Premierul Victor Ponta "lupta cu Rosia Montana alaturi de simpaticul Mircea Toma de foarte mult timp". Curtea de Apel Alba Iulia da dreptate Companiei. VIDEO - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Premierul Victor Ponta “lupta cu Rosia Montana alaturi de simpaticul Mircea Toma de foarte mult timp”. Curtea de Apel Alba Iulia da dreptate Companiei. VIDEO“Nu las, însă, fără răspuns iniţiativa domnului Toma şi din simpatia pe care i-o nutresc de foarte mult timp, de când luptam împreună cu Roşia Montană, o să îi şi răspund.” – Declaratia premierului Romaniei, Victor Ponta, de azi, de la dezbaterea organizata de Coalitia 2012 pentru Alegeri Corecte a Alinei Tatiana Mungiu Pipidi

Cu toate aceste declaratii de dragoste, Mircea Toma afirma transant ca 78% din cetatenii Romaniei sustin Proiectul Rosia Montana (vezi video)

Bursa: Documentaţia de urbanism din 2002 pentru proiectul Roşia Montană (PUG şi PUZ) este în vigoare

Curtea de Apel Alba Iulia a făcut publică astăzi, motivarea deciziei nr. 1960/4 aprilie 2012. În motivarea deciziei, Curtea de Apel Alba Iulia confirmă că documentaţia de urbanism din 2002 pentru proiectul Roşia Montană (PUG şi PUZ) este în vigoare şi îşi produce efectele, se arată într-un comunicat de presă.
Toate documentele care au fost sau vor fi emise pe baza PUG şi PUZ 2002 sunt valabile.
Deciziile nr. 45 şi 46 din 2002 ale Consiliului Local Roşia Montană privind aprobarea documentaţiei PUG şi PUZ “nu au ieşit niciun moment din vigoare întrucât instanţa nu a dispus anularea lor”, acestea continuând să îşi producă efectele, se afirmă în motivarea deciziei Curţii de Apel Alba Iulia, subliniindu-se că aceste acte administrative continuă să producă efecte faţă de terţi, iar efectele deja produse până în prezent nu sunt afectate.
Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia din 4 aprilie 2012 se referă numai la procedura de vot din 2009 şi nu afectează deciziile nr. 45 şi 46/ 2002, prin care s-a aprobat documentaţia PUG şi PUZ.
Dragoş Tănase, Director General al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) declară: “RMGC se aşteaptă ca procedura de evaluare a impactului asupra mediului, care se află într-un stadiu avansat, să continue şi să se încheie. Mai mult ca oricând, România are nevoie de locuri de muncă, de investiţii solide şi stabilitate economică, cruciale în contextul economic european şi internaţional tot mai dificil. În ziua de astăzi, un proiect minier responsabil se poate face numai cu deplina respectare a legislaţiei româneşti şi europene şi prin folosirea celor mai bune practici disponibile. Suntem gata să construim prima mină modernă, care va crea mii de locuri de muncă în România, pentru români. Motivarea deciziei Curţii de Apel Alba Iulia, comunicată astăzi, confirmă că nu există niciun impediment legal în calea finalizării procedurii de evaluare a impactului asupra mediului”. (Bursa.ro)

Foto si video: http://vorbeste-si-tu.blogspot.com/

Print Friendly, PDF & Email

8 comments

 1. Radu

  Din pacate multi isi bat joc de Rosia Montana, pacat ca multora li se pare doar un mod de a crea discutii , comentarii pro si contra asupra proiectuli

 2. Vali

  Daca tot vor sa salveze zona atunci sa isi dea odata seama ca acest lucru se paote face doar prin investitii majore, altfel nu avem nici o sa nsa sa redresam zona, sa avem acolo istoria pusa la punct si gata pentru vizitate, pe starini probabil ca ii atrage mai mult decat pe majoritatea romanilor si asta este foarte important, de la ei vin banii

 3. Bogdan

  Compania a umblat numai cu acte validate nu cu falsuri cum sustin unii.In fine pacat ca Romania nu poate sa iasa in evidenta prin mai multele aspecte ale istoriei sale

 4. codrin antonovici

  pentru rmgc lucreaza mai multe agentii sa cosmetizeze proiectul.o armata de oameni este platita direct si indirect de aceasta companie fantoma de mai multi ani de zile.mi se pare normal sa existe si ceva rezultate, dar 78% este o cifra fantezista care poate exista doar in mintea managerilor acelor agentii, ca doar trebuie sa prezinte si ei niste rezultate.si articole de genul acesta mai spala un pic rusinea de a fi cheltuit o suma enorma de bani pentru niste rezultate cel putin dubioase pana acum in mintea romanului incadrat in media statistica.

 5. Valeriu Carp. jr

  Numai singur faptul ca Frank Timis, initiator al RMGC, furnizor de droguri pentru sarmanii cautatori de diamante din Sierra Leone, tara controlata integral de rusi, ucraineni si evrei, a fost folosit la Rosia Montana , ar trebui cunoscut de cei… 78%(!!!) de romani doritori de exploatarea aurului romanesc de catre straini.
  Avem inca suficiente atuuri (geologi, ingineri, maistri, miner etc) pentru a exploate cu forte proprii aceasta avere cu care ne-a binecuvantat bunul Dumnezeu.Ne trebuie doar conducatori de tara si de guvern cu responsabilitate fata de poporul roman1 Atat! Restul vine de la sine, pentru ca utilaje de importat exista, pricepere exista, spatii de depozitare a aurului – slava Domnului!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.