PS Ambrozie de Giurgiu despre Legea "Elie Wiesel": "Nu se poate să se scoată legi noaptea împotriva poporului român! Nu se poate să condamni intelectualitatea românească!" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

PS Ambrozie de Giurgiu despre Legea “Elie Wiesel”: “Nu se poate să se scoată legi noaptea împotriva poporului român! Nu se poate să condamni intelectualitatea românească!”

PS Ambrozie impreuna cu marele duhovnic al Ortodoxiei romane, Parintele Arsenie Papacioc

Arhiva: PS Ambrozie impreuna cu marele duhovnic al Ortodoxiei romane, Parintele Arsenie Papacioc, un “bandit legionar” al inchisorilor comuniste

Episcopul de Giurgiu, PS Ambrozie, a afirmat, sâmbătă, la Mănăstirea Putna, unde a oficiat Liturghia, că “nu se poate construi moschee în ţara voievozilor” şi că atunci când duc povara neamului pe umeri “pe unii îi lasă genunchii” şi s-au operat, adăugând: “Bine ar fi să nu ne lase mintea”, transmite Tibi Bujdei pentru Mediafax.

Mii de persoane au asistat, sâmbătă, la Mănăstirea Putna, la Liturghia oficiată de PS Ambrozie, episcopul de Giurgiu, împreună cu mai mulţi episcopi din Ucraina şi Republica Moldova, dar şi cu un sobor de peste 50 de preoţi.

În cuvântul său, PS Ambrozie a criticat aprobarea construirii unei mari moschei în Bucureşti, dar şi prevederi din legea 217/2015, privind interzicerea cultului persoanelor vinovate de genocid.

“E o mare povară să duci neamul pe umerii tăi, spunea părintele Iustin Pârvu. Pe unii îi lasă genunchii”, a spus PS Ambrozie, care a adăugat că unii s-au operat la genunchi.

“Bine ar fi să nu ne lase mintea, cugetul nostru românesc. Nu se poate construi moschee în ţara voievozilor”, a continuat el.

El a arătat că există moschee în Parcul Carol, că este o foarte frumoasă moschee în Constanţa, există Consiliul Consultativ al Cultelor la care, prin rotaţie, fiecare cult recunoscut preia preşedinţia.

Totodată, PS Ambrozie a spus că “nu se poate să se scoată legi noaptea împotriva propriului popor”.

“Nu se poate să condamni intelectualitatea românească care a pătimit atât de mult şi despre care Petre Ţuţea spunea că nu poate descrie atrocităţile petrecute în temniţele şi închisorile româneşti pentru reeducare. (…) Nu putem să repetăm istoria pentru nişte epigoni”, a spus PS Ambrozie.

Ierarhul s-a întrebat cine condamnă astăzi Gulagul, deportările de orice fel, cele din îndepărtata Siberie, “unde copiii se jucau cu craniile părinţilor morţi”, sau deportările din Bărăgan.

La slujba oficiată la Mănăstirea Putna au participat şi comisarul european Corina Creţu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, senatorii PSD de Suceava Ovidiu Donţu şi Neculai Bereanu, dar şi secretarul general al PNL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur şi vicepreşedintele PNL pentru regiunea nord-est, deputatul de Suceava Ioan Bălan.

Integral la: Mediafax via Ziaristi Online

Vedeţi şi: “Cum să fim noi antisemiţi? Niciodată!” PS Ambrozie Sinaitul critică dur “ignoranţa autorităţilor care îi condamnă pe Sfinţii Închisorilor”. VIDEO de la sărbătoarea Schimbării la Faţă a Domnului, pe Muntele Ceahlau

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.