idealuri. Doar discernământul celui care le acceptă – ori refuză – serviciile face diferenţa.

Cum erau recompensaţi unii dintre aceşti “activişti de front” ai KGB-ului? Primeau periodic (cam la două săptămâni) coşul cu produsele alimentare mult râvnite în acele vremuri de numeroase “lipsuri şi greutăţi” (caviar, votcă, mezeluri, carne, batog, ulei, fructe exotice, cafea, dulciuri etc.), livrat în faţa porţii dintr-o maşină cu nr. T.C. (Taxi Creditar) a Ambasadei URSS. Chiar şi numai acest fapt în sine exprima până unde au întins ruşii coarda…

De departe, filosoful şi esteticianul Andrei Pleşu era cel mai solid în concepte. Inteligenţa sa, receptivă la persuasiunile “ofiţerului de caz” (Vasile Malureanu – nota red.), l-a determinat la un gest de “spovedanie a unui învins”, nu în sensul în care a făcut-o Panait Istrati, dar cu cert efect de “captatio benevolentiae”. A fost invitat să conferenţieze în faţa ofiţerilor din Securitate, la Casa de Cultură a Ministerului de Interne, despre curente şi tendinţe în artă. A avut o bună audienţă şi s-a bucurat de aprecieri sincere. I s-a rezervat ”un exil“ confortabil la Tescani. Ce făcuse periculos? Îl însoţea pe Mircea Dinescu la diversele întâlniri prilejuite de evenimentele organizate de ambasadele occidentale la Bucureşti, deoarece poetul, deşi beneficiase de o bursă post-academică în Marea Britanie, nu deprinsese limba şi avea nevoie de un interpret cu ştaif.

“Ăla cu Trabantul”, cum îl ştia Elena Ceauşescu pe domnul Virgil Măgureanu – că de la ea i s-a tras -, a fost “detaşat“ la Muzeul Judeţean din Focşani ca să nu-l mai întâlnească pe Ion Iliescu, dar mai ales pe generalul Militaru.

Deoarece fusese “în sistem”, exact acolo de unde – după cum spune legenda – “se iese numai cu picioarele înainte”, domnului Virgil Măgureanu nu i s-a dat importanţă… A fost iniţial omis. Însă cineva l-a pârât “Cabinetului 2“ şi Elena Ceauşescu a întrebat: “Da’ ăla cu Trabantul care-i?“. “Îl căutăm, nu-i avem identitatea completă” – a fost răspunsul. Parţial exact, fiindcă un ofiţer – din exces de zel, dar şi din comoditate – i-a schimbat naţionalitatea, iar şeful Departamentului Securităţii Statului i-a trimis pe ofiţerii superficiali la arhiva actelor de stare civilă, pentru a-i reconstitui arborele genealogic.

Individual, fiecare dintre cei menţionaţi, “se aflau în nişte cărţi”. Şi… atât. După prinderea în flagrant a reţelei complotiste coordonate de Vladimir Volodin şi difuzarea “scrisorii celor şase”, erau anticipate şi alte evenimente. Ceauşescu a considerat că, preventiv, Iliescu-Măgureanu-Militaru şi Dinescu-Pleşu trebuie împiedicaţi să se întâlnească, pentru a nu se organiza.

Dislocarea din Capitală a domnilor Pleşu şi Măgureanu, ca şi a altora aflaţi în situaţii relativ asemănătoare, a fost o decizie politico-administrativă, dispusă pe linie de partid, ca şi în cazul a câtorva dintre “autorii” scrisorii celor şase. (…)”

“There can be no higher law in journalism than to tell the truth and to shame the devil” — Walter Lippman, are inscris Rodica Culcer pe frontispiciul blogului sau. Pai hai sa ne facem datoria si… s-o facem de rusine pe diavolita. In Partea a IV-a a analizei generalului Aurel Rogojan se afirma:

“O extrem de vocală prezenţă feminină în media românească din anii din urmă – în epoca trecută, fostă angajată a unei ambasade (Rodica Culcer – nota red) – avea în fişa postului atribuţii în legătură cu comunicaţiile efectuate prin intermediul staţiilor radio de pe autoturismele membrilor Comitetului Politic Executiv, ale miniştrilor şi demnitarilor din instituţiile de apărare, securitate şi ordine publică. În fiecare zi de marţi, se transmitea în exterior schema de relaţii a grupării de sâmbătă – duminică a categoriilor menţionate: cine la Snagov, cine la Comana sau Predeal ş.a.m.d.”

culcer-rodica-culcer-cc-al-pcr-al-gds-22-tvr-civic-media-securitatea-directia-a-III-a

Interesant, nu?…

Cititi aici toate cele cinci parti ale relatarii generalului Aurel Rogojan: Evenimentele din Decembrie 1989 intre sperantele unora si deziluziilor altora – Partea I, Partea a II-a, Partea a III-a, Partea a IV-a si Partea a V-a.

Sursa: Ziaristi Online

Sursa caricatura: http://andrei-plesu.blogspot.ro/

Membrii GDS Grupul pentru Dialog Social KGB

Print Friendly, PDF & Email

32 comments

 1. Constantin Dobre

  “Deoarece fusese “în sistem”, exact acolo de unde – după cum spune legenda – “se iese numai cu picioarele înainte”, domnului Virgil Măgureanu nu i s-a dat importanţă… A fost iniţial omis. Însă cineva l-a pârât “Cabinetului 2“ şi Elena Ceauşescu a întrebat: “Da’ ăla cu Trabantul care-i?“. “Îl căutăm, nu-i avem identitatea completă” – a fost răspunsul. Parţial exact, fiindcă un ofiţer – din exces de zel, dar şi din comoditate – i-a schimbat naţionalitatea, iar şeful Departamentului Securităţii Statului i-a trimis pe ofiţerii superficiali la arhiva actelor de stare civilă, pentru a-i reconstitui arborele genealogic.

 2. Constantin Dobre

  “Deoarece fusese “în sistem”, exact acolo de unde – după cum spune legenda – “se iese numai cu picioarele înainte”, domnului Virgil Măgureanu nu i s-a dat importanţă… A fost iniţial omis. Însă cineva l-a pârât “Cabinetului 2“ şi Elena Ceauşescu a întrebat: “Da’ ăla cu Trabantul care-i?“. “Îl căutăm, nu-i avem identitatea completă” – a fost răspunsul. Parţial exact, fiindcă un ofiţer – din exces de zel, dar şi din comoditate – i-a schimbat naţionalitatea, iar şeful Departamentului Securităţii Statului i-a trimis pe ofiţerii superficiali la arhiva actelor de stare civilă, pentru a-i reconstitui arborele genealogic.”

  Sa intelegem ca daca “cineva” (general-maior Emil Macri, Director al directiei a II-a a
  Departamentului Securitatii Statului – nota mea) nu l-ar fi pârât la “Cabinetul 2” Virgil Magureanu si-ar fi putut continua nestingherit “activitatea” si n-ar mai fi fost “detasat” la Focsani? Sa mai intelegem ca generalul-maior Emil Macri a fost clasat ca paracios in dauna vointei sefului DSS de a-l neglija si proteja pe Virgil Magureanu? Sa mai concludem ca asa s-ar explica moartea suspecta a generalului-maior Emil Macri in penitenciarul din Timisoara si in acelasi timp protejarea si supravietuirea generalului-colonel Iulian Vlad in timpul detentiei dupa “revolutie” si cand Virgil Magureanu, Consilier prezidential pe probleme de Securitate Nationala si apoi Director al SRI, declara public si ratos ca “Deasupra mea se afla doar Dumnezeu”? De ce nu ne spune dl Aurel Rogojan cine-a fost ofiterul care i-a schimbat nationalitatea lui Virgil Magureanu si ce sa intamplat cu acel ofiter: a fost sanctionat or poate chiar felicitat si avansat? Si pentru ca tot aminteste dl Rogojan de ofiterii superficiali care-au fost trimisi la arhiva actelor de stare civila privindu-l pe Virgil Magureanu, de ce a omis (of, omisiunile astea, cand inainte, cand dupa ce-o fi fost in decembrie 1989!) sa de-a publicitatii arborele genealogic reconstituit al lui Virgil Magureanu? Lipsa raspunsurilor la intrebarile legitime de mai sus miroase rau a manipulare si dezinformare. Putem intelege ca manipularea si dezinformarea fac parte din fisa postului dar nu toti suntem idioti si spalati pe creier, in special cei care-au trait si chiar s-au implicat in evenimentul descris mai sus de dl Rogojan.

