Generalul Aurel Rogojan la Targu Mures, Cluj si Zalau, despre Delirul maghiar: propaganda, spionaj si extremism pentru „Ungaria Sfantului Stefan”. - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Generalul Aurel Rogojan la Targu Mures, Cluj si Zalau, despre Delirul maghiar: propaganda, spionaj si extremism pentru „Ungaria Sfantului Stefan”.

Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din SRI în colaborare cu Bibioteca Centrală Universitară Lucian Blaga a organizat un simpozion intitulat «Istorie şi adevăr despre serviciile româneşti de informaţii». Evenimentul a avut loc miercuri, 7 decembrie, de la ora 12.00, la BCU. În cadrul manifestării a fost lansat volumul «Fereastra serviciilor secrete», aparut la Editura Compania, autor gen. de brig. SRI (r) Aurel I. Rogojan. Gazda evenimentului a fost prof. univ. dr. Doru Radosav, director BCU Cluj-Napoca. La eveniment au vorbit despre carte col. (r.) Aurelian Bădulescu şi prof. univ. dr. Vasile Puşcaş. La eveniment a mai participat gen. col. (r) Iulian Vlad, fost secretar de stat şi şef al DSS. Recenzorii cărţii au vorbit despre serviciile de informaţii şi rolul lor în societatea actuală, despre implicarea politicului în activitatea acestor servicii. Generalul Aurel I. Rogojan a lucrat 36 de ani în serviciile de informaţii ale României. A fost şef de cabinet al generalului Iulian Vlad.

În deschiderea prezentării cărţii sale generalul Aurel I. Rogojan a vorbit despre faptul că “Transilvania este leagănul românilor şi al civilizaţiei tuturor popoarelor europene.” Rogojan a mai vorbit despre pericolul radicalilor maghiari împotriva siguranţei naţionale a României.

În sala “In Muşlea” de la BCU au fost observaţi numeroşi foşti lucrători ai DSS Cluj de dinainte de 1989 şi cadre locale ale SRI sau SPP. Şeful actual al SRI Cluj, col. Oltean nu a binevoit să participe la această manifestare a colegilor săi mai în vârstă, informeaza NapocaNews, care ofera mai multe Foto si un Video de la eveniment.

Turneul generalului Rogojan continua cu  Zalau.  “Fereastra serviciilor secrete. Romania in jocul strategiilor globale”, Editura Compania, 2011, va fi lansata astazi, 8 decembrie, la sala Porolissum a Consiliului Judetean Salaj, de la ora 16. Evenimentul se desfasoara cu sprijinul Consiliului Judetean Salaj, al Bibliotecii Judetene Salaj, Muzeului Judetean de Istorie si Arta din Zalau si Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere – SRI. Despre cum a fost in ziua precedenta lansarii de la Cluj, la conferinta de la Targu Mures, aflam din cotidianul Zi de Zi:

Prejudecăţi răsturnate de „Fereastra serviciilor secrete”

Aproximativ 150 de persoane au participat, aseară, în sala de conferinţe a Hotelului „Grand” din Târgu-Mureş, la lansarea cărţii „Fereastra serviciilor secrete – România în jocul strategiilor globale…”, scrisă de generalul de brigadă SRI (rz.) Aurel I. Rogojan.

Apel la redescoperirea istoriei

Autorul volumului a făcut un apel pentru redescoperirea şi rescrierea istoriei, scoasă până şi din programa şcolară de minţi perfide care au ca scop destrămarea României. „Istoria României nici nu mai este materie de studiu. Asta poate să însemne că o non-elită politică înstrăinată, cosmopolită şi violentă care a săvârşit acest odios atentat la identitatea naţională are mandat să slujească promotorii ideologiilor care ţintesc statele naţional-unitare precum România să dispară”, a declarat Aurel I. Rogojan.

Adevăruri tulburătoare scoase la lumină

Invitatul special al evenimentului a fost generalul în rezervă Iulian Vlad, care a mărturisit că se simte onorat că este martor activ la lansarea unei cărţi care „răstoarnă prejudecăţi şi aduce în lumină adevăruri tulburătoare pe care alţii le-au falsificat.” „Am fost onorat de dorinţa camarazilor mei de a fi parte şi aici la un act cu profunde semnificaţii civico-patriotice, fiindcă volumul prezentat se constituie într-o pledoarie pentru sentimentul naţional, mândria şi responsabilitatea patriotică”, a subliniat Iulian Vlad.

