Eco-teroristii vor sa atace de Ziua Nationala. Ungurii decid in Romania: "Ungaria se impotriveste cu hotarare deschiderii minei de la Rosia Montana" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Eco-teroristii vor sa atace de Ziua Nationala. Ungurii decid in Romania: “Ungaria se impotriveste cu hotarare deschiderii minei de la Rosia Montana”

Ungaria si reteaua de partidulete “verzi” de sorginte sovietica – eco-terorismul si ecologismul, ca alternativa la comunism, s-au aflat intre strategiile KGB inca din anii ’70 – ’80 (vezi si “miscarea” Greenpeace)  – continua campania anti-Rosia Montana, incercand sa impuna Romaniei o decizie externa asupra propriului teritoriu. Din informatiile noastre, brigazi de gherila “ecologista” – si nu numai – aflate sub controlul unor servicii speciale antiromanesti, planuiesc o actiune de intinare a datei de 1 decembrie si a sarbatorii Marii Uniri de la Alba Iulia. Vom reveni cu informatii pe aceasta tema. Prezentam fara comentarii, pentru stricta informare, doua extrase revelatorii din aceasta campanie cu substrat geopolitic, geoeconomic si geostrategic si intentii revansarde ascunse la adresa Transilvaniei.

Presa ungara: Temeri grave in legatura cu investitia de la Rosia Montana

Comisia de petitii a Parlamentului European a examinat in sedinta sa extraordinara de astazi din Bucuresti conditiile deschiderii minei de aur proiectata la Rosia Montana. In ultima perioda au fost depuse mai multe petitii la comisia de specialitate a PE in legatura cu aceasta investitie. Deputatul PE fideszist Zoltan Bago care a participat la sedinta a subliniat: ”Pentru Ungaria in continuare nu este acceptabila investitia cu riscuri grave de mediu fiindca se formuleza serioase temeri din punctul de vedere al sistemului de siguranta si transparenta ale proiectului.”
Intreprinderea Rosia Montana Gold Corporation doreste sa infiinteze la Rosia Montana o astfel de mina care s-ar folosi de tehnologia de lesiere cu cianuri. Cu suprafata sa de 800 de hectare cu o incarcatura de 250 de milioane de tone s-ar naste cea mai mare mina de aur si de argint a Europei, dar asta ar duce la distrugerea totala a mediului natural actual. Tehnologia bazata pe cianuri de care vor sa se foloseasca provoaca amintiri deosebit de tragice in Ungaria. Poluarea cu cianuri a Tisei care s-a produs tot de o rupere de baraj a unui obiectiv din Romania – la Baia Mare – a pustiit aproape in totalitate biosfera Tisei.
Zoltan Bago dupa investigatie a declarat: “Pozitia mea hotarata este ca studiul de impact elaborat pentru proiect nu este linistitor. Ridica probleme serioase de credibilitate din cauza ca cel care l-a comandat a fost insusi investitorul, in acest fel se pune sub semnul intrebarii obictivitatea si neutralitatea acestuia.” A mai aratat ca “se pune sub semnul intrebarii si ce fel de acoperire  prezinta suma de 150 de milioane de dolari nominalizata de investitor. In cazul unei catastrofe asemanatoare cu poluarea cu cianuri a Tisei aceasta suma nu poate prezenta o asigurare suficienta. Contradictoriu este si intervalul exact al timpului de reabilitare, controlul si asigurarea acestuia. Din cauza acestori temeri grave investitia nu poate fi sprijinita, Ungaria se impotriveste cu hotarare deschiderii minei de aur de la Rosia Montana.”

Sursa: Fidesz.hu (site-ul partidului de guvenamant Fidesz) – Budapesta

Si anti-crestinul pro-homosexual Remus Cernea se lauda cu rezultatele muncii de partid de gherila:

La începutul acestei luni, verzii maghiari din partidul LMP (Lehet Más a Politika care înseamnă Politica se poate face altfel”), membri ai Parlamentului de la Budapesta, cu care avem relaţii strânse de colaborare şi care ne-au primit foarte bine la Budapesta la Consiliul Verzilor Europeni din primăvara acestui an, au adresat câte o scrisoare privind Roşia Montană către Parlamentul, Guvernul şi Preşedintele României, scrie Remus Cernea pe blogul lui Sorin Ovidiu Vintu, Vox Publica (foto mai jos).

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.