 3. enes

  andruska si liliceanu au fost protejati dintotdeauna de aripa “isteata” din securitate pentru vremea in care vor scapa de dictatorul cu izmenele pe inventar. Din punctul de vedere al acelora si-au facut datoria cu varf si indesat, deci i-au evaluat corect, nu a fost nevoie decat sa le ofere cadrul sa se desfasoare.

 4. enes

  Obtinerea acestor monstri a fost, probabil, cea mai parsiva razbunare la adresa lui Noica, atras in tot felul de capcane, dar si a celorlalti “dusmani ai poporului”.

 5. enes

  rectific, fiindca e vorba, pana la urma, de o mica razbunare, sa-mi fie scuzata si lipsa celor doua virgule de mai sus, razbunarea hahalerelor a privit tot ce are mai bun un popor. Idiotii astia care nu au invatat nimic din istorie si care i-au vrut pe ceilalti scufundati in mlastina in care s-au balacit intotdeauna, ca porcii, n-au fost preocupati decat sa puna mana pe banii batranului si sa-si faca de cap prapadind munca “prostilor” pe acareturi, masini si posete pentru paparude, ca altceva nu stiu, atat ii duce mintea. Dar ce e de haram, de haram se duce!

 6. Constantin Dobre

  “Ceauşescu a considerat că, preventiv, Iliescu-Măgureanu-Militaru şi Dinescu-Pleşu trebuie împiedicaţi să se întâlnească, pentru a nu se organiza.”

  Nu cred ca Ceausescu a hotarat asa ceva. De altfel textul citat mai sus nu face sens si e contradictoriu pentru simplul motiv ca ambele grupuri erau vartos conectate la KGB si odata ce aveau un numitor or sforar comun, KGB-ul, ce sens ar mai fi avut sa se ia masuri sa nu se intalneasca si/sau sa nu se organizeze. Nu? Ca ambele grupuri erau conectate la KGB si chiar recompensate de acelasi KGB ne-a spune chiar dl Aurel Rogojan, citez: “Cum erau recompensaţi unii dintre aceşti “activişti de front” ai KGB-ului? Primeau periodic (cam la două săptămâni) coşul cu produsele alimentare mult râvnite în acele vremuri de numeroase “lipsuri şi greutăţi” (caviar, votcă, mezeluri, carne, batog, ulei, fructe exotice, cafea, dulciuri etc.), livrat în faţa porţii dintr-o maşină cu nr. T.C. (Taxi Creditar) a Ambasadei URSS. Chiar şi numai acest fapt în sine exprima până unde au întins ruşii coarda…”

  Nici-o acuza si/sau referinta la adresa lui Ceausescu nu poate avea valoare de adevar fara probe de necontestat, eventual pe cale juridica.

 7. Constantin Dobre

  “Dislocarea din Capitală a domnilor Pleşu şi Măgureanu, ca şi a altora aflaţi în situaţii relativ asemănătoare, a fost o decizie politico-administrativă, dispusă pe linie de partid, ca şi în cazul a câtorva dintre “autorii” scrisorii celor şase. (…)”

  Nu cred ca acea “dislocare” a fost ordonata de Ceausescu. Fara probe, se minte la greu despre Ceausescu.
  Asa am fost mintit si eu in 2007 de catre general-maior Alexie Stefan, secretar de stat al DSS si prim adjunct al sefului DSS, acum decedat, cand a afirmat ca Ceausescu a ordonat “dislocarea” mea din Valea Jiului in anul 1977. Dupa ce i-am aratat documentul Securitatii in care scria ca din ordinul personal al lui Nicolae Plesita, fost sef al DSS in 1977, am fost dislocat din Valea Jiului, Alexie a amutit si si-a cerut scuze.

