Iulian Urban il pune la punct pe Robert Turcescu: "Un om de nimic, care doar mimeaza lupta impotriva sistemului politic ticalosit" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Iulian Urban il pune la punct pe Robert Turcescu: “Un om de nimic, care doar mimeaza lupta impotriva sistemului politic ticalosit”

Turcescu-deontologul-lui-Vintu-in-apararea-mogululuiIulian Urban comenteaza pe Facebook pretentiile pseudo-jurnalistului pseudo-colonel de la B1 de a-l da in judecata pe Mircea Badea pentru un pretins “atentat la toleranta”:

Tiganusul B1 Robert Turcescu“Intai de toate am prieteni buni care lucreaza in firma de media a lui Turcescu si le stimez munca si ce fac ei acolo.
Dar, pentru mine, Robert Turcescu va ramane un om de nimic, care doar mimeaza lupta impotriva sistemului politic “ticalosit”
Da, am luptat si castigat procese pentru multi jurnalisti, unele grele sau unele gen George Roncea vs. Masonerie, la care 95% din juristi nici nu aveau curaj sa se gandeasca.
Ei bine, Robert Turcescu, in 2009, cand eu eram abia intrat in Senat si unde de buna-credinta (asa cum am dovedit ulterior prin tot ce am facut) ma luptam cu toata coruptia si mizeria pe care o gasisem acolo, era asa cum puteti citi in postarea mea din 2009, contrariat de faptul ca sunt un citez “personaj nimerit aiurea in politica”. Adica nu eram PILA nimanui. Niciodata acest “mare” jurnalist nu si-a cerut scuze, dovedind ca are constiinta si moralitatea… anemice! Si acum ce vrea el? Sprijin impotriva lui Mircea Badea pentru ca Badea l-a jignit asa cum el m-a jignit pe mine in 2009? Si ce diferenta este intre acel caz si asta, pentru ca eu efectiv am fost si ramas ala “ales de cetateni fara sa fie pila politica a nimanui”. Daca si asta este o vina, atunci Turcescu isi merita soarta.

PS – in 2009, Turcescu era inrolat in ARMATA de la Realitatea FM si Realitatea TV (a lui Sorin Ovidiu Vintu) si incepuse lupta cu “tiranul Basescu” …(acum ii linge pingelele – nota Z.O.).

Cititi postarea mea din 2009!

Sunt un personaj nimerit aiurea prin politica ?!

Iulian Urban Senator RomanBiroul de presa al Senatorului Urban Iulian a trimis presei o declaratie politica care se poate citi aici http://www.urbaniulian.ro/2009/03/01/scuzati-ma-ca-m-am-nascut-roman/#comment-68884.
Nu imi dau seama exact ce anume a trezit reactia de mai jos, a lui Robert Turcescu de la Realitatea FM, insa cu siguranta ca jurnalistul in cauza, are o mare problema cu politicienii tineri.
Nu inteleg de asemenea ce trebuie inteles prin “personaj nimerit aiurea prin politica“, incat tind sa inteleg ca marea frustrare a lui Robert Turcescu, vine din faptul ca, nu a gasit nimic compromitator in trecutul lui Urban Iulian, care sa demonstreze apartenenta la gasti infractionale, care in opinia lui, ar fi conditia sine qva non pentru a accede in politica romaneasca.
Sau poate ca l-a deranjat faptul ca mai vorbeste cineva si despre romani ? Daca sunt posturi TV care fac audienta scotand la iveala ce este mai rau in aceasta tara, care fac vedete din violatori, din talhari, din smenari, din criminali, si care uita ca in aceasta tara mai traiesc si oameni adevarati, care merita poate, sa se vorbeasca si despre ei, despre realizarile lor, atunci ma scuzati insa vreau sa ma consider ” personaj nimerit aiurea in politica” si stiind ca am langa mine milioanele de romani cinstiti, care muncesc, despre care nu vorbeste nimeni, care duc o viata de anonimat.
Ma scuzati d-lor jurnalisti, insa , daca in prim-planul presei romanesti  nu ajungi decat daca furi, jefuiesti, violezi, incalci legile, esti corupt, si pentru faptele bune esti pomenit in cele mai bune cazuri, doar post-mortem, atunci aceasta tara are o mare problema ; atunci inseamna ca la noi in Romania nu se mai face jurnalism, ci se practica sportul asmutirii fratilor impotriva fratilor, sportul elogiului adus necinstei. Inseamna ca traim in putreziciune, daca numai hoiturile si mizeria haznalei fac audienta.
Nu de alta insa m-am intalnit cu Robert Turcescu joi, cand am fost la Realitatea FM unde am fost chemat de Tudor pe tema pasapoartelor biometrice, si a intins mana .
Asta ne caracterizeaza oare ? Pe fata dam mana, suntem politicosi, si pe la spate aruncam cu rahat in tot ce misca ?
Tin minte cand Robert Turcescu a incercat la o emisiune sa il tutuiasca pe Voiculescu, si cand acesta l-a intrebat ” dar tu cu cine vorbesti asa ? ” , a dat in balbaiala. Si ce ar trebui sa fac acum ca tot am nimerit aiurea in politica ? sa ma rusinez si sa plec acasa ? sa ma alatur hoardelor care fura , care mint , care inseala ? Asa ma vor unii jurnalisti ? Imi pare rau sa va dezamagesc, insa dinspre ei bate un vant de ura, de invidie. Cand isi vor abandona unii guru din presa romaneasca, care critica tot ce misca in aceasta tara, pozitia de critici si vor incerca sa faca ei ceva pentru aceasta tara ? Adica cand vor intra in politica , cum o vor face? Mituind, lustruind funduri de stabi sau persoane influente ?
Poate ca de aia a ajuns natiunea romana aici, nu credeti ? daca ai oameni care de dimineata pana seara nu fac decat sa toace, sa umple sufletul romanilor de venin , de neincredere, ce pretentie mai avem ? Iata cat de actuala este atunci aceasta reflectie : scuzati-ma ca, m-am nascut roman!