Amicii de azi pot deveni inamicii de mâine

În prezentarea sa, prof univ. dr. Vasile Dobrescu a făcut o radiografie a legăturii dintre politic şi servicii de informaţii, arătând că cea mai sigură apărare este cea pe care ţi-o asiguri singur. „Cartea nu este numai o privire spre trecut, ci şi spre prezent şi mai ales spre viitor fiindcă amicii de azi pot să devină inamicii de mâine sau mai mult şi amicii de azi pot să fie suspecţi în anumite relaţii pe care le ai de moment şi de conjunctură. Apărarea cea mai sigură este aceea pe care ţi-o poţi face tu”, a precizat prof. univ. dr. Vasile Dobrescu.

De ce a fost nevoie de baie de sânge în 1989?

În alocuţiunea sa, prof. univ. dr. Ioan Sabău Pop s-a pronunţat împotriva Tratatului cu Ucraina, despre care a afirmat că a fost realizat împotriva intereselor României. „Dacă am fi avut un serviciu (secret – n.a.) în interesul ţării, noi nu am fi avut Tratatul cu Ucraina, tratat care a abandonat România. Dacă Pactul Ribbentrop – Molotov s-a făcut în spatele nostru, Tratatul cu Ucraina a fost făcut de mâinile noastre”, a spus prof. univ. dr. Ioan Sabău Pop. „Rămân în continuare cu nedumerirea ce justificări ni se dau, de ce în 1989 a fost nevoie în România de acea baie de sânge?”, s-a întrebat apoi, retoric, prof. univ. dr. Ioan Sabău Pop.

Informaţii dense şi inedite

Lansarea a fost moderată de prof. Nicolae Balint, publicist, care a apreciat cantitatea şi mai ales calitatea informaţiilor prezentate în volum. „Am fost captivat de această carte prin informaţia densă şi inedită care acoperă o perioadă frământată şi mult discutată în istoria contemporană”, a afirmat prof. Nicolae Balint.

Alex Toth / Zi de Zi

In avanpremiera lansarii de la Zalau, Magazin Salajean publica un interviu incitant cu generalul Aurel Rogojan:

Serviciile de informatii, eliberate de mituri

un articol de Adela Farkas

Interviu cu generalul de Brigada I SRI (R) Aurel I. Rogojan, autorul lucrarii “Fereastra serviciilor secrete. Romania in jocul strategiilor globale”

Reporter: Serviciile secrete au fost intotdeauna inconjurate de o aura de mister. Ati ales sa tratati acest subiect pentru a-l demitiza?

Aurel Rogojan: Am abordat acest subiect fiindca starea de securitate a natiunii este in suferinta, iar serviciile de informatii pentru securitate nationala au, intr-o asemenea imprejurare, responsabilitati exceptionale.

Serviciile de informatii pentru securitate nationala sunt autoritati publice sustinute de contribuabili si, in consecinta, ele trebuie eliberate de mituri pentru a putea fi percepute exact asa cum le este statusul constitutional.

Majoritatea serviciilor secrete din lume si-au creat o mitologie a lor, care isi are geneza tocmai in faptul ca la adapostul secretului era posibil aproape orice… Serviciile care desfasoara activitati protejate de “secretul de stat” nu trebuie sa abuzeze de acest credit in alb.

Dar, ceea ce este mai important, serviciile au nevoie de o permanenta sustinere din partea populatiei, fiindca ele nu sunt altceva, decat prelungirea specializata a unei functii sociale de autoaparare.

Aceasta sustinere poate fi si o atitudine exigenta fata de activitatea lor, ori de cate ori “accidentele” o fac publica, deoarece o activitate “la vedere” a serviciilor secrete nu este de trebuinta decat celor care atenteaza la Constitutie.

Daca este nevoie de o clarificare, este bine sa retinem ca atentatele la adresa securitatii sunt impotriva Constitutiei. Toate valorile si interesele de securitate sunt din categoria celor definite de Constitutie ca valori supreme.

Reporter: Cui se adreseaza aceasta carte, celor din domeniu, istoricilor, politicienilor sau si celor neinitiati ?

A.R.: Cartea este un volum compozit. Cuprinde capitole cu adresabilitate generala, dupa cum contine si sectiuni dedicate unor categorii de cunoscatori. Sunt cititori care mi-au spus ca unele parti din volum le-au citit de mai multe ori si, de fiecare data, au avut surpriza sa descopere sensuri si semnificatii noi. Deci si cititorii neavizati, au patruns in esenta mesajelor.

