Mircea Toma vrea autonomie si credibilitate alaturi de informatorul extremist Laszlo Tokes - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Mircea Toma vrea autonomie si credibilitate alaturi de informatorul extremist Laszlo Tokes

Mircea Toma, Tőkés László şi Lapona Enigel
de Marius Ghilezan

Mircea Toma insistă să ne convingă că nu e Lapona Enigel, puritatea întruchipată şi nu poate fi sedus de o biată ciupercă autohtonă. Nu numai că s-a urcat în tren şi s-a dus la Néppárt-ul  extremistul László Tőkés. S-a şi suit la tribuna verde-ngândurată. Şi ca să vezi poznă, nu a recitat:”Că dacă în iarnă sunt făcută, / Ursul alb mi-e vărul drept, / Din umbra deasă, desfăcută, / Mă-închin la soarele-înţelept” ci a spus verde crud că “încurajează maghiarii la lupta pentru o nouă formă de autonomie, la lupta pentru realizarea unui Ardeal autonom, liber de corupție!“ Să fie Budapesta soarele lui înţelept?

Nonconformismul său e cunoscut, la fel ca şi lista de finanţatori ai proiectelor sale. Dar să laşi Riga Crypto sub zăpada de la Roşia Montană şi nădragii pe pietrele vamaiote e semn de derută. Încă un subiect de agendă? Că doar nu o să credem tristeţea discursului său că românii deziluzionaţi de politicianism caută o persoană credibilă în fruntea ţării tocmai în rândurile extremismului maghiar, condus de un informator al Securităţii ca László Tőkés?

Sursa: Marius Ghilezan Blog

Foto si Info: Mircea Toma a sustinut autonomia Ardealului la Congresul lui Tokes unde s-a cerut ca “Tinutul Secuiesc” sa devina “o tara mama interna pentru maghiarii din Romania”. Szilágyi Zsolt: “Principiile autonomiste sunt purtate și în lupta pentru Roșia Montană”

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.