Sfântul Hristofor şi Ziua Profesorului Ilie Bădescu. La Multi Ani!Ziaristi Online

Sfântul Hristofor şi Ziua Profesorului Ilie Bădescu. La Mulţi Ani! “Destinul este ascuns în Dumnezeu!”

Foto: Dinu Lazar

Foto: Dinu Lazar

Astăzi, 9 mai, dincolo de încărcătura nefastă pe care o poartă această dată în istorie, de zi a ocupaţiei bolşevice a Europei, ne bucurăm de Ziua Independenţei României, de ziua marelui român Lucian Blaga cât si de ziua Sfântului Hristofor şi a Profesorului Ilie Bădescu, ambii demni purtători ai lui Hristos.

Sfântul Hristofor, mucenicul cu cap de câine, a fost propus de noi drept patron al presei.

Profesorul Ilie Bădescu (n. 9.05.1948), îndrumător al generaţiei de la 1989 – 1990, generatoarea Fenomenului Piaţa Universităţii, este doctor în sociologie, profesor universitar şi cercetător. Se poate spune, fără greş, că Profesorul Ilie Bădescu este cel care a reînviat Şcoala de Sociologie Românească readucând-o în adevărata ei matrice naţională. Este director al Institutului de Sociologie al Academiei Române “Dimitrie Gusti” din 2002. În calitate de director, s-a implicat activ în revitalizarea cercetărilor dedicate mediului rural românesc, înfiinţând şi coordonând în cadrul Institutului departamentul Comunităţi şi dezvoltare rurală. Este autorul a numeroase studii, manuale, monografii, enciclopedii şi tratate de sociologie, dintre care amintim Noologia. Cunoaşterea ordinii spirituale a lumii (2002), Tratat de geopolitică (2004), Enciclopedia sociologiei universale (2005), Tratat de sociologie rurală (2009). De asemenea, a dezvoltat revista Sociologia Azi şi a iniţiat, împreună cu regretatul Petre Anghel, proiectul Universitatea Emaus.

Academia.edu găzduieşte pentru cei interesaţi lucrarea sa, Tratat de Geopolitică (Editura Mica Valahia, 2004 – pe site-ul căreia găsiţi mai multe lucrări ale Profesorului). Căutătorii urmelor Sfântului Hristofor de la Ziaristi Online îi urează Profesorului Ilie Bădescu La Mulţi Ani!!!

Vă recomandăm: Dr. Larry Watts şi Prof. Ilie Bădescu, desemnaţi personalităţi ale anului 2014 de către Asociaţia Răsăritul Românesc din Basarabia

Prof. Ilie Bădescu într-un editorial-avertisment: “Niciodată România n-a traversat o criză intelectuală așa de profundă”. Europa de azi în lumina profeției Wilson-iene. Acel 1918 românesc și european…

Prezentăm câteva filmări care ne relevă personalitatea Profesorului Ilie Bădescu:

Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.