From: robert.turcescu@realitatea.net
Date: Sun, 1 Mar 2009 11:03:50 +0000

To: Biroul de presa al Senatorului Urban Iulian

Subject: Re: Scuzati-ma ca m-am nascut roman !
Prietene, scuteste-mi, te rog casuta postala de aberatiile acestui personaj nimerit aiurea prin politica! Sent from my BlackBerry® wireless device


From: Senator Urban Iulian
Date: Sun, 1 Mar 2009 12:12:04 +0200
To: <redactie@realitateafm.net>
Subject: Scuzati-ma ca m-am nascut roman !
http://www.urbaniulian.ro/2009/03/01/scuzati-ma-ca-m-am-nascut-roman/

Scuzati-ma ca m-am nascut roman !

Raportul Departamentului de Stat al USA spune ca Romania s-a afla in topul tarilor la nivel mondial implicate in spalarea de bani. Activitatile de spalare de bani sunt comise in special de organizatii de crima organizata internationale care actioneaza in Romania sub acoperirea unor companii. [ vezi lista celor mai mari tranzactii in care au fost implicate companii romanesti in 2007-2008 – sic !]
Eu nu sunt total de acord cu acest raport.
Nu am cum sa nu fiu nationalist si spun asta , pentru ca, dupa ce romanii ca natiune au fost linsati mediatic in lumea intreaga, ajungand sa fim numiti violatorii si criminalii Europei, ei bine, nu pot sa asist pasiv cum Romania este transformata intr-una din tarile cu risc ridicat din lume,alaturi de natiuni precum Siria, Irak sau Iran, unde se comit fraude, se spala bani, in vreme ce “fete mari” precum Elvetia, Franta sau chiar US sunt plasate intre cele mai putin corupte tari din lume. Adica, scuzati-ma ca m-am nascut roman; Nu vreau sa bag sub pres problemele pe care le avem aici la noi acasa, insa nici sa mi se spuna ca Romania a devenit placa turnanta a traficului de droguri, spalarii de bani, finantarii terorismului si coruptiei la nivel mondial.
Contrabanda transfrontaliera cu bunuri contrafacute, evaziunile fiscale, si fraudele cu credite de consum sunt alte tipuri de infractiuni financiare raspandite in Romania, arata raportul Departamentului de Stat cu privire la traficul de droguri, care contine un capitol consacrat spalarii de bani si infractiunilor financiare. Adica suntem intr-o situatie mai rea decat Venezuela sau Columbia, adica Cartelul de la Bogota este un fel de mic copil fata de temutii infractori internationali care terorizeaza in sistem Rambo mall-urile din tara noastra. Sigur, o bataie la mall la Bucuresti, este considerata mult mai ingrijoratoare, decat americanul care a tras cu mitraliera intr-un mall din US si a trimis pe lumea cealalta 6 conationali.
Va spun eu, totul depinde de cum iti vinzi imaginea. Daca Romania si-a creat notorietate in anii ’90 cand , contra unor sume modice, era groapa de gunoi si reziduri chimice a bogatilor din vestul UE, daca tot am permis sa devenim criminalii Europei, fiind linsati mediatic in Italia, Franta , Anglia sau Elvetia, acum vad ca permitem sa se spuna despre noi, ca suntem suma tuturor rautatilor care se petrec in lume la nivel mondial.
Bai ma lasati ?! Stalin zicea ca nimeni nu se naste nevinovat. Asa ca repet, daca tot m-am nascut cu acest stigmat ca sunt roman, atunci macar aleg sa ma impotrivesc aberatiilor care vor sa ne transforme pe noi romanii, intr-un fel de Bula , de pacalici universal. Si aici este de vina, nu numai clasa politica dar si marea masa a jurnalistilor care, cu rare exceptii, mai ridica vocea sa apere demnitatea natiunii romane. Sedusi de povara ratingului, ce mai conteaza sa dam cu poporul roman de pamant ? Cat de curand o sa ne para rau ca am permis sa ajungem aici si sa ne lasam calcati in picioare.
Demnitatea unei natiuni se castiga, nu se cumpara la piata.