Rep: Una din sectiunile cartii abordeaza “Actualitatea pe muchia dintre vechi si nou”, respectiv “Serviciile secrete romanesti dupa 1989 sau dintr-o reforma in alta”. Romanul de rand a perceput activitatea serviciilor secrete dupa Revolutie mult diluata, fata de perioada precedenta. Ce credeti ca a cauzat aceasta imagine?

A.R.: Acum depinde si ce avem in vedere in perioada anterioara si in cea actuala. Misiunile care tin de ratiunea sociala a existentei serviciilor de informatii pentru securitate nationala nu difera in finalitate, ci in mijloacele de realizare a scopului.

Inainte de 1990, activitatea secreta de informatii nu era un subiect despre care sa se discute public.

Dupa 1990, subiectul a facut rating, a garantat succesul de casa a unor publicatii, a tinut “la cald” un anumit gen de scandaluri, unii din servicii cochetau cu vedetismul, au fost stangacii sau esecuri ale serviciilor care au facut deliciul presei.

In acelasi timp, trebuie observat ca edificarea noului sistem national de securitate a fost drastic monitorizata in contextul unei propagande negative, intens sustinuta si clar orientata in ceea ce privesc obiectivele: denigrare, compromitere, distrugere, temporizarea “sine die” a edificarii noilor servicii de informatii pentru securitate nationala. Procesul nu este nici in prezent incheiat. Am in vedere legislatia invechita, neadecvata, incompleta, fara un sistem de garantii ale drepturilor si libertatilor individuale si fara reglementarea statutului personalului si a supravegherii si controlului parlamentar.

Nu putem sa nu includem intre cauze un management al activitatii nu intotdeauna adecvat, mai cu seama in ceea ce priveste gestionarea informatiilor care au promovat imaginea serviciilor.

Rep: Pe fundalul unor probleme cu care se confrunta nu doar Romania, ci intreaga lume, ce rol joaca cunoasterea mecanismelor care determina functionarea serviciilor secrete?

A.R.: Cunoasterea mecanismelor care determina functionarea serviciilor secrete permite identificarea numitorului comun “de securitate nationala” cu toti ceilalti factori din societate, al caror angajament este necesar pentru realizarea practica a componentelor de baza ale securitatii: propasirea spirituala si materiala a poporului, intr-un spatiu de libertatate, independenta si suveranitate nationala garantat, cu teritoriul indivizibil.

Securitatea nationala este conceptul integrator al tuturor domeniilor de activitate, serviciile avand rolul de a furniza informatiile despre ceea ce poate ameninta si perturba ordinea constitutionala, starea de legalitate, de echilibru, starea de stabilitate politica, economica si sociala.

Realizarea securitatii nationale nu este un monopol departamental, ci un angajament colectiv al intregii societati, este ceea ce vrem noi toti si am legat prin referedumul de validare a Constitutiei.

Desigur, trebuie sa existe o zona a activitatii serviciilor exclusa principiului transparentei, dar, in ceea ce priveste cunoasterea rolului si misiunilor acestora si a elemenelor de conjunctie cu societatea pe care o apara, transparenta in limite rezonabile este necesara si benefica.

Rep: Traiectoria profesionala a unui salajean, aflat pe pozitia de varf a acestor servicii, Virgil Magureanu, este dezvaluita in paginile cartii. Credeti ca acesta a prevazut in anii 90 ca Romania ar putea fi reorganizata pe regiuni, atunci cand a incercat sa faca reforma in SRI?

A.R.: Daca va referiti la centrele informative zonale ale S.R.I., create in acea perioada, initial sase, apoi opt, cei care au fundamentat proiectul au anticipat, pe de o parte, o evolutie in care o seama de atributii si structuri ale Serviciului la nivelul judetelor se vor diminua si nu se vor mai justifica. Iar, pe de alta parte, tinuturile traditionale ale Romaniei, dintre care opt in cadrul actualelor frontiere, prezinta caracteristicile unor regiuni de dezvoltare cu numeroase elemente de identitate specifica, unde si activitatea de informatii putea si poate fi organizata integrat problemelor zonale: Maramures, Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova si Transilvania.

Proiectul propus a fost materializat cu unele sincope, fara a fi prea bine inteles si nici dus la bun sfarsit. Inconsecventele au fost la nivelul conducerii Serviciului, atat sub directoratul domnului Virgil Magureanu, cat si dupa, cand structurile respective au fost desfiintate.

