Basescu vrea desecretizarea contractului Rosia Montana Gold Corporation. Reteaua Soros si opozantii proiectului - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Basescu vrea desecretizarea contractului Rosia Montana Gold Corporation. Reteaua Soros si opozantii proiectului

Pe langa eventuala renegociere a actualelor conditii contractuale dintre statul roman si compania Gabriel Resources, presedintele Romaniei, Traian Basescu, vrea si desecretizarea contractului Rosia Montana Gold Corporation (RMGC). Informatia a fost facuta publica in exclusivitate de portalul ZiaristiOnline.Ro, care a publicat o filmare de la discutiile avute pe 29 august in primaria comunei Rosia Montana intre presedinte si sustinatorii, pe de-o parte si respectiv, opozantii proiectului minier. Vezi
Basescu si “salvatorii” de la Rosia Montana: “Mintiti seful statului! Sunteti bolsevici!”. VIDEO EXCLUSIV Ziaristi Online »
Dialogul cu “opozantii” a fost in mai multe randuri destul de aprins, debutand cu invitatia facuta de Traian Basescu lui Eugen David, presedintele Alburnus Maior, de a parasi biroul primarului daca este prea nervos. Reprezentantii opozitiei, in mod special Eugen David si Zeno Cornea, au fost catalogati de presedinte drept mincinosi si adepti ai unor practici de tip bolsevic, din cauza vehementei cu care contestau proiectul prezentand date false. “Cum credeti ca un sef de stat poate fi mintit asa senin si cu un aer atotcunoscator?”, i-a intrebat presedintele Basescu pe cei doi. “Discutati cu presedintele Romaniei!”, s-a revoltat Basescu dupa ce i-a mai acuzat o data ca prezinta date eronate si valori deformate pe care probabil le distribuie si televiziunilor. ““Salvatorii” aflati la discutia cu seful statului au sustinut ca 10 biserici si opt cimitire vor fi complet distruse. In realitate este vorba de o casa de rugaciune penticostala si doua biserici, una ortodoxa si una greco-catolica, aflate in satul Corna, cladiri care nu sunt monumente istorice si cu ai carei pastori RMGC se afla in negocieri pentru mutarea sau reconstruirea lor. Dupa ce insusi Eugen David a afirmat la FanFest ca mai sunt doar circa 50 de persoane care se opun proiectului, reprezentantii opozitiei au afirmat in fata presedintelui ca este vorba de peste 250 de familii. Totodata Zeno Cornea, de la organizatia succesoare Fundatiei Soros in Rosia Montana, a sustinut ca statului roman ii va reveni doar 0,6% din intregul profit, fiind contrazis de mai multe ori de Traian Basescu, presedintele subliinind ca se afla a cincea oara la Rosia Montana si stie foarte bine cifrele proiectului. “Cu astfel de date eronate v-ati auto-discreditat in fata mea. Nu pot sa va mai cred”, a spus Basescu destul de categoric. Participatia nediluabila a statului in proiect, fara a investi nimic, este de 19,31%, la care se adauga 4% redevente plus taxe si impozite. Conform datelor publice furnizate de RMGC, se estimeaza ca profitul net al statului roman va fi de 1,8 miliarde euro din totalul de 3,1 miliarde rezultate in urma extragerii a circa 250 de tone aur si 900 de argint, dupa cheltuieli. Zeno Cornea a mai emis o enormitate, si anume ca rezerva BNR era in 1989 de 296,5 tone, fata de 103 tone în prezent, realitatea fiind ca aceasta era de 60 de tone.
Crearea de locuri de munca si aurul adus bugetului national fac ca acest proiect sa fie de interes national, a afirmat presedintele, Eugen David replicand ca “nu il intereseaza interesul national ci viata lui”. In privinta contractului, presedintele Traian Basescu a mai adaugat ca “este de interes public atat de mare incat trebuie desecretizat”. “Nu vad nici o problema in desecretizarea contractului. Trebui desecretizat!”, a conchis Basescu.

Vezi si analiza Roncea.ro: Rosia Montana. Dreptatea lui Basescu si pedalagiii lui Soros pentru “Tinutul Secuiesc”. Ceva e putred in “Transylvania Verde”

Zilele trecute am aflat din presa ca aproape 30 de ONG-uri de mediu ii cer presedintelui Romaniei, Traian Basescu, “să îşi retragă recentele declaraţii referitoare la proiectul de la Roşia Montană”. La o simpla cautare pe Google cu aceste cuvinte cheie – Basescu+Rosia Montana+30 de organizatii -, observam ca stirea a avut un impact “covarsitor”: zeci de mii de rezultate.