De ce nu apara jurnalistii romanii , demnitatea natiunii noastre ? De ce pun pe prima pagina a ziarelor neajunsurile, si nu vorbesc nimic de romanii care fac cinste acestei tari, care au realizari ? Daca iesi pe strada si intrebi tinerii cate chestii negative stiu despre Romania , o sa iti vorbeasca fara sa se repete 1 ora; Daca-i intrebi de romani celebri, de inventatorul insulinei, de artisti celebri, matematicieni, o sa clatine tamp din cap si o sa spuna ca ei nu cunosc sa fi existat vreodata asemenea romani.
Ne ingropam prea usor sub un munte de rahat, tot ce a fost, si este bun in aceasta tara, si distrugem astfel orice sansa sa mai apara in viitor asemenea romani ! Chiar nu realizam acest lucru ?
Gavril Secuianu spune – Elvetia este spalatoria de bani a lumii si nu Romania.
Romania e absolut ridicol de neinsemnata in traficul international de spalare a banilor, investitiile straine sunt in mare majoritate ale unor firme mari, nu ale unor persoane particulare.
Locul 1 in Europa la spalat si ascuns banii “negri” e ocupat de Elvetia, fapt ce a starnit de multe ori furia UE si USA. Recent, amenintata cu retragerea licentei, banca semi-falimentara UBS a acceptat sa plateasca o amenda de circa 400 milioane $ si sa livreze identiatea si conturile a circa 54.000 de clienti americani banuiti de frauda si spalare de bani in Elvetia.
Dupa anunt, in doar cateva zile, peste 1.000 de miliarde de $ au iesit din Elvetia prin transferuri spre alte paradise fiscale.
La criminalitatea financiara, Elvetia ocupa de departe primul loc in Europa, bancile elvetiene ocupandu-se activ de asta, sub pretext de “secret bancar”.
La crima organizata, locul 1 in Europa e ocupat de mafiile din Italia, cea siciliana Cosa Nostra, si cele calabreza si napolitana, Camorra si N’Draghetta. In top urmeaza mafia rusa, extrem de violenta si care nu ezita sa ucida oameni de afaceri, magistrati sau politicieni din Rusia, Bulgaria, Ucraina.
La contrabanda si trafic de fiinte vii, fake-uri, arme, etc. primul loc in Europa, potrivit Interpol, e ocupat de retele mafiote albaneze. Albanezii, in special cei din nord, sunt organizati social ca tiganii de la noi, pe clanuri familiale. Iar contrabanda e o ocupatie traditionala de familie inca de pe vremea otomanilor.
Criminalitatea in Romania e una dintre cele mai mici din Europa si una dintre cele mai putin violente. Presa face multa gargara, pt. ca nu e ca aia din Franta care evita sa publice statistica politiei franceze, cu 33 de spargeri si talharii de banci in numai o luna, doar in Paris ! Peste 2 milioane de infractiuni comise in Franta in 2008! Ati auzit in presa de asta? In Italia romanii comit sub 2 % din totalul numarului de violuri din aceasta tara, in vreme ce italienii, se specializeaza in ultima vreme in infractiuni de pedofilie impotriva copiilor romanio. Nu, ei stiu sa isi apere imaginea, oricat de ipocrit ar fi necesar, in vreme ce noi romanii, ne lasam scuipati fara sa avem nici cea mai mica reactie.
Noi ne spalam rufele in public, alte tari isi protejeaza cu maxima discretie neajunsurile de sistem.
S-ar putea in ritmul acesta, si cu aceasta lipsa de reactie a politicienilor romani, sa ne trezim in curand ca suntem statul terorist numarul 1 al lumii ! Si poate ne vor servi si o bomba nucleara, ca sa scape de noi !
Aceasta este declaratia mea politica, pe care o sustin si semnez.

Urban I. Iulian
Senator de Ilfov
Grupul Parlamentar al PDL din Senat
Vicepresedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei

Sursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.