  Incetati sa-l mai blamati pe Nicolae Ceausescu FARA PROBE! Nu e suficient ca v-ati dat cu tradatorii si conspiratorii tradadu-va Tara, Neamul si pe noi, toti romanii? Incetati sa va mai eroizati mascand TRADAREA si invocand mereu gogorita cu “salvarea” Tarii! Incetati sa-i mai blamati si pe tradatori si conspiratori pentru ca le-ati fost complici prin protejarea lor pana la abjecta voastra tradare si apoi coabitarea cu aceiasi si chiar mai mult decat atat.

  STITI BINE C-A EXISTAT SOLUTIE PENTRU EVITAREA CATASTROFEI DIN DECEMBRIE 1989; CHIAR EU AM/V-AM SUGERAT-O DAR ATI PREFERAT TRADAREA DE NEAM SI TARA! Nu tine, domnilor securisti! Nu tine cu mine, cel putin! Cei al vostru e pus de-o-parte si istoria nemiloasa si dainuitoare o va consemna/zidi in vecii vecilor! Am zis.

 8. anonim

  Dobre, daunazi aveai gura sloboda si il pupai undeva pe tismenitzschi, azi il iei in brate pe ceasca, nu zice nimeni ca n-a avut parti bune si tara asta insemna ceva in vremea lui, dar noi dardaiam in case de ne lua mama drak si, colac peste pupaza, ne mai opreau si lumina te miri cand, ca sa nu mai spun ca alimentarile erau galerii de arta, uiti cozile, ce sa mai spun de teama de securitate care bantuia pana in firide, crezi ca e cazul sa uitam de astea? Ca sa nu mai spun ca tara era puscarie si nu iesea nimeni. Sa nu-mi spui ca habar nu avea si era alba ca zapada ca-ti rad in nas, pai daca nu stia care era situatia inseamna ca nu-i pasa! Era si greu sa vezi din masina oamenii!!
  Daca nu vom fi in stare sa judecam cu luciditate …vai de capul nostru!

  • Constantin Dobre

   E mai complicat decat va imaginati.

   Atentie, limbajul dvs. colorat si tolerat pe acest site e cam suspect. Glumesc, desigur, daca sunteti un biet anonim.

 9. Panutie

  Dincolo de limbajul colorat, complicat e, uneori, doar pentru unii. Depinde la ce sau la cine te raportezi, aleatoriu ca sa poti constata cine e “biet”.

 10. Anonim

  @Constantin Dobre:

  Probabil ca evenimentele din decembrie 1989 puteau fi evitate dar nu cred ca si evolutia ulterioara, odata ce zarurile fusesera deja aruncate la Malta, daca nu cumva cu mult tim inainte, posibil chiar la conferinta de la Helsinki, care de fapt a incheiat conflictul Est-Vest.

  Daca aveti alt punct de vedere, sint curios sa il cunosc, inclusiv argumentele.

  Multumesc.

  • Constantin Dobre

   V-am spus deja ca lucrurile au fost mai complicate si nu intamplator i-am acuzat si-i acuz pe securisti de tradare nationala si pactizare cu inamicul.

   Poate o sa vi se para ca sunt lipsit de modestie afirmind c-am fost destul de adanc involvat in valtoarea evenimentelor pre-decembrie 1989. Se cautau febril solutii si scenarii la ceea ce urma sa vina chiar dupa intalnirea Gorbaciov – Reagan de la Raykiavik (1987) si vizita aceluiasi Gorbaciov in Romania in timpul aceluiasi an.