Rep: Salajul istoric, si nu numai, este mentionat in carte prin prisma jertfelor pe “altarul identitatii nationale”. De ce sunt abordate tragediile de la Ip si Treznea, in contextul serviciilor secrete?

A.R.: Tragediile respective sunt abordate in contextul unor capitole reunite sub titltul „Delirul maghiar: propaganda, spionaj si extremism pentru „Ungaria Sfantului Stefan”.

Inainte de ocupatia militara hortysta a existat “ocupatia” informativa a serviciilor secrete ungare, care au pregatit, in amanunt, nu numai instaurarea noii administratii, dar au planificat si elementele de tactica a terorii pentru ca populatia majoritara romana sa devina o mare muta.

Ceea ce s-a intamplat atunci defineste un anume tip de agresor al identitatii nationale, a carui eventuala reaparitie (a se vedea evenimente relativ recente din jurul nostru) trebuie sesizata pana nu este prea tarziu.

Asemenea tragedii trebuie sa constitue un avertisment si pentru serviciile actuale, in legatura cu ce se poate intampla si unde se poate ajunge, daca nu se vegheaza asupra extremelor.

Rep: O mare parte a lucrarii de fata reprezinta un veritabil document de istorie. Cum credeti ca tanara generatie priveste acest subiect, avand in vedere faptul ca in carte sunt date informatii nu doar despre serviciile secrete, ci si despre relatii politice, economice ale Romaniei, nu foarte cunoscute publicului larg (cum ar fi abordarea cronologica a relatiei romano-maghiare din Transilvania pe parcursul unui mileniu)?

A.R.: Tanara generatie trebuie sa stie, si eu sunt convins ca stie, ca fara cunoasterea trecutului nu ne putem intelege prezentul si nici apara de surprizele viitorului.

Cand va trebui sa plateasca datoriile contractate de generatia politica actuala, tanara generatie isi va pune mai multe intrebari grave, inclusiv despre trecut. Si despre cine si de ce ne-a botezat romani, sau care ne-ar fi fost destinul daca ne-am fi numit altfel?

Domeniul de activitate al serviciilor de informatii pentru securitate nationala este prin excelenta pluridisciplinar. Unele din problemele care fac obiectul activitatii serviciilor, cele care tin de apararea unitatii natiunii (cauza) si a statului national-unitar (efectul), comporta cunoasterea intregului context politico-istoric, etno-cultural, geo-politic, geo-economic, diplomatic s.a. prin care am evoluat pana la stadiul in care ne aflam.

Pentru a fi intelese evolutii prezente si a anticipa viitorul, serviciile proceseaza informatii istorice, economice, sociale, politice, geografice, statistice si de alta natura, in evaluari comparative ale diferitelor etape prin care a trecut o societate sau chiar omenirea in ansamblu.

Magazin Salajean

8 Decembrie 2011

În deschiderea prezentării cărţii sale generalul Aurel I. Rogojan a vorbit despre faptul că “Transilvania este leagănul românilor şi al civilizaţiei tuturor popoarelor europene.” Rogojan a mai vorbit despre pericolul radicalilor maghiari împotriva siguranţei naţionale a României.

Print Friendly, PDF & Email

3 comments

 1. Aurel

  Ar fi fost un eveniment cu adevarat important pentru istoria Satmarului, daca l-ar fi invitat la lansarea cartii lui Iulian Vlad, adevaratul autor, si pe Viorel Rogoz cel care a scris “Etnologul român în Epoca de Aur”. Am fi aflat ce grad au avut cei din prezidiu, daca au fost ofițeri acoperiți, informatori, colaboratori. O pată neagră de pe obrazul orașului s-ar fi spălat. E un lucru urât și condamnabil ca toți concitadinii să se bănuiască între ei. Ar fi timpul ca fiecare să spună cum a fost recrutat, ce sarcini i-au dat, pe câți i-a aranjat, cum l-au remunerat .Vă deconspirați sau acceptați în continuare această viață de câine disprețuit, domnilor delatori, ciripitori, trădători, urmăritori de coleg sau de frate?

