Premierul Victor Ponta "lupta cu Rosia Montana alaturi de simpaticul Mircea Toma de foarte mult timp". Curtea de Apel Alba Iulia da dreptate Companiei. VIDEO - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Premierul Victor Ponta “lupta cu Rosia Montana alaturi de simpaticul Mircea Toma de foarte mult timp”. Curtea de Apel Alba Iulia da dreptate Companiei. VIDEO



“Nu las, însă, fără răspuns iniţiativa domnului Toma şi din simpatia pe care i-o nutresc de foarte mult timp, de când luptam împreună cu Roşia Montană, o să îi şi răspund.” – Declaratia premierului Romaniei, Victor Ponta, de azi, de la dezbaterea organizata de Coalitia 2012 pentru Alegeri Corecte a Alinei Tatiana Mungiu Pipidi

Cu toate aceste declaratii de dragoste, Mircea Toma afirma transant ca 78% din cetatenii Romaniei sustin Proiectul Rosia Montana (vezi video)

Bursa: Documentaţia de urbanism din 2002 pentru proiectul Roşia Montană (PUG şi PUZ) este în vigoare

Curtea de Apel Alba Iulia a făcut publică astăzi, motivarea deciziei nr. 1960/4 aprilie 2012. În motivarea deciziei, Curtea de Apel Alba Iulia confirmă că documentaţia de urbanism din 2002 pentru proiectul Roşia Montană (PUG şi PUZ) este în vigoare şi îşi produce efectele, se arată într-un comunicat de presă.
Toate documentele care au fost sau vor fi emise pe baza PUG şi PUZ 2002 sunt valabile.
Deciziile nr. 45 şi 46 din 2002 ale Consiliului Local Roşia Montană privind aprobarea documentaţiei PUG şi PUZ “nu au ieşit niciun moment din vigoare întrucât instanţa nu a dispus anularea lor”, acestea continuând să îşi producă efectele, se afirmă în motivarea deciziei Curţii de Apel Alba Iulia, subliniindu-se că aceste acte administrative continuă să producă efecte faţă de terţi, iar efectele deja produse până în prezent nu sunt afectate.
Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia din 4 aprilie 2012 se referă numai la procedura de vot din 2009 şi nu afectează deciziile nr. 45 şi 46/ 2002, prin care s-a aprobat documentaţia PUG şi PUZ.
Dragoş Tănase, Director General al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) declară: “RMGC se aşteaptă ca procedura de evaluare a impactului asupra mediului, care se află într-un stadiu avansat, să continue şi să se încheie. Mai mult ca oricând, România are nevoie de locuri de muncă, de investiţii solide şi stabilitate economică, cruciale în contextul economic european şi internaţional tot mai dificil. În ziua de astăzi, un proiect minier responsabil se poate face numai cu deplina respectare a legislaţiei româneşti şi europene şi prin folosirea celor mai bune practici disponibile. Suntem gata să construim prima mină modernă, care va crea mii de locuri de muncă în România, pentru români. Motivarea deciziei Curţii de Apel Alba Iulia, comunicată astăzi, confirmă că nu există niciun impediment legal în calea finalizării procedurii de evaluare a impactului asupra mediului”. (Bursa.ro)

Foto si video: http://vorbeste-si-tu.blogspot.com/

Print Friendly, PDF & Email

8 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.