Sabina Elena: "Nu îi urăsc pe unguri, urăsc faptul că ei mă urăsc!". Interviu Exclusiv Dan Tanasa - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Sabina Elena: “Nu îi urăsc pe unguri, urăsc faptul că ei mă urăsc!”. Interviu Exclusiv Dan Tanasa

Sabina Elena - Eleva din Covasna pro-Romania - Lic Korosi Csoma SandorTanara Sabina Elena i-a acordat un interviu in exclusivitate lui Dan Tanasa

Sabina, eleva din Covasna care a ”provocat incidente” în școala în care învață, potrivit presei de limbă maghiară și conducerii Inspectoratului Școlar Județean Covasna, pentru că a purtat o bentiță tricoloră în ziua de 15 martie a.c. este un exemplu pentru noi toți pentru atitudinea sa demnă. Deși a fost amenințată și huiduită pentru gestul său ea ține capul sus. Și merge mai departe.

Am contactat-o pe Sabina și am rugat-o să-mi spună cum se simte:

Cum te simți acum că tot scandalul e public?

Este public pentru că vreau ca adevărul să fie cunoscut de opinia publică. Nu este normal ca un gest atât de simplu precum afișarea tricolorului să nască asemenea discuții și atitudini din partea presei de limbă maghiară, a profesorilor și a colegilor de la secția maghiară.

Au apărut deja persoane care vor să te denigreze. Chiar îi urăști pe unguri? 

Era de așteptat. Îmi dau seama că vor încerca să mă denigreze pentru a duce în derizoriu gestul meu. La vârsta de 15 ani nu poţi fi xenofob, nu cunosc acest sentiment, prin urmare nici nu pot să-l exprim. Eu nu îi urăsc, urăsc faptul că ei mă urăsc!

Vei continua să porți tricolorul la școală?

DA! Este dreptul meu de exprimare a conştiinţei şi gândirii. Toată discuția asta este absolut inutilă. Dacă eram la Craiova sau la Iași și veneam la școală cu tricolorul un mai zicea nimeni nimic. Dar pentru că sunt din Covasna nu pot să fac acest lucru fără să apară discuții. De ce oare?

Ce spun colegii de școală de toată povestea asta?

Dacă urmăriţi Facebook-ul veţi vedea că am susţinerea tuturor elevilor, mai puţin a celor de etnie maghiară, dar încerc să îi înţeleg.

Ce le transmiți celor care te susțin?

Vă mulţumesc pentru susținere, pentru empatia şi intropatia pe care o aveţi faţă de persoana mea şi încercarea prin care trec.

Sursa: Dan Tanasa Blog

Cititi si: Tanara eleva romanca din Covasna Sabina Elena, persecutata de profesorii maghiari ai Liceului “Korosi Csoma Sandor”, sub ochii autoritatilor la fel de maghiare. Mesajul Sabinei catre Romani. DAT IN CAUTARE: ZSOLT LENDVAY-SIMON

La 22 de ani de la ororile de la Targu Mures o eleva romanca din Covasna este amenintat cu moartea si violentata de profesori maghiari pentru ca a purtat o bentita tricolora. FOTO/VIDEO »

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

  1. Pingback: Statuia celor 13 generali de la Arad: demolată de Ferdinand, reinstalată de Năstase. Aurel Rogojan: Comemorări de 6 octombrie-publicat de Victor RONCEA in Zurnalisti Online- RadioMetafora.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.