 2. viorel rogoz

  Cazul George Vulturescu

  Viorel Rogoz a zis:

  Un cuplu de securisti pe care C.N.S.A.S-ul nu mi l-a deconspirat prompt. Se numesc George Vulturescu (in acte Gheorghe Pop-Silaghi) si Claudia Vulturescu (colonela de Securitate). A cerut si Uniunea Scriitorilor, oficial, sa se comunice care este identitatea delatorului “S3”. L-am descoperit cu oroare in Dosarul de Urmarire Informativa, criptat ‘Poetul”, deschis de Securitate poetului Radu Ulmeanu. Prieteni ai turnatorului , pe care l-am idenificat ca sursa “S3’-(Vulturescu!), mi-au cerut să justific afirmațiile în legătură cu activitatea securistică a familiei Vulturescu. Aduc câteva detalii (nu toate!), reproducând dialogul cu Radu Cenan, pe care l-am purtat pe blogul unui distins intelectual, Liviu Ioan Stoiciu.

  Radu Cenan
  aprilie 23rd, 2011 at 12:35
  Am citit şi eu dezvălurile din “Acolada”, referitoare la sotia lui Vulturescu. Femeia e insa mai respectabilă decât liota de turnători devoalată recent, iar Vulturescu e chiar un poet autentic, un excelent director de revistă şi un om de onoare. Să nu exagerăm, domnilor!

  Viorel Rogoz
  aprilie 26th, 2011 at 14:09
  Claudia Vulturescu a lucrat la Departamentul “S”(sef col.Mircea Irimia, cu indicativul “S1″) unde i-au facut de petrecanie profesorului Ioan Ternaru (dupa o suita de anchete, intr-o zi, l-au ridicat pe OM de acasa si l-au dus…E dus si azi…Era in 1984. De l-ar fi lasat printre cei vii, avea timp suficient sa se intoarca. Doar ca DRUMUL SPRE UNITATEA DOAMNEI VULTURESCU A FOST UNUL FĂR’ DE INTOARCERE. Onorabilă doamnă, doamna asta Vulturescu, nu-i asa , Radu Cenan?)
  Deci, doamna Vulturescu a avut, in indicativ un « S ». Iar, in dosarul lui Radu Ulmeanu, apare ca turnator « S3 ». Acesta a fost utilizat cu aprobarea sefului Securitatii. Or, se stie, membrii familiilor de securist erau folositi doar cu aprobarea comandantului. Aici, e dator George Vulturescu sa faca lumina. Ar putea si el sa-si puna cenusa in cap si sa spuna, ca altii, ca asa au fost vremurile. Prietenii, oricum, l-au iertat. Din moment ce fac interventii sa nu-i mai pun numele in « Acolada ».

  • Radu Cenan
  aprilie 26th, 2011 at 14:47
  Cat i-am cunoscut eu, familia Vulturescu e una onorabila. Ca om de cultura G. Vulturescu e un poet stralucit, care tine in viata o publicatie excelenta, Poesis. Ca e sapat pe plan local de tot soiul de invidiosi, asta nu e decat ceva traditional spiritului mioritic. Domnul Rogoz ca oenolog si folckorist ar trebui sa stie mai bine povestea cu cei trei pacurarei.

  • Viorel Rogoz
  aprilie 26th, 2011 at 20:24
  O stiu si cu cei doi Vulturei…Mie cel mai mult imi place poetul cand tine discursuri publice…”Asa deci”…”nu-i asa?” …”asa “…Discutăm altundeva. Eu sunt unul dintre cei care l-au sustinut pe fostul culturnic-metodist, in ’90, la atestarea pe post, cand fostul meu coleg Corneliu Balla a pus problema eliminarii sotului de Securistă din Sistem (“Sistemul Culturii!”). “Poesisul” a fost argumentul forte pe care l-am adus atunci. Numai ca, intre timp, am descoperit dosarele de la CNSAS, CEALALTA FATA A FAMILIEI PE CARE Dv. O CONSIDERATI “una onorabila”. Am descoperit ca, in Institutia ONORABILEI DOAMNE VULTURESCU , profesorul osan, autor de scrisori impotriva lui Ceausescu, pe nume Ternaru, a fost adus la Biroul “S”, (“onorabilul” loc de munca al aceleiasi doamne), intr-o noapte a anului 1984, cu ajutorul patriotilor de acolo, și incă nu s-a intors la copii si la nevasta. S-o fi inaltat la Ceruri…Pentru astfel de fapte minunate, propun ca onorabilei doamne sa i se ridice o statuie.. Iti sugerez sa initiezi in acest sens o colecta publica..Mai sunt oameni ca dumneata care vor fi onorati s-o transpuna, pe admirabila ofitera, in bronz, marmura sau granit… Iti mai recomand, asta numai dumitale care esti un admirator al poetului, sa citesti Acolada nr. 4 / 2011 (vezi. pag.20-21 : “George Vulturescu-un voluptuos al penisului captiv”.Vei vedea cât de Sus poate coborî un mic geniu care, vorba dumitale, “strălucește” în literatură..Cred ca Manolescu nu mai doarme noptile de necaz că a omis să-i dedice un capitol în a sa “Istorie…”.) P.S.- Cu invidia n-am niciun fel de raporturi. Am plecat la Baia-Mare in clipa cand au venit la cârmă tot felul de fesenisti, peremistiti, peuneristi. In ciuda faptului ca m-au inaintat in inaltul grad de director peste întreaga “Cultură”( fara sa-mi ceara consimtamantul!). Am lasat onorabila functie fostilor activisti…Desi, sub ministeriatul Plesu-Andor, initiasem cateva proiecte… De anvergură…

