O colecţie emoţionantă de fotografii – "Alăptarea e iubire", încă o săptămână la Palatul Suţu - Ziaristi OnlineZiaristi Online

O colecţie emoţionantă de fotografii – “Alăptarea e iubire”, încă o săptămână la Palatul Suţu

05 Expozitie Alaptarea e Iubire de Cristina Nichitus Roncea la Muzeul Bucuresti - Palatul SutuO colectie emotionanta de fotografii – Alaptarea e iubire

Fotografa Cristina Nichitus Roncea a surprins minunat frumusetea alaptarii si conectarea unica dintre mama si copil

Alaptarea e iubire” este un slogan care mi-a placut din primul moment si este titlul unui proiect fotografic emotionant si curajos. Fotografa Cristina Nichitus Roncea este cea care a surprins minunat intr-o colectie de fotografii frumusetea alaptarii si conectarea unica dintre mama si copil prilejuita de momentele frumoase de alaptare.

Colectia de fotografii cuprinde imagini cu mame care alapteaza bebelusi, copii mai mari sau chiar gemeni si arata inca o data ca alaptarea este un lucru firesc, natural si plin de dragoste. Sper ca mesajul acestui proiect fotografic sa ajunga la cat mai multe viitoare mame, care sa inteleaga ca sa iti alaptezi copilul este un lucru normal si este unul dintre cele mai pretioase daruri pe care le putem oferi bebelusilor nostri.

Am selectat mai jos doar cateva din aceste fotografii, mi-a fost tare greu sa aleg pentru ca fiecare imagine pare a spune o poveste frumoasa despre alaptare si dragoste de mama. Daca va doriti sa vedeti intreaga expozitie va invit sa mergeti la Palatul Sutu din Piata Universitatii pentru a vedea aceste fotografii si a va bucura de atmosfera plina de liniste si iubire pe care o transmit. Expozitia mai este deschisa doar pana pe 20 noiembrie si sper sa aiba parte de cat mai multi vizitatori.

O parte din proiectele Cristinei Nichitus Roncea le puteti descoperi si pe pagina ei de Facebook, aici.

Raluca Olteanu

Expoziție foto – ”Alăptarea e Iubire”

Până pe 20 noiembrie 2015, vă invit la o expoziție foto minunată – Alăptarea e Iubire

Dacă vă faceți drum pe la Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suţu, puteți admira tablourile expuse afară. Fotografiile sunt realizate de Cristina Nichituş Roncea, expoziția fiind organizată în parteneriat cu Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare (Mara Popescu, dr. Roxana Hristianovici şi dr. Iulia Cristiana Balint-Boia).

Din păcate, rata de alăptare în România este foarte mică – aș vrea să cred că acum este puțin mai mare de 12,6%, cât era în 2011. Iar motivele sunt multiple. Printre acestea se numără lipsa de informare corectă (a părinților, a cadrelor medicale etc.) și faptul că în jurul lor, mamele nu prea văd alte mame alăptând, nu au contact cu acest ”fenomen”.

Această expoziție, plasată timp de o lună ”în văzul tuturor”, la nivelul trecătorilor, și-a propus să arate cât de firească, normală și naturala este alăptarea. Mame cu copii de vârste diferite, îmbrăcați în ii naționale, au fost modelele Cristinei Nichituş Roncea și îndeamnă trecătorii să se gândească la tradițiile românești și la naturalețea procesului de alăptare.

Printre tablouri sunt incluse și mesaje extrase din recomandările OMS privind alăptarea (exclusiv până la 6 luni și în paralel cu diversificarea până la minim 2 ani). Trecătorii pot vedea că este perfect natural ca mamele să își alăpteze copiii nou-născuți sau mai mari (OMS nu ”impune” o vârstă limită), gemenii, copii de vârste diferite (în tandem). Ba chiar o mamă își poate alăpta copilul dacă este însărcinată.

Sincer, inițial eu am avut o problemă cu titlul acestei expoziții.  Mamele care nu alăptează s-ar fi putut simți ”acuzate” că nu și-ar iubi copiii. Însă nu este așa!

Lactația are la bază un proces hormonal. În timpul alăptării, creierul mamei eliberează hormonul oxitocină, care mai este denumit și hormonul iubirii (al dragostei, al fericirii, al atașamentului). De aici vine de fapt numele acestei expoziții foto!

Personal (și egoist), abia aştept să se termine această expoziție (și cele viitoare, dacă vor mai fi programate), să ne putem lua acasă tabloul, să îl admirăm doar noi. Dar mai aștept răbdătoare, cu gândul că alături de celelalte tablouri ajută la afișarea publică a alăptării ca act cât se poate de firesc. La final, vă fac poftă cu câteva imagini ”din stradă”, să ieșiți la plimbare în aceste zile însorite.

Sursa: SebaBaby

Preluare: Ziaristi Online

09 Expozitie Alaptarea e Iubire de Cristina Nichitus Roncea la Muzeul Bucuresti - Palatul Sutu 06 Expozitie Alaptarea e Iubire de Cristina Nichitus Roncea la Muzeul Bucuresti - Palatul Sutu 04 Expozitie Alaptarea e Iubire de Cristina Nichitus Roncea la Muzeul Bucuresti - Palatul Sutu 03 Expozitie Alaptarea e Iubire de Cristina Nichitus Roncea la Muzeul Bucuresti - Palatul Sutu 02 Expozitie Alaptarea e Iubire de Cristina Nichitus Roncea la Muzeul Bucuresti - Palatul Sutu 0 Expozitie Alaptarea e Iubire de Cristina Nichitus Roncea la Muzeul Bucuresti - Palatul Sutu 07 Expozitie Alaptarea e Iubire de Cristina Nichitus Roncea la Muzeul Bucuresti - Palatul Sutu

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.