In fond ce declarase Basescu, atat de revoltator? O data, in urma cu zece zile, preşedintele Traian Băsescu a declarat la tabara tinerilor romani de la Sulina, că proiectul de la Roşia Montană “trebuie făcut”, pentru că România are nevoie de acesta, “dar cu condiţia să fie renegociată partajarea beneficiilor”, şeful statului adăugând că acest proiect nu poate fi pornit fără avizul Comisiei Europene. Apoi, a doua oara, preşedintele Traian Băsescu a declarat, lunea trecuta, la TVR, că proiectul Roşia Montană trebuie să înceapă, menţionând că statul are nevoie de aur pentru a-l duce în rezervele BNR, care trebuie să ajungă la 200 de tone. Practic, s-au subliniat doua aspecte de interes national: renegocierea contractului in favoarea tarii si marirea rezervei de aur a Romaniei. Chestiuni de bun simt, cel putin. Plus, in ce priveste aspectul ecologic: mentionarea necesitatii avizului Comisiei Europene.

Asa ca m-am intrebat si eu, ca tot ziaristul, cine sunt cele 30 de organizatii atat de deranjate de aceste afirmatii pana la a-i interzice presedintelui Romaniei sa-si exercite prerogativele reprezentand interesele Romaniei in discursul public. Consultand primele pagini Google din zecile de mii de rezultate evidentiate mai sus mi-a fost insa imposibil sa aflu. Am mers asadar la stirea de baza, de la care a pornit tavalugul semi-informational: Mediafax – Mai multe ONG-uri de mediu îi cer lui Băsescu să îşi retragă declaraţiile despre Roşia Montană. Nici acolo, nimic altceva despre autorii edictului de interzicere a liberei exprimari prezidentiale, decat ca este vorba de “circa 30 de organizaţii non-guvernamentale de mediu”. Mai sa fie, mai sa fie. Se pare ca pana si redactorului Mediafax i-a cam fost rusine sa dea stirea corecta, ca sa nu cada in ridicol. Pentru ca, folosindu-mi capacitatile supranaturale, am reusit intr-un sfarsit sa aflu ca marea organizatie “de mediu” emitenta a “Protestului contra declaratiilor presedintelui Romaniei” este… Clubul de Cicloturism Napoca. Bravos, fratilor! Biciclistii din Cluj ii interzic presedintelui Romaniei sa vorbeasca pe o tema nationala: ce facem cu Rosia Montana!

Dreptul lor, dreptul biciclistilor. Acum, ca tot am aflat de unde a pornit “Protestul”, mi-am zis sa vad si cine sunt organizatiile co-semnatare. In primul rand, la protestul biciclistilor s-a raliat “Coalitia pentru Mediu”, aparuta in 2009, in ciclul “Coalitiilor” de toate felurile pamantului si al carei secretariat, ni se spune, este asigurat de “Fundatia Terra Mileniul III”. Intre multele organizatii ale “Coalitiei”, real-ecologiste sau afacerist-ecologiste (cum ar fi cele din minciocul lui Sorin Ovidiu Vintu, recte “guvernatorul Deltei Dunarii” Liviu Mihaiu si musul sau, Dragos Bucurenciu), apar insa si unele mai “speciale”, cu tinte extremist-separatiste: ca Asociaţia Ţinutul Secuiesc Verde, Societatea Carpatina Ardeleana-Transylvaneana sau Asociaţia Transilvania Verde si umbrela “regionala” a “Transylvaniei autentice”, Fundatia pentru Parteneriat. Acceptarea lor in randurile “Coalitiei” indica implicit si faptul ca scopurile acesteia depasesc cadrul “ecologist”. Majoritatea acestor organizatii se afla si pe lista semnatarilor celebrului “Protest”, la care se mai adauga si WWF-Romania, condusa in prezent de un cunoscut militant pentru autonomia “Tinutului Secuiesc” – Magor Csibi, la randul lui un pedalagiu pentru “Tinutul Secuiesc” via Hotnews si asa-zisul proiect “Think Outside the Box“, finantat de milionarii unguri Arpad si Gyarfas Kurko de la Apemin Tusnad, sponsori ai manifestarilor extremiste maghiare de la “Tusvanyos” si “Balvanyos”. In paranteza fie spus, este o rusine atat pentru prestigioasa World Wide Fund cat si pentru Serviciul Roman de Informatii, ca un extremist separatist ca Magor Csibi a ajuns Director de Program WWF-Romania. Sa mai punctam si ca impotriva ideii lui Basescu privind aurul pentru rezervele tarii a sarit din baie si “securistul bun” al lui Andrei Plesu, Daniel Daianu, unde-altundeva decat pe portalul sorosit HotNews, dar si Peter Eckstein Kovacs, consilier prezidential (?!).

