Cine i-a lasat pe tiganii mafioti din Craiova sa zboare pana in Mexic, SUA si Canada? Daca CIA, FBI, SRI, DGIPI, DIICOT, CNI si CSAT stiu, cine si de ce protejeaza clanurile tiganesti? - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Cine i-a lasat pe tiganii mafioti din Craiova sa zboare pana in Mexic, SUA si Canada? Daca CIA, FBI, SRI, DGIPI, DIICOT, CNI si CSAT stiu, cine si de ce protejeaza clanurile tiganesti?

nasul Georgel l-a uitat pe finul COPERTA REXMafia tiganeasca din Craiova nu este de ieri de azi. Pe vremea regimului comunist clanurile tiganesti au fost tinute in frau. O data cu venirea democratiei si apetenta politicienilor locali la functii si bani, de la Berceanu in jos, mafia tiganeasca a prins tupeu, ajungand sa controleze atat politicieni cat si, mai ales, chiar pe cei care trebuiau sa le vina de hac: armate de politisti; acum corupte pana in maduva oaselor. Triunghiul coruptiei politicienii locali – politia si serviciile de informatii corupte – mafia tiganeasca le-a adus, tuturor celor nominalizati, timp de 23 de ani, numai… aur. Persoane care raporteaza venit nul, zero, anu de an, isi ridica vila de milioane de euro, de multe ori pe aceeasi strada si la concurenta cu procurori si politisti, altfel simpli bugetari. Au trebuit sa se scandalizeze americanii, respectiv chiar FBI si CIA, pentru ca o parte din clanurilor tiganesti sa fie luate la puricat si de autoritatile romane. Scandalul este in mare cunoscut. L-am relatat si noi aici, cu o nota de ironie: In atentia CNCD: Rasism trans-atlantic? Poliţia, DIICOT, FBI şi CIA au arestat un clan tiganesc care trimitea tigani in vizite de lucru in SUA. Intrebarea fireasca este: cine din Romania a permis desfasurarea acestei operatiuni de anvergura de “trafic de persoane” – in realitate fiind vorba doar de extinderea mafiei tiganesti de prostitutie, cersetorie si hotie pana peste Ocean, dupa ce piata europeana s-a cam secat? Raspunul este simplu. Americanii – CIA si FBI – il stiu. SRI si CSAT il stiu. DGIPI si DIICOT il stiu. “Paris”, Luigi si Serdaru au fost monitorizati ani de zile de catre structurile specializate, inca de pe vremea lui Georgel Enescu, mai faimos pentru numele lui decat pentru activitatea sa in diverse functii securistice prin Dolj. Si atunci cum au ajuns capii mafiei tiganesti subiect de discutii transoceanice intre responsabilii Comunitatii Nationale de Informatii, respectiv CSAT, si cei ai serviciilor specializate americane? De ce imaginea Romaniei trebuie din nou sa fie afectata si romanii ajung din nou sa fie discriminati – cazurile abunda deja in Mexic – din cauza tiganilor? Daca toate lumea stia, cine a luat procent din afacerea de zeci si, potential, sute de milioane de dolari care s-a pus pe picioare la nivel trans-continental si trans-atlantic? De ce nu a fost curmat traficul de prostitutie, cersetorie si hotie din fasa? Ziaristii de investigatie din Craiova ne-au transmis un semnal publicistic. Titlul este acesta: “Nasul Georgel l-a uitat pe finul Serdaru in libertate”. Dar pe nasul nasului si pe nasul nasului nasului, Nasul cel mare, cine si de ce il lasa in libertate? Sau duc firele prea sus, pe la varful vreunui partid politic? Astepta, desigur, sa vedem in actiune independenta serviciilor. (Z.O.)

Pentru rememorare prezentam un articol, insotit de o filmare, de la colegii nostri din Craiova:

Serdaru şi „Paris“, acuzaţi că au umplut New York-ul cu… romi

Mai mulţi romi din municipiul Craiova, printre care Dumitru Chiciu şi Filip Serdaru, au fost ridicaţi ieri de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, care îi acuză că, în schimbul a mii de dolari, au dus la „muncă“ în SUA şi Canada, via Mexic, sute de romi din Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi

Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, însoţiţi de jadarmii doljeni şi luptătorii de la Serviciul de Intervenţie Rapidă, coordonaţi de un procuror DIICOT, au bătut ieri-dimineaţă la uşile membrilor unui grup infracţional care se ocupa cu traficul de migranţi romi pe relaţia România – Mexic – SUA – Canada. Pe lângă cele 13 percheziţii domiciliare făcute în Craiova, oamenii legii au verificat şi opt agenţii de turism prin care romii obţineau biletele pentru Mexic.
În acest caz de trafic de migranţi romi, care porneşte din Oltenia şi ajunge până în Canada, procurorii DIICOT au cooperat cu ofiţerii FBI şi cei ai Serviciului pentru Controlul Imigraţiei din cadrul Departamentului de Securitate Naţională al SUA, care încearcă să oprească „asaltul“ romilor asupra oraşelor Los Angeles şi New York.
Suportul tehnic al acţiunii organizate de oamenii legii din Craiova a fost asigurat de ofiţerii SRI Dolj.

Romi duşi la cerşit şi la furat în SUA

Procurorii DIICOT au precizat ieri că „liderii grupării au fost identificaţi ca fiind Dumitru Chiciu, zis Paris, de 39 de ani, Filip Serdaru, de 40 de ani, şi Luigi Cristinel Serdaru, de 44 de ani, exponenţi ai lumii interlope din municipiul Craiova“.
Aceştia sunt acuzaţi că au pus bazele unui grup infracţional organizat care transporta romi din Oltenia în SUA şi Canada, „afacere“ din care au scos până acum aproximativ un milion de dolari. Anchetatorii au stabilit că suspecţii racolau romi sau chiar familii de romi din Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi care vroiau să plece peste hotare, la „muncă“. Traficanţii le explicau romilor că îi ajută să ajungă în SUA sau Canada în schimbul unor sume de bani care ajungeau şi până la 8.000 de dolari de persoană. În schimb, romilor le era asigurată trecerea frauduloasă a frontierei de stat dintre Mexic şi SUA, respectiv dintre SUA şi Canada.
Migranţilor li se făceau rezervări pentru Cancún şi Mexico City, Mexic, iar când ajungeau la destinaţie erau puşi să achite cele câteva mii de dolari, după care erau preluaţi de alţi membri ai grupării şi transferaţi pe teritoriul statului american, cu destinaţia Los Angeles şi New York.
Anchetatorii au mai stabilit că, în unele cazuri, traficanţii falsificau diverse chitanţe, facturi ori alte documente ca să crească costurile călătoriei şi să îi scoată datori pe romi, care au ajuns astfel să fure sau să cerşească pentru a face rost de bani. „În cadrul cercetărilor efectuate în cauză este analizată inclusiv posibilitatea ca unii migranţi, care nu au putut plăti integral sumele de bani pretinse de către învinuiţi, să fi fost obligaţi să comită infracţiuni sau să cerşească pe teritoriul SUA, în beneficiul învinuiţilor“, au mai precizat procurorii DIICOT.
În urma investigaţiilor făcute până în prezent de anchetatorii craioveni şi de autorităţile din SUA, au fost identificaţi aproape 600 de romi care au plecat din Oltenia către Mexic, aproximativ jumătate dintre aceştia fiind depistaţi pe teritoriul SUA. După efectuarea percheziţiilor domiciliare, pe lângă liderii grupării, la sediul DIICOT din Craiova au fost duse mai multe persoane pentru a fi audiate. Anchetatorii au mai precizat că, după finalizarea audierilor, procurorul de caz va dispune faţă de învinuiţi măsurile legale.

Documente „obişnuite“ ridicate la percheziţie

Gheorghe Vintilă, avocatul lui Filip Serdaru, a declarat, după ce clientul său a fost ridicat de anchetatori din „palatul“ de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Craiova, că în urma percheziţiei au fost ridicate documente „obişnuite“ şi diferite înscrisuri care „îndeobşte se află în casa unui om“. Avocatul Vintilă a mai explicat că este prematur să se vorbească de învinuirea de trafic de migranţi în cazul lui Filip Serdaru.

Infracţiuni

Romii traficanţi de migranţi sunt cercetaţi de procurorii DIICOT pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, faptă pedepsită cu puşcăria între 5 şi 20 de ani, dar şi pentru încălcarea OUG nr. 112/2001 privind sancţionarea unor fapte săvârşite în afara teritoriului ţării de cetăţeni români. Potrivit art. 2 al OUG nr. 112/2001, fapta cetăţeanului român care racolează, îndrumă sau călăuzeşte una ori mai multe persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei unui stat străin constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la doi la şapte ani.

Sursa: Gazeta de Sud / 27.03.2013

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.