  Viorel Rogoz
  Un P.S- in « Acolada », nr. 5 / 2011, referitor la apararea cuplului Vulturescu : Un oarecare LASZLO ALEXANDRU, ale cărui conferinte ştiintifice (vezi festivalul ≪FIRE DE TORT!≫) sunt foarte apreciate de minerii din Rodna (după cum am aflat in timp ce derulam o anchetă etnologică de teren), intervine, pe internet, cu o filipică ambiguă, dar care se vrea o caldă strangere de mană, duioasă imbărbătare adusă Familiei Vulturescu, aflată in grea suferintă, după ce partea bărbătească a insolitului melanj mitoman şi-a adjudecat titlul de Pinocchio – prin inventarea unui dezonorant penis captiv cu a cărui demantelare, in ultima vreme, poetul născut pe aliniamentul mitic Nord-Vest —> Nord-Est (secondat de securista lui colonelă) s-a afirmat. Iată-l pe vanătorul de sconcşi, amirosind pestilentele desfundate, in editie princeps, de revista „POESIS”: ≪P.S. Nu lipsesc miasmele de latrină din această revistă impodobită ca pomul de Crăciun.
  Un oarecare Viorel Rogoz işi intitulează „dezvăluirile” despre un poet concitadin şi sotia acestuia: George Vulturescu – un voluptuos al penisului captiv (p. 20-21). Cine zice – aşa să i se-arate!≫ (vedeti, dacă mai apucati şi dacă vă descurcati, revista crepusculară „Tribuna”, in editie populară online!). E de mirare că a-vidul de publicitate Laszlo işi incheie maledictia cu o anatemă prevestitoare: „Cine zice – aşa să i se-arate!” Păi, George Vulturescu zice, intr-un „J’ACC– USE!” furibund in urma căruia a ieşit cu revista pătată. Şi nici obrazul, atat cat mai are, nu mai exprimă o figură intrutotul imaculată… Aşteptăm siderati deconspirarea de către C.N.S.A.S. a sursei S3 din D.U.I.«POETUL», o bubă malignizată, pritocită de Institutia Răufamată a securistei-sotii, unui fioros duşman al Poporului:Radu Ulmeanu.

  Marcel Papuci

  In tara asta, turnatorii sunt “cetateni de onoare”.

  Doi turnatori sunt propusi sa li se acorde titlul de “om al anului 2012″. Unul, Rudolf Fatyol, este directorul Filarmonicii din Satu-Mare si a turnat de a stins. Al doilea , George Vulturescu, este in lucru la C.N.S.A.S. ca turnator sub numele de cod “S3″ si, scrie presa, a turnat cu aprobare speciala deoarece sotia i-a fost colonel de securitate la Baia Mare. Turna sistematic un poet din Maramures care semneaza Radu Ulmeanu.

  Monica Popescu26/10/2013 at 14:19

  Eu Monica Popescu recunosc ca am turnat. Nu puteam suporta inpertinenti ce incalcau politica partidului. Si astazi sunt pedepsiti cei care au criticat Psd-ul sau alte formatiuni. Pe Valer Marian l-au dat afara pentru ca nu a fost de acord cu Ponta si l-a tradat. Eu l-am raportat pe Viorel Rogoz si am pus si elevii pe urmele lui. Am adunat un material valoros. L-am intocmit in interesul tarii si a poporului. Sotul meu era secretar de partid. Era normal sa fiu vigilenta. Acum, dupa ce partidul a fost inlaturat , sotul a trecut la altul tot atat de uman casi pcr-ul. E vorba de Partidul Socialist a Munci. Noi muncim si azi. Eu am fost promovata in post inportant. Meritele acelora care au informat sunt recunoscute si astazi. Statul nostru ii apara pe cei care au fost si sunt adevarati patrioti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.