Pentru a completa lista sponsorilor ecologist-separatistilor din Romania revenim la “Fundatia Terra Mileniul III” si “Coalitia pentru Mediu”. Desi pe site-ul “Coalitiei” nu aflam cam de unde au venit fondurile pentru infiintarea ei – si cum probabil din cele 69 de organizatii ale ei numai vreo trei-patru stiu exact – consultand unul dintre principalii sponsori ai destructurarii natiunilor est-europene am aflat ca “Terra Mileniul III” a primit in perioada 2008 – 2009, printre altele si pentru “a dezvolta capacitatea ONG-urilor ecologiste de a sustine activitati de lobby in impunerea politicilor de mediu” un “grant” de 109,940 dolari din partea CEE Trust. Daca credeati ca ecologia se face pe gratis, prin activitati de voluntariat, ei bine, nu. “CEE Trust – Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe”, un nume pompos care pare sa reprezinte o titulatura oficiala a statului american – o modalitate frecventa de a mistifica prin impostura (vezi si cazul Tatiana Alina Mungiu si ONG-ul ei de lift, “Societatea Academica din Romania”, numele de la infiintare al Academiei Romane) – este de fapt un fond constituit dintr-un grup privat de donatori, respectiv Atlantic Philanthropies, Charles Stewart Mott Foundation, Ford Foundation, German Marshall Fund of the United States, Rockefeller Brothers Fund si nelipsitul Open Society Institute al “filantropului” internationalist George Soros.

Miliardarul cu multiple cetatenii George Soros, evreu-american originar din Ungaria, in cazul in care nu ati observat pana acum, este principalul opozant al Proiectului Rosia Montana si sponsor al majoritatii organizatiilor “ecologiste” ale “societatii civile” care se impotrivesc exploatarii aurului din Apuseni, in frunte cu Reteaua Deschisa Soros (Soros Open Network) activa in Romania prin Renate Weber (europarlamentar PNL de Dorohoi) si Ilona Mihaies (sotia adjunctului lui Horia Roman Patapievici de la ICR, Mircea Mihaies) – Vezi SCHEMA mai jos.

Motivele, schitate, sunt trei: 1) ca actionar la compania minieră Newmont Mining Corp, care face parte din Gabriel Resources si speculant de meserie (pe vremuri, in Romania, acesti oameni se numeau bisnitari) si-a dorit ca prin campania sa “ecologista” sa scada pretul actiunilor pentru a cumpara mai multe, mai ieftin; 2) ca vector al principalelor operatiuni antiromanesti din Romania (de la infiltrarea oamenilor retelei sale in institutiile de forta ale statului la promovarea anticrestinismului si a inversionismului sexual, de la militarea pentru autonomie pe criterii etnice dupa modelul Kosovo la impunerea “moldovenismului” in Basarabia si a sintagmei “romi” pentru tiganii din Romania) are ambitia si placerea ca tara noastra sa ramana blocata financiar; si 3) obsesia Transilvania – ca odata si odata Transilvania va fi din nou parte a “Ungariei milenare” (evident, daca faci planuri pe termen lung iei in considerare si faptul ca UE si NATO vor sfarsi intr-o zi, la fel ca URSS si Pactul de la Varsovia).