   A fost avansata idea, a mea, de a se incheia un parteneriat strategic militar si secret cu Republica Populara Chineza care sa ne protejeze de eventualele agresiuni externe. Dupa evenimentul din Piata Tiananmen au aparut diferentele de opinii despre parteneriatul strategic cu China. Pe de o parte eu am insistat ca ceea ce s-a intamplat in Tiananmen a fost marea opurtunitate pentru solidarizarea cu China si incheierea imediata a acelui parteneriat strategic si pe de alta parte cei cu care argumentam sustineau ca trebuia abandonata idea cu acel parteneriat strategic. Acele convorbiri si argumente au fost rezumate in agenda personala a generalului-maior Emil Macri, fost Director al DSS. De ce in agenda personala a generalului Emil Macri? Cred ca e usor de dedus. Poate ca acum se intelege de ce, dupa arestarea lui Macri la Timisoara, biroul acestuia a fost ravasit de catre oamenii lui Imre Asztalos alias Virgil Magureanu & CO si chiar de ce si cum a murit generalul Emil Macri in penetenciarul de la Timisoara. De retinut ca pozitia generalului Emil Macri nu era a lui, personala, ci a varfului institutiei pe care o reprezenta si chiar a celei la care a fost “parat” Virgil Magureanu. In ciuda opozitiei Securitatii de a se incheia acel parteneriat strategic cu China am luat actiuni pe cont propriu trimitand memorii catre atentia personala a lui Nicolae Ceausescu. O singura data am incercat sa iau legatura cu ambasada Chinei de la Bucuresti dar n-a fost sa fie pentru ca am fost retinut, admonestat si amenintat de aceeasi “sfanta” Securitate.

   Apropo the conferinta de la Helsinki initial se hotarase sa fac parte din delegatia Romaniei si chiar sa iau cuvantul in numele Tarii mele dar, la fel, n-a fost sa fie pentru ca “cineva”, vorba dlui Aurel Rogojan, a hotarat altfel.

   Cu stima, Constantin Dobre

  • Constantin Dobre

   Daca s-ar fi incheiat parteneriatul strategic militar si secret cu China, in mod sigur evolutia ulterioara a Romaniei n-ar fi fost aceeasi, in ciuda oricaror intelegeri si/sau potentiale blocade de tot soiul a celor care deja se intelesesera la Malta ori oriunde aiurea. Eram deja independenti fata de imprumuturile externe, aveam suficiente rezerve valutare si ne-am fi putut usor mentine si valorifica potentialul tehnologic, economic, financiar si cultural in chiar si numai relatia cu China care a fost si este o vasta piata de desfacere a produselor romanesti. Cu alte cuvinte unicul risk pe care ni l-am fi asumat ar fi fost sa “crestem” or sa “cadem” odata cu China. Acum se vede clar: am mizat si actionat prosteste, mai degraba alegand TRADAREA, si consecintele se vad.

   • Anonim

    Cind ar fi trebuit sa aiba loc incheierea acestui parteneriat? Intreb asta doar pentru lamurirea mea.

    Nu cred ca Nicolae Ceausescu l-ar fi refuzat dupa cum nu cred ca succesorul sau l-ar fi acceptat.

    Poate ca nu e tirziu nici acum, daca oferta mai e valabila.

    Intre dispretul Occidentului si agresivitatea Rusiei, Romania nu prea are de ales.

    • Constantin Dobre

     Oricand dupa vizita lui Gorbaciov in Romania, 1987, daca Ceausescu ar fi fost informat despre propunerea mea.
     Sunt si eu convins ca Ceausescu n-ar fi refuzat semnarea acelui parteneriat cu China daca ar fi aflat ca chiar eu am avansat acea propunere.

     Si cum ar fi putut Ceausescu afla despre propunerea mea cu acel parteneriat cu China in conditiile in care nu fusese informat ca am fost dislocat din Valea Jiului in Craiova de catre fostul sef al DSS, general-colonel Nicolae Plesita, si chiar atunci cand Ceausescu a cerut sa fiu adus la Bucuresti pentru dorea sa stea de vorba cu mine i sa raportat ca eu am refuzat orice dialogn cu el. Aceste lucruri le-am aflat chiar din gura fostului adjunct al lui Iulian Vlad, general-maior DSS si subsecretar de stat Alexie Stefan. Intrebandu-l pe Alexie Stefan de ce nu i s-a raportat adevarul lui Nicolae Ceausescu acesta mi-a raspuns ca de frica demiterilor sigure din DSS a celor care l-au dezinformat si ca Securitatea ca institutie nu si-ar fi permis asa ceva.

