Dan Tanasa despre cazul Sabina Elena, eleva romanca prigonita de unguri si dezavuata de presedintele Romaniei: O palmă peste obrazul mult prea gros al lui Kelemen Hunor și nu numai - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Dan Tanasa despre cazul Sabina Elena, eleva romanca prigonita de unguri si dezavuata de presedintele Romaniei: O palmă peste obrazul mult prea gros al lui Kelemen Hunor și nu numai

sabina-elena-voi-continua-sa-port-tricolorul-la-scoalaO palmă peste obrazul mult prea gros al lui Kelemen Hunor și nu numai

de Dan Tanasă

CNCD a decis miercuri că eleva Sabina Elena, care a îndrăznit să vină la școală, in Covasna, cu o bentiță tricoloră în ziua de 15 martie, nu a provocat prin gestul său iar reacția dirigintei și a directorului școlii unde Sabina învață a fost una discriminatorie la adresa ei. CNCD a decis că “fapta dirigintei de clasă de a solicita elevei Sabina Elena să nu mai poarte o bentiţă tricoloră în incinta unităţii de învăţământ, respectiv fapta de a deposeda eleva de bentiţă, constituie discriminare prin încălcarea dreptului la demnitate, pe criteriul convingeri”. În urma deciziei atât diriginta, care între timp fusese schimbată de la clasă, cât și directorul școlii, au fost amendați cu 400 de lei fiecare.

Decizia CNCD reprezintă în primul rând o reparație morală față de o elevă de la care avem cu toții de învățat atunci când vine vorba de demnitate națională. Gestul Sabinei ar fi trebuit să fie un exemplu de normalitate dacă în școlile din județele Covasna și Harghita ar fi promovată toleranța, multiculturalitatea și buna înțelegere între elevii de diferite etnii. Din păcate gestul Sabinei a contrariat o parte a comunității maghiare din Covasna tocmai pentru că în școlile din județ se promovează doar intoleranța, revizionismul și șovinismul maghiar.

Decizia CNCD reprezintă o palmă peste obrazul multor actori ai scenei publice din România. Hotărârea CNCD reprezintă o palmă peste obrazul mult prea gros al președintelui UDMR Kelemen Hunor, care s-a trezit să condamne, culmea, ”retorica anti-maghiară” ce a urmat după ce presa de limbă maghiară din România a condamnat gestul Sabinei. Într-un interviu luat de Adevărul, Hunor a făcut referire directă la mine și la fostul prefect al județului Covasna, dr. Codrin Munteanu, indicându-ne ca fiind promotorii unui scandal artificial în acest caz. Evident, Hunor nu a condamnat niciodată amenințările cu moartea pe care le-a primit Sabina din partea unor etnici maghiari și nici atitudinea ostilă acesteia pe care a avut-o presa de limbă maghiară din România.

Hotărârea CNCD este o palmă peste obrazul mult prea gros al GDS-istului Sorin Ioniță care o compara pe Sabina cu anti-Semitul Csibi Barna. Mai mult, într-un editorial din Revista 22 ”intelectualul” Sorin Ioniță o numea pe Sabina Elena ”o proastă mică dar cu tupeu”.

Tot o palmă este decizia CNCD și peste obrazul mult prea șovin al presei de limba maghiară din România. Publicațiile de limbă maghiară din România Szekely Hirmondo, Kronika sau Haromszek (ca să le enumăr doar pe cele pe care le-am urmărit atunci) au catalogat gestul Sabinei ca fiind o provocare la adresa comunității maghiare. Au umplut apoi paginile ziarelor și internetul de editoriale pline de șovinism feroce și ură oarbă împotriva românilor. De altfel, aceste publicații sunt pline aproape zilnic de articole care incită la ură interetnică și promovează revizionismul.

Sursa: Dan Tanasa via Ziaristi Online

Intrebarea Ziaristi Online: Ce s-a intamplat cu ungurul care a amenintat-o cu moartea pe tanara eleva? Dar cu cel care a repetat amenintarea si fata de Dan Tanasa? Personaj cu nume, prenume si CNP cunoscute, fiind rezident in Romania. Il mai cauta cineva oare, eventual ca sa-i dea si lui o Steaua Romaniei?

Cititi si:

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.