Ca sa ne intoarcem la oile noastre pepenist-ecologiste (verzi pe dinafara, rosii pe dinauntru), “Terra Mileniul III” impreuna cu asociatia “guvernatorului” lui Vintu, un alt “salvator” pana nu mai ramane nimic de salvat, al “Dunarii si Deltei”, s-au intrecut anul trecut in a acorda “Premiile de mediu” ale Romaniei. Intre “castigatori”, ce sa vezi?, “salvatorii” de la Rosia Montana si Vama Veche: Renate Weber, Monica Macovei, Daciana Sarbu si celebrul rezervist MApN si activist ONG Mircea Toma, impreuna cu “echipa Reporterii Realitatii” si “echipa Think Outside the Box”. Amuzant, nu? Iei bani de la Vintu si Soros, premiezi “golanasii” lui Vintu si trepadusii lui Soros.

Ca vorbim de bani: bietii naivi care s-au agitat pe la FanFest faceau o colecta de ajutorare a organizatorilor, pe Facebook. La un moment dat se felicitau ca reusisera sa stranga din donatii 97 de euro! Si “lupta continua!”. Saracii “idioti utili” – vorba lui Lenin – si “saracii” manipulatori. Poate o informatie chiar utila pentru naiv-ecologisti ar fi ca Agentia lui Mircea Toma – finantata de acelasi CEE Trust (desi scrie foarte mic) dar si direct de Fundatia Soros – a inhatat pentru astfel de activitati de “voluntariat-civic” un “grant” de 99.910 USD? Dupa ce, cu ceva timp inainte, pentru un Raport amarat de la euro-parlamentare agatase vreo 17.000 de USD? Poate ar trebui ca “Active UATC-ul” tinerilor casatoriti cu vila ultra-centrala Mircea Toma si Teo Zabava sa prezinte si un bilant anual cu toate sumele incasate. Pentru “Transparency”, nu altceva. Ce-ati zice daca ar atinge un total de jumatate de milion de euro?!

Sa mai dam cateva exemple, provenite, subliniez, dintr-o singura sursa de venit. “Societatea Academica Romana” a ayatollahei “societatii civile” Tatiana Alina Mungiu Pippidi (TAMP) a primit pentru crearea “Coalitiei pentru Universitati Curate” o data 95.500 USD si, apoi, pentru “intarirea” ei, inca 93.500 USD. “Coalitie” din cadrul “Aliantei pentru o Romanie Curata” (cu care TAMP-ar vrea sa se prezinte in alegeri ca sa ridice nivelul umorului in Romania) si care are, normal, reprezentanti pentru Banat si Transilvania. Daca vreti sa va amuzati singuri cu cati bani au primit “non-profitii” nostri de la CEE Trust – pentru tigani “fara numar” – intrati aici.

Sa mai adaug, la capitolul “bani pentru ecologismul fara frontiere”: umbrela “regionala” care se suprapune, intamplator, pe teritoriul “maghiarilor-carpatini”, Fundatia pentru Parteneriat, a primit de la CEE Trust 155.000 USD, pentru “intarirea filantropiei in Romania”. Si, apoi, inca 500.000 de USD (ati citit bine!), pentru “dezvoltarea comunitatii fundatiilor din Romania”. Pai nu de-asta primise si partenera ei, “Terra Mileniul III”, vreo 109,940 USD? Si nu tot de aia, pentru crearea aceleiasi “Coalitii pentru Mediu”, primise “Societatea Carpatina Ardeleana-Transylvaneana” un alt “grantulet”, de doar 61.560 USD?

Ca sa inchei: ceva e putred in “Transylvania” asta care, “toata”, se opune Proiectului Rosia Montana pe banii tovarasului George Soros. Exista, insa, totusi, si oameni de buna credinta, care sunt impotriva exploatarii din motive de prezervare a patrimoniului istoric sau a chiar a mediului. Pentru a ma edifica asupra acestor aspecte raspund invitatiei Fundatiei Ion Gavrila Ogoranu si ma voi afla maine la Rosia Montana la tabara organizata de militantii nationalisti in Muntii Apuseni.

PLANSE

1. Conexiunea GDS – Structurile statului, politica, presa, “societatea civila”

Plansa 1. Pentru salvare si vizualizare in format mare, click mai jos:

2. Conexiunea UDMR (Cotroceni, Guvern) – Transylvania Trust, ONG-uri

Plansa 2. Pentru salvare si vizualizare in format mare, click mai jos:

Vezi si: “Ecologistul” Soros a cumparat noi actiuni la Rosia Montana prin Newmont Mining Corp. DOVADA FOTO/DOC

Multumiri: Zoso.ro

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.