     Acum e cam tarziu pentru ca la putere in Romania nu se afla Ceausescu or cineva asemenea lui si oricum Romania a fost deja devalizata si distrusa.

     Ar fi o buna idee si acum cu conditia sa sa explice chinezilor adevarul despre acea propunere de parteneriat startegic inca inainte de 1989 iar partea romaneasca sa recunoasca si sa mentina acea propunere.

     • Anonim

      @Constantin Dobre:

      Sa inteleg deci ca ati fost fie un intermediar, fie chiar a fost propunerea dumneavoastra.

      Este surprinzator ca partea chineza nu a actionat oficial, de la guver la guver, de la sef de stat la sef de stat.

 11. telectual ignifug

  Evolutia ulterioara a evenimentelor putea fi evitata in conditiile in care exista o elita demna si puternica, una care sa faca zid impreuna cu poporul, asta e adevarul gol-golut…incat rusineaza. Ati vazut vreun grup de elitisti, ma refer la cei care trambitau din Balconul lui ’90, dar si la cei cu ode prin ziare, care sa stea de vorba cu minerii ori cu muncitorii? I-ati vazut noaptea sa stea printre oameni si sa-i incurajeze, sa le vorbeasca? Obraze subtiri, se poate?! Doar cafeaua se bea in Piata Universitatii! Ce au facut cei pe care i-am dus in carca, ma refer la alianta civica, cea cu zecile de mii de specialisti?

  CE AU FACUT ELITISTII IN CARE NE-AM PUS ATATEA SPERANTE SI PE CARE I-AM IERTAT, IAR SI IAR?

  E SIMPLU: NE-AU TRADAT!

  • Anonim

   Se putea oare dialoga cu cei care strigau ‘moarte intelectualilor’?

   Vedeti aici probe de elitism contemporan: http://www.contributors.ro. Ma refer in primul rind la comentariile articolelor lui Tom Gallagher. Dezgustator este ca i se ridica osanale chiar de catre ai nostri.

 12. telectual ignifug

  Se putea dialoga inainte, chiar mai inainte de a avea unii dintre noi initiativa, in Liga Studentilor, a unei “directii” de relatii cu sindicatele, ne gandeam si la una de contraspionaj, ceva de genul, dupa ce i-am simtit pe copoi ca se asteptau cam la tot ce faceam, prea intuitivi! Apoi povestea cu “noi de-aicea nu plecam”, plimbaricile de asta-toamna am vrut noi sa le facem de-atunci, dar strambau niste nasucuri fine din Ballcon. Tin minte ca eram cateva grupuri cu idei, probabil s-au gandit ca suntem provocatori, mai sa fie! Real, Piata a fost rupta de la inceput intre Ballcon si cei din fata Teatrului – Radulescu, cei care faceau greva foamei, Dinca cu ai lui de la “21 Decembrie”…noaptea cam sufla vantul, mai canta Paţurcă.
  Nu ma mira ca dupa 24 de ani de elitism inca mai cad destui in plasa unora care nu se dezmint. Mai invita un Lese, un folkist …pe furis mai editeaza cateva manuale distruse, mai publica un mistificator dovedit, ca DjuWa sau bOia, astia sunt!

  Dobitocii cu listele nu au inteles ca nu de liste e nevoie, ci sa traiesti sa nu-ti fie jena. Imi pare rau de limbaj.

  • Anonim

   Din nefericire, intotdeauna miscarile contestatare sint intotdeauna divizate. Poate ca ar fi bine sa punenti in scris aceste amintiri. Nu neaparat sa fie publicate ci doar sa nu se piarda. Succes!

 13. Constantin Dobre

  @ anonim

  Nu am fost niciun fel de intermediar. A fost propunerea mea genuina catre niste farisei carora ne le pasa de salvarea Tarii si a neamului romanesc ci doar de propria piele. Cazusem ca un intrus intr-o cloaca a TRADARII, a infratirii si protejarii reciproce Eu am fost doar supravegheat si uneori “inghesuit” ca nu cumva sa le stric jocurile tradarii ce avea sa vina. N-o spun eu ci chiar Alexie Stefan care mi-a zis cam asa: “nimeni de la noi nu va iesit in cale cu ganduri bune ci doar sa va compromita. Priveam la dvs ca la un pestisor aflat intr-un borcan pe biroul meu. Va anticipam toate miscarile si directiile miscarilor functie dupa cum aprindeam si stingeam lampa de pe birou, dupa cum, de cine si din ce directie erati privit si dupa cum va “hraneam”. Ce sa va fi facut dle Dobre? V-ati pus cu o institutie a statului despre care habar n-aveati cat de puternica era si cu ce se ocupa” Astia au fost securistii! Niste misei si abjecti fara tata, fara mama! Fapt de necontestat: oricand serviciile secrete au tradat praful si pulberea sa ales de Tara si Neam.

  Nu e deloc surprinzator ca “partea chineza nu a actionat oficial, de la guver la guver, de la sef de stat la sef de stat”. Chinezii au facut exact ce au facut si romanii dupa Tiananmen (iunie 1989), adica tacerea. Asemanarea dintre ambele cazuri, Tiananmen si decembrie 1989: a fost vorba de afaceri interne. Deosebirea dintre ambele cazuri? Elitele chineze au inchis granitele si s-au rafuit cu tradatorii, fara a avea nevoie de sprijin extern. Elitele noastre, unele desigur dar decisive, au mentinut deschise granitele si s-au alaturat tradatorilor “chiar din primele momente” (apud Iulian Vlad). Cum sa fi actionat partea chineza privind la tradarea romaneasca de Neam si Tara?

  • Anonim

   Multumesc.

   Cred ca inca va puteti adresa cu un memoriu Ambasadei Chineze. Exista sau a existat o asociatie romano-chineza.

   Dispretul Occidentului fata de Romania (vorbesc de politicieni, nu de oamenii obisnuiti care de cele mai multe ori demonstreaza mult mai mult bun simt) nu lasa prea multe solutii. Nici Rusia nu a aratat bunavointa fata de Romania, desi acum ar fi bucuroasa sa ii cada in plasa ca o para malaiata.

   Pseudonimul meu este ‘Anonim’, nu ‘anonim’.

   • Constantin Dobre

    A existat si exista o asociatie romano-chineza care se numeste “CASA ROMANO – CHINEZA” ai carei membri de onoare sunt Ion Iliescu si Emil Constantinescu iar Gen. Col. r. Iulian N. Vlad, consilier al Casei Romano-Chineze. Deschideti link-ul de mai jos, va rog:

    http://www.casarochi.ro/membri/membri-de-onoare/

    Mai bine ma lipsesc de orice demers decat sa ma adresez acelei “case”, din motive lesne de inteles.

    Sigur, daca as fi avut vreodata vreun dialog cu Iulian Vlad in care sa-mi probeze ca niciodata nu sa implicat personal in stoparea propunerii mele pentru un parteneriat strategic secret cu China inainte de decembrie 1989 poate c-as fi facut acelasi demers chiar si acum. Cum n-a fost sa fie, am rezerve sa ma adresez acelei asociatii.

    • Anonim

     Mai ramine ambasada sau chiar guvernul chinez. Oricum, acum sinteti cetatean britanic. Imi pare rau de ce s-a intimplat.

 14. Rapidist

  Moartea “grabita” a regretatului general Emil Macri a fost pusa si in responsabilitatea mai putin regretatului sergiu nicolaescu, cel care a condus comisia de ascundere a adevarului despre evenimentele din decembrie 1989.Conducand, alaturi de generalul Neagu Cosma, comisia de ancheta a fugii lui Pacepa, dar si Directia a II-a a DSS, cea de contrainformatii economice, recunoscut pentru severitatea sa dar si depozitar al unor informatii sensibile despre “elita” politica post-decembrista, generalul Emil Macri a fost unul din adversarii AVS (aport valutar special) si , fara indoiala, caracterul si verticalitatea sa ar fi stanjenit jaful avutiei nationala a Romaniei de catre fostii sai colegi (cei tradatori, desigur…) din UM 0544!
  Documentele amintitei comisii au ramas in unitate, “la lant” cum a ramas in folclor adresa din spatele magazinului “Victoria”, si au fost puse, din ordinul lui Virgil Magureanu, la dispozitia lui Mihai Pelin, ca printre pahare (cam numeroase…), sa-i ajute la scrierea unor carti mai albe sau mai negre, despre Securitate.
  Ca element de meditatie asupra potentialului Directiei a II-a, sa retinem ca actualul europarlamentar Dan Zamfirescu, ofiter de obiectiv la ICE VITROCIM (exportatoare de ciment dar si de placi ceramice de finisaj in persoanele lui Dan Voiculescu si Tanase Constantin -“CONTESS”…) a apartinut acestei directii, devenita Diviziune a SRI si a fost si directorul ziarului “Tricolorul”…

  • Constantin Dobre

   In mod gresit a fost suspectat Sergiu Nicolaescu de moartea ganeralului Emil Macri. Regizorul nu s-a aflat niciodata pe lista de suspecti ai generalului, n-a fost investigat de general sau de subordonatii sai de la Directia a II-a a DSS, n-a fost “detasat” precum protejatii Plesu si Magureanu. Mai degraba cred c-a fost o diversiune cu responsabilitatea regizorului pentru a se ascunde adevaratii vinovati de moartea generalului Emil Macri.
   Cel care sa “bucurat” de atentia de exceptie a generalului Macri a fost Imre Asztalos alias Virgil Magureanu si gasca lui de tradatori si conspiratori. Zic de exceptie pentru ca Macri stia ca Magureanu era protejat si pentru ca masurile propuse de Macri trenau nejustificat la nivelul de sus al DSS a fost nevoie sa-l “parasca” la “Cabinetul 2”, vorba dlui Rogojan, si nu la “Cabinetul 1” unde generalul Macri nu avea acces direct, exceptie seful DSS.

 15. anonim 3

  dl. Dobre, eu, unul, nu prea stiu ce sa cred despre d-ta, nu fiindca ar conta prea mult. …pestisorul de pe birou, hm, sunt convins ca toti securistii incercau metoda intimidarii si incercau sa-ti arate cat de mic esti si cum nu poti face nimic, ca te strivesc cu un gest, e o chestie elementara, uneori functiona, alteori nu, cand ma gandesc cati a tinut ocupati Doina Cornea, nepoata lui Swartzi, e de tot rasul, dadea femeia de lucru la cateva sute, apoi Dinescu care se lauda ca-i carau securistii sacosile, nu stiu caruia ii faceau cumparaturile, fiindca nu avea voie sa paraseasca casa…
  Cel mai “vesel” e ca am avansat, am ajuns in stadiul conspiratiilor care se tin lant , asta e la moda! Acum, ca unii nu ne iubesc, e cert, cum cert e ca nu ne-am recunoaste partile slabe in veci! Trista imbecilitate, in loc sa ne focalizam atentia ca sa iesim rapid din mocirla! Este si unul din motivele pentru care imi repugna elitistii, mental ii tin pe ceilalti inglodati in mocirla.

 16. anonim, cred ca 4

  Domnilor, este bine sa fim reverentiosi! A inventa apa, a o impacheta si a o taia in felii, a sufla praful de pe toba si praf un ochii altora sunt operatiuni specifice elitistilor, speciale carevasazica, nu oricine are acest potential al teoretizarii (terorizarii)! E pentru spiritele inalte, pentru duhurile alese care ies pe hornuri, ceva sinoptic.

 17. anonim

  M-da, cel putin am aflat care este filiatia sacrosanctelor spirite, nu ne lasa s-o uitam. S-au schimbat si vremurile, obedientele, nici catharii nu mai sunt ce-au fost …iar ca sa te revendici de la generatia pasoptista e de tot rasul, ar fi ceva cat se